Róma, Nápoly, Capri, Pompej 2019.10.19-23.

5 napos repülős utazás

A város amely örök, és nem egy nap alatt építették, ráadásul a világ közepe is. A hasonló idézetetekkel Teverét lehetne rekeszteni, de ugyanakkor jól példázzák Róma történelmi korokon átívelő jelentőségét, az egyetemes emberi civilizációban betöltött kiemelkedő fontosságát is. Utunk első állomása tehát a világ közepe, majd az igazi olasz dél felé indulunk, Nápolyba. Itt a helyiek mindig segítőkészek, napszemüvegben és pufidzsekiben járnak, robogóval közlekednek és "gesztikuláre" nyelven kommunikálnak. Megtapasztaljuk majd a közlekedési káoszt, mosolygunk a keskeny sikátorokban keresztbe, a szomszédhoz kifeszített szárítóköteleken vagy elmélázunk a letűnt korok dicsőségét finom patinával bevonó málladozó paloták láttán.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyek a Budapest-Nápoly és a Róma-Budapest útvonalon, közvetlen járatokkal
Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
Különbuszos transzferek a program során
Két éjszaka szállás Nápolyban, a háromcsillagos Hotel Ibis Garibladi hotelben
Két éjszaka szállás Rómában, a háromcsillagos Hotel Virgilio szállodában
Reggeli a szállodákban
A programban szereplő összes kirándulás és városnézés
Félnapos kirándulás Pompeibe
Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Alapár nem tartalmazza

  • Repülőtéri illetékeket
  • Útlemondási biztosítást (1,7%, nem kötelező)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
min.: 25 fő

Szállás

Orto Botanico****
http://www.hotelrealortobotanico.it/foto/

Hotel Virgilióban***
http://www.hotelvirgilio.it/en

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Program: 

Nápolyt látni és meghalni - az elhíresült mondás szerint addig meghalnia sem érdemes az embernek, míg nem tapasztalta meg a várost, ahol a helyiek mindig segítőkészek, napszemüvegben és pufidzsekiben járnak, robogóval közlekednek és "gesztikuláre" nyelven kommunikálnak. Részesei leszünk a közlekedési káosznak, mosolygunk majd a keskeny sikátorokban keresztbe, a szomszédhoz kifeszített szárítóköteleken vagy elmélázunk a letűnt korok dicsőségét hirdető málladozó paloták láttán.

Az olasz dél után következő állomásunk a város amely örök, és nem egy nap alatt építették, ráadásul a világ közepe is. A sok hasonló idézetet jól példázza Róma korokon átívelő jelentőségét, az egyetemes emberi civilizációban betöltött kiemelkedő fontosságát. A város tobzódik a látnivalókban, akár több hetet is el lehet bolyongani a grandiózus tereken, az ókori romok- vagy épp a vatikáni kincsek között, nehéz dolgunk volt mikor pár napba igyekeztünk belesűríteni a legfontosabb látványosságokat, reméljük sikerült. Errefelé az ősz ilyentájt még nem siratja a nyarat, ráadásul a nemzeti ünnep miatt az értékes szabadságnapokból is kevesebb szükséges. Szóval ha belekóstolna a Dolce Vitába, vagy csak egy pizzába ott, ahol az elsőt dagasztották anno, ne habozzon, az utazást Önnek szervezzük!

Az utazás kiemelt értékei:

Utazás közvetlen járatokkal, kényelmes mentrenddel
Szállás kedvező fekvésű, középkategóriás szállodákban, büféreggelivel
Az összes fontos látnivalót érintő gazdag programkínálat
Kiváló helyismerettel rendelkező, tapasztalt magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Világörökségi helyszínek és tartalmas kirándulások

Programok:

október 19. szombat
Elutazás Budapestről Nápolyba közvetlen repülőjárattal (19:15 – 20:55). Érkezés után transzfer a városba, majd a szállás elfoglalása a főpályaudvar közleében található háromcsillagos Ibis Styles Napoli Garibaldi szállodában.

október 20. vasárnap
Reggeli után gyalogosan vetjük be magunkat a bevezetőben már megénekelt történelmi belváros és Spaccanapoli zegzugos sikátoraiba, megtekintjük Nápolyi dómot, és lófrálunk majd a város főutcáján, a Via Toledón. Az utca lezárása a Plebiscito tér, ahonnan szemrevételezhetjük majd a Királyi Palotát, az Operaházat és a Szent Ferenc bazilikát is. Délután szabadidő vagy fakultatív kirándulás Capri szigetére (helyben fizetendő, 95 EUR/felnőtt, 75 EUR/gyermek):

A szigetke már az ókorban is felkapott üdülőhelynek számított több mint kellemes klímája és lenyűgöző panorámája miatt. A hely jelentőségét mutatja, hogy a különösen pompakedvelő (és mellesleg őrült) római császár, Tiberius is innen irányította birodalmát. A szigetre rövid hajóúttal kelünk át Nápolyból, majd fogaskerekű felvonóval jutunk fel a hegytetőn található Capri városába. A bájos városkában időnket andalgással, fagylaltozással esetleg vásárlással tölthetjük, majd kirándulásunkat Augustus kertjében zárjuk, ahol a buja vegetáció mellett élvezhetjük azt a bizonyos panorámát is.

október 21. hétfő
Reggel kijelentkezés a szállodából, majd autóbusszal keressük fel a hegytetőn magasodó Sant' Elmo erődöt, ahonnan a kiváló kilátás mellett a Vezúvval is farkasszemet nézhetünk. Később időutazásra indulunk Pompeibe. A Római Birodalom idején virágzó városkát a szomszédos Vezúv kitörése pusztította el Kr.e. 79-ben: helyenként 10-12 méternyi hamu-és kőzettakaróval borította be a várost, így megőrizve azt az utókor kíváncsi szemeinek. Pompei után irány Róma, érkezés után elfoglaljuk a szállást a belvárosi Hotel Virgilióban***, este szabadidő.

október 22. kedd
Reggeli után gyalogos városnézésre indulunk: előbb a Trevi kútba dobunk érmét, így biztosítva majd a valamikori visszatérésünket, aztán a spanyol lépcsősoron sétálgatva veszünk egy csipetnyit magunkhoz az édes életből. Később közelebbről szemügyre vesszük a Piazza Navona szemérmetlen barokk szökőkútjait, kívülről-belülről álmélkodunk a Pantheon sokáig világelső kupoláján, esetleg engedünk valamelyik Campo de’ Fiori ristorante hangos vendégfogójának egy könnyű ebéd vagy pohár bor erejéig.
Délután tovább lapozgatjuk a történelemkönyvet: az ókori Róma talán legfontosabb emlékét, a fénykorában 65 ezer nézőt is befogadó stadiont, a Colosseumot járjuk be, aztán az antik Róma politikai-társadalmi vérkeringésének központjában, a Forum Romanumon sétálgatunk.

október 23. szerda
A szállodai kijelentkezés után egy másik országba, a Vatikánba indulunk: a világ legkisebb önálló államának sokáig igen nagy befolyása volt a világpolitika alakulására is és noha ez a jelentőség mára megkopott, de mint a keresztény világ központja így is kiemelt kulturális-spirituális-turisztikai vonzerővel bír. Ittlétünk alatt meglátogatjuk majd a világ legfontosabb székesegyházát, a Szent Péter bazilikát, ahol legelszántabbak akár a kupola tetejére is felgyalogolhatnak a panoráma kedvéért (551 lépcső). A vatikáni látogatás után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre (14:15-16:05).

Kapcsolódó cikkek

» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2019. március. 06
» Róma képekben - Kovács Attila, 2018. augusztus. 10
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Látnivalók Rómában: Caracalla thermái - Sólyom Márk, 2014. szeptember. 30
» Látnivalók Rómában: A Svájci Gárda - Etédi Alexa, 2014. május. 15
» Látnivalók Rómában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 24
» Látnivalók Rómában: az Angyalvár - Sólyom Márk, 2014. január. 21
» Piazza Navona, Róma - Kovács Attila, 2014. január. 21

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Kirándulás Capri szigetére (helyben fizetendő) 95 EUR/felnőtt, 75 EUR/gyermek
Pompeji  kirándulás (helyben fizetendő) 55 EUR/felnőtt, 40 EUR/gyermek

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyek a Budapest-Nápoly és a Róma-Budapest útvonalon, közvetlen járatokkal
Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
Különbuszos transzferek a program során
Két éjszaka szállás Nápolyban, a háromcsillagos Hotel Ibis Garibladi hotelben
Két éjszaka szállás Rómában, a háromcsillagos Hotel Virgilio szállodában
Reggeli a szállodákban
A programban szereplő összes kirándulás és városnézés
Félnapos kirándulás Pompeibe
Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Alapár nem tartalmazza: 
  • Repülőtéri illetékeket
  • Útlemondási biztosítást (1,7%, nem kötelező)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Közvetlen, menetrendszerinti járattal Budapest - Nápoly útvonalon. Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza

Szállás: 

Orto Botanico****
http://www.hotelrealortobotanico.it/foto/

Hotel Virgilióban***
http://www.hotelvirgilio.it/en

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Kötelezően előírt védőoltás nincs. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Vélemények, értékelések
4.2
4 értékelés alapján
Szervezés értékelése
3.8
Program értékelése
4.5
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.5
Vép
4.0
Nagyon jó időt fogtunk ki így október végén. Nekem a csúcs Capri szigete volt egyszerűen csodálatos,meseszép. Nápoly koszos,szemetes utcáinak is meg volt a maga (varázsa) de az öböl gyönyörű .Pompej inkább érdekes volt és tanulságos mind szép.Róma is nagyon szép volt mi este mindig visszamentünk megnézni a nevezetességeket amikor ki vannak világítva és úsznak a fényekben.Amit nagyon sajnálok hogy a Szent Péter bazilikába nem tudtunk bemenni mert a Pápa épp szentmisét tartott. Az idegenvezetőnk Eichner András volt aki nagyon barátságos és komoly szakmai háttérrel rendelkezett. Sajnos a végén a feketeleves az volt hogy Wizzair gép műszaki hiba miatt több mind 22 órás késéssel hozott minket haza ez nagyon elrontotta az utazás végét de erről persze nem az Utazom.com Kft tehet. Sajnos már az induláskor is több mind egy órás késéssel szálltunk fel.
Hegykő
4.8
Gyakorlott, jó szervezés, remek idegenvezetés
Budapest, XVIII. kerület
4.0
<szöveg nélkül>
Siófok
4.2
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!