Rijeka-Velence-Muggia Karneváli forgataga

3 Napos Buszos Körutazás Olaszországban

Látogatás a történelmi Fiume, a Kvarner-öböl északi csücskében meghúzódó történelmi kikötőváros központjában, ahol több évszázados tradíciót ápolva, mai formájában 38 éve rendezik meg minden évben a híres Rijekai Karnevál, közel egy hónapos ünnepségsorozatát. Az Adria kapuját jelentő város monarchia korabeli hangulatot árasztó utcáin, minden évben végighömpölyög a híres európai farsangi mulatságok szellemében megrendezésre kerülő színes kavalkád.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát, hajójegy árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3*-os szálloda.

Program: 

1. nap: Budapest- Rijeka-Lido di Jesolo
Indulás Budapestről 05.00. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Horvátországba. Dél körül érkezés Rijeka városába. Látogatás a történelmi Fiume, a Kvarner-öböl északi csücskében meghúzódó történelmi kikötőváros központjában, ahol több évszázados tradíciót ápolva, mai formájában 38 éve rendezik meg minden évben a híres  Rijekai Karnevál, közel egy hónapos ünnepségsorozatát. Az Adria kapuját jelentő város monarchia korabeli hangulatot árasztó utcáin, minden évben végighömpölyög a híres európai farsangi mulatságok szellemében megrendezésre kerülő színes kavalkád. Felvonul a délszláv busójárás népi hiedelemvilága, a velencei nemesség előkelő báli viseletei, melyet a riói karneválhoz hasonló féktelen vidámsággal párosuló látványelemek sokasága tesz igazán különlegessé. Évről évre egyre többen látogatják Horvátország karneváli fővárosát a rendezvény ideje alatt, hiszen Európa egyik legnagyobb karneválja, felkerült a legfontosabb európai rendezvények listájára is, és "kis riói karnevál"-ként is emlegetik. Délután folytatjuk az utazásunkat Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Lido di Jesoloban az esti órákban.

2. nap: Velencei Karnevál
Reggeli után egész napos kirándulás a cölöpökre épült Úszó városba. Kihajózás Punta Sabbioni kikötőjéből bérelt hajóval. (Hajójegy: 30EUR/fő) Velence városa 118 szigetre épült, de egyéb számokra is érdemes  egy kis figyelmet fordítanunk. 417 híd, 148 templom, 170 harangtorony, 350 gondola,  177 csatorna, fogad a különleges szépségű városban,  ahol  127 „campo” és 450 gyönyörű palota várja a látogatókat. A Szent Márk öbölbe érkezésünket követően, rövid sétánk alkalmával megtekintjük a Sóhajok hídját, a Szent Márk teret, az ikonikus Dózse Palotát és természetesen a kihagyhatatlan Rialtó hidat, mely a Canal Grande két partját köti össze. Délután szabadidő, részvétel a karneváli rendezvény programjain. Este (félpanzió esetén) vacsora egy hangulatos trattoriában. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

3. nap: Aquileia-Muggia-Budapest
Reggeli után a méltatlanul kevéssé ismert Friuli Venezia Giulia tartományával ismerkedünk meg. Első megállónk a régió egyik legfontosabb archeológiai lelőhelyén, a Natissa folyó partján fekvő Aquileia-ban lesz. A csodálatos mozaik padlózattal, freskókkal díszített bazilika Világörökség része. Látogatásunk alkalmával a Santa Maria Assunta bazilika altemplomában a híres hátrafelé nyilazó magyar harcost ábrázoló freskót is megtekinthetjük. Folytatjuk az utazásunkat Muggia felé, mely egy végtelenül hangulatos kis halászfalu Trieszt tőszomszédságában. A festői kikötő, az utcák és a terek, mind velencei stílusú légkört árasztanak, de a hasonlóság nemcsak az építészetnek köszönhető, a nyelvjárás, a szokások és hagyományok, valamint a gasztronómiai jellegzetességek is a Serenissima-val közös intenzív múltra utalnak. A tenger felől a város, a fehér isztriai kövek és színes házak harmóniájával, a mögötte húzódó zöldellő hegyvonulattal igazán különleges látványt nyújt. Belvárosi séta a hangulatos városközpontban és az immár 67. alkalommal megrendezésre kerülő látványos karneváli felvonulás megtekintése. A karneváli rendezvény legizgalmasabb része az allegorikus figurák felvonulása. Hosszas munkálatok előzik meg a választott téma illusztrálására szolgáló kocsik előkészítését, mely zseniális és látványos karneváli parádét varázsol a kisvárosba. Délután hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban. (Várható érkezés kb.22.30)

Kapcsolódó cikkek

» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2019. május. 23
» Velence lagúnái közt: tengeri kajakkal - Kovács Attila, 2019. március. 28
» Velence szépségei - Kovács Attila, 2019. február. 13
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2018. december. 22
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2018. szeptember. 06
» Velencében, gondolával - Kovács Attila, 2018. augusztus. 17
» Négy perc Velence - Kovács Attila, 2018. július. 10
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2015. november. 03

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Olaszország:

Koronavírus információ:
Nyitás: 2020.06.03-tól Olaszország megnyitotta határait a légiközlekedés előtt, így a menetrendszerinti járatok közlekedhetnek. A szállások június végétől folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre, nincs karantén sem.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Horvátország:

Koronavírus információ: 
Nyitás: A Horvátországgal kötött kétoldalú megállapodás következtében 2020.06.12-e után magyar állampolgárok szabadon beutazhatnak az országba. A szállások folyamatosan nyitnak és fogadják a turistákat.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát, hajójegy árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó, hajójegy ára, audio-guide.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő audio-guide: 900,- Ft

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás autóbusszal történik.

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz: 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

3*-os szálloda.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!