Réunion és Mauritius körutazás

12 napos körutazás Reunionban és Mauritiuson

Két izgalmas és gyönyörű sziget az Indiai-óceánban. Kalandozás vulkáni, holdbéli tájak és mesés vízesések között Réunion szigetén, majd lazulás az idilli szigeten, Mauritiuson.

Alapár tartalmazza

1 éjszaka Reunion szigetén Hell Bourgban 3* szállodában félpanzióval, 2 éjszaka   Reunion szigetén Saint Pierreben a Hotel Saint Pierre 3*os szállodában reggelivel, 2 éjszaka Reunion szigetén a Hotel Relais de I Hermitage Saint-Gilles 3* szállodában félpanzióval, 5 éjszaka Mauritius szigetén a  4*-os szállodában félpanzióval. Ebéd a 3-4. napon, autóbusz közlekedés a program szerint,magyar idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegy, útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, EGYÉB KÖLTSÉGEK: Betegség Baleset Poggyász ,egyágyas felár, fakultatív program.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Kis létszámú csoport, 10-15 fő
Program: » Részletes program

1. nap Budapest – Dubai    2018. október 22

Elutazás Budapestről Dubajba az Emirates menetrend szerinti járatával 16:00 órakor. Dubaji átszállással

2. nap Dubai – Port Louis – Saint Denis

Érkezés Mauritius szigetére 10:35 órakor, majd tovább utazás .13:45 órakor Reunionra.Reunion Franciaország tengerentúli területe, az Európai Unió tagja, euró a fizetőeszköz, ugyanakkor az Egyenlítőtől délre fekszik ahol a lakosság nagyobbik része afrikai leszármazott..A formaságok elintézése után egy ital a repülőtéren, majd autóbuszunkkal, amely végig velünk lesz a szigeten tett utazásaink során utazunk is tovább a Salezia völgybe Hell-Bourgba  Útközben rövid kitérőt teszünk a kis Niagara vízeséshez. A Salezi völgy a megközelíthetetlensége miatt a szökött rabszolgák menedéke volt 
Hell-Bourg mintha csak a mesében létezne. A völgy 10 km hosszú szűk kanyarjai, fantasztikus vízesései, a több száz méter magas falak, a mesés háttér, a természetben található grandiózus amfiteátrum – elkápráztatja az ember szemét. Hell Bourg joggal viseli Franciaország egyik legszebb falva címet.
Érkezésünk után a völgy bejáratánál megtekintjük Reunion legszebb hindu templomát a La Colosse-t, majd pár tradicionális köztük a Maison Folio elnevezésű klasszikus 19. századi, kreoll villát,.Időnk és fáradtságunk függvényében a legszebb vízesést a Voile de la Mariée, azaz a Menyasszony fátyla zuhatagot egy kicsit közelebbről is megcsodáljuk.Szállás Hell Bourgban egy helyi kis szállodában.. A vacsoránkat a szálloda éttermében fogyasztjuk el, ahol rögtön meg is kezdjük ismerkedésünket a kreol konyhával.

3. nap: Saint Anne – Grande Anse – Saint Pierre

Reggeli után egy helyi termelő vanília ültetvényén teszünk látogatást. Megismerkedünk a burbon vanília termesztésével, majd Saint Rose-ba a Notre Dame templomot látogatjuk meg,. Érdekes látnivaló utunk során a Anseles Cascade-ban a (vízesések öblében) az itt őshonos „Elefánt láb” pálmafa. Innen Saint Philippe felé vesszük az irányt. Utunk a sziget egy igen érdekes részén vezet keresztül. Az út kettévágja a Fournaise vulkán domb oldalán lefolyt 2007-es nagy vulkánkitörés még néhol ma is füstölgő nyomait. Sétálunk a láva folyam salakjában, és megcsodáljuk, hogy a természet, hogy állítja helyre a rendet. A látvány valami csodálatos. Elkészítjük a fényképeinket majd Saint Philippebe a sziget talán legszebb láva folyamát.a Puits Arabest tekintjük meg. A fekete lávafolyások és az őshonos különleges gyökérzetű pálmák együtt egészen különleges látványt nyújtanak.
Szállás Saint Pierreben 3* szállodában.

4. nap Vulkán túra

Utazásunk legszebb napja vár ránk. Ma olyan kilátásokban, látványban lesz részünk, amely emberi szemmel szinte elképzelhetetlen. És mi ma ezt a csodát átéljük, sőt testközelből érezni fogjuk.  A szigeten található Fournaise vulkán a föld egyik legszebb és talán leg aktívabb tűzhányója. A Fournaise vulkán (  a sziget második, de legszebb vulkánja ) úgy 500.000 évvel ezelőtt jött létre.A vulkán lábához vezető út egy csodálatos, színpompás holdbéli tájon vezet keresztül. Első állomásunk a Nez de Boeuf (a Bika szarva kilátó). Innen csodálatos a kilátás a Remparts folyó völgyére majd a Commerson Crater.egy kialudt kb. 200–300 m átmérőjű és 150 m mély kráter. megtekintése következik. A kráter fölé benyúló kilátóról csodálatos, fantasztikus a kilátás. Szinte meglehet érinteni a szemben lévő vulkáni fal képződményeit.A csodálatos látvány után leereszkedünk a Plaine des Sableshoz, amely egy vulkáni sivatagi terület.  Maga a Plane dea Sables a Calderában évezredek alatt épült második vulkán összeomlásából keletkezet. A vidék egy fantasztikus holdbéli tájra emlékeztet.A Bellecombe kilátóhoz érkezve kitárul elénk a nagy csoda a 2632 m magas Fournise vulkán teljes panorámája.  Érkezés után egy közel 3 órás gyalogtúrán veszünk részt a vulkánok között.A túra során 563 lépcsőt megmászva leereszkedünk a 300 m mély kaldera medréhez. Megtekintjük a kis Formica Léo krátert ( 2218 m ).  Lent a kaldera medrében figyelemre méltó láva rakások,vulkanikus salak és kitörés nyomok széles választékával találkozunk.Az egyik ilyen a Rosemont kápolna kőzetképződés a Piton de la Fournaise kúpja alatt., Maga a vulkán megmászása egy 5 – 6 órás igen fárasztó program lenne, erre sajnos nincs időnk.A csodálatos túra után visszamászunk, majd megpihenünk a Bellecombe turista házban. Burg Muratban ellátogatunk a Vulkán Házába, ahol a sziget és a világ legnagyobb vulkánkitörései tekinthetőek meg 4 D-ben készült videóban.Késő délután érkezünk vissza a szállásra.

5.  nap Grande Anse – Cilaos – Saint-Gilles les Bains

Reggeli után utazás Cilaos völgybe a bakancsos turisták Mekkájába.Cilaos egy magasan fekvő völgy a 3069 méteres Piton des Neiges csúcs mellett, melyet 1932-ben épült csodálatos csúcsokkal ölelt, kanyargós,  szerpentines úton közelít meg a busz. Felmegyünk a „La Roche Merveilleuse” (Csodálatos Szikla) kilátóhelyhez, ahonnan belátni az egész Cilaosi Caldérát.  Barátkozunk az ítt élő emberekkel, csodáljuk vendégszeretetüket, akik tudják, hogyan kell élniük. „Tsilaosa „ madagaszkárul azt jelenti, hogy nem hagyja el.
Ebéd egy helyi szállodában, majd vásárlás Ciloasban. Délután indulunk le hogy az estét már a nyugati parti szállodában töltsük.  Útközben megtekintjük a tengerparton található Le Gouffre  (Csatorna) sziklaképződményt. Szállás Saint Gilles les Bainsben.a Le Relais de Ermitage szállodában félpanzióval.

6. nap Piton Maido    

 Kora reggeli indulás a híres Piton Maido kilátóhoz amely a maga 2200 m-es magasságával, és 700–800 m-es függőleges falával Reunion legszebb kilátója. Innen a leglátványosabb a titokzatos és ugyanakkor misztikus, a külvilágtól teljesen elzárt Mafate  Caldérára. Itt nincsenek utak, csak ősvények. Az itt élőknek csak az állati erő és a helikopter a közlekedési eszközük.A 27 km hosszú kanyargós út végigvezet a konyhai növények és cukornád ültetvények mellett, még kiérünk a Tamarind sűrű erdőn át a csupasz sziklás fensíkra. A szint emelkedés 2200 m.
Fent gyönyörködni lehet a katlan izgalmasnál izgalmasabb völgyeiben, sziklaalakzataiban.a Piton des Neiges 3069 m magas csúcsában.
Miután mindenki elkészítette a csodálatos élményeket megörökítő fényképeket, lefelé menet St.-Gilles les Hautes településen megnézzük a Madame Debassyns múzeumot, mely a rabszolgaság történetét mutatja be. Ezután a reunioni túránk utolsó vízesését, a gyönyörű Bassin des Aigrettes (Kócsagok tava) vízesést tekintjük meg. ( A vízesés a reunioni víz közmű szolgáltató elzárt területen van, ezért annak megtekintése nem biztosított, és veszélyes lehet.). Szállás vacsora.

7. nap St. Paul - Saint Denis – Mauritius

Reggeli St Paulban megtekintjük a hal és zöldség piacot, majd a sziget fővárosába, Saint Denis-be utazunk. Rövid városnézés után lehetőség nyílik souvenir vásárlásra a kézműves piacon, majd 16:30 órakor transzfer a repülőtérre, ahonnan tovább utazunk Mauritiusra. Érkezés 18:15 órakor. Mauritius szigetére. Transzfer a szállodába, ahol 5 éjszakát töltünk el.

8. nap  Mauritius – szabadprogram 

9. nap Pamplemousses- Port Louis – Euréka     

Egész napos kirándulás a sziget észak-nyugati partvidékére.Az út első állomása Pamplemousses, a sziget legszebb arborétuma amelyet Pierre Poivre alapitott a 18. században.. A 37 hektáros kertben rengeteg helyi és külföldi növény található, a leghíresebbek a hatalmas leveleket növesztő vízililiom és a Talipot pálmafa.Ezután rövid látogatás Port Louis-ban, a csillogó és zajos fővárosban, mely remek vásárlási lehetőséget biztosít. Megtekintünk egy két gyarmati épületet és a kikötőt. Ellátogatunk Mauritius életét biztosító piacra, ahol több száz gyümölcs, zöldség, hal kereskedő, és kézműves árulja naponta a portékáit. Az út következő állomása Euréka, egy kreol stílusban épült ház az 1830-as gyarmati időkből.  A birtok közepén álló ház megtekintése felér egy időutazással. Délután érkezünk vissza a szállodába. Szabadprogram.

10. nap Mauritius – szabadprogram:

Fakultatív hajókirándulása a Ile aux Cerfs szigetre.Katamarán kirándulás a sziget keleti részen. Reggeli után transzfer Trou d’Eau Douce-ba, ahol a csoport katamaránra száll, hogy a hajóról csodálhassa meg a sziget legszebb partszakaszát, valamint a korallzátonyokkal körülvett paradicsomi kis szigetet, Ile aux  Cerfs-et.  A sekély víz színes élővilágának felfedezése mindenki számára felejthetetlen élményt nyújt.Könnyű ebéd a hajón (grillezett ételek, alkohol és alkoholmentes italok fogyasztása). majd a katamarán visszaindul , Trou d’Eau Douce-ba, Érkezés a szállodába a késő délutáni órákban.

11. nap Mauritius kirándulás a déli partvidékre:

Reggeli után a sziget meseszép déli partvidékére utazunk, a „képeslapok és prospektusok megelevenedett kockáiba”:először a sziget legnagyobb vízesését, a 90 m-ről aláhulló, Chamarelt tekintjük meg. Ezután a közelben található, híres Coloured Earth,vagy más néven hétszínű földhöz látogatunk. A gyönyörű geológiai képződmény megtekintése után továbbutazás az ikonikus, egyedülálló szépségű, UNESCO világörökségi védelem alatt álló Le Morne-hegyhez, és az azonos nevű, fehér homokos strandokkal és kristálytiszta sekély vizekkel körbeölelt félszigethez.
Innen Souillac-ba utazunk, melynek szépsége vad, meredek sziklapartjainak jellegéből adódik. Itt található a híres Gris-Gris sziklacsoport, melyet síró sziklának is neveznek.Innen a La Vanille krokodil farmra érkezünk, mely neve ellenére nem krokodil tenyésztő telep, hanem egy hüllőpark gyönyörű trópusi környezetben, ahol Seychelles-szigetekről hozott óriás teknőcöket is találunk.

12. nap  – Mauritius – Budapest:

Délben kijelentkezés a szállodában,( csomag szoba )  majd fürdés, szabad program. Este közös vacsora, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás 23:00 órakor  Dubaiba az Emirates járatával.

13. nap  – Mauritius – Budapest:  

Érkezés Dubaiba 05:40 órakor, majd tovább utazás Budapestre. Érkezés Budapestre 11:40 órakor

Unesco Világörökségi helyszinek:
Reunion:
Reunion hegycsúcsai (természeti/2010)
Mauritius:
Aapravasi Ghat (kulturális/2006)
Le Morne kultúrtáj (kulturális/2008)

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Csodás trópusi szigetek - Reunion és Mauritius - Kovács Attila, 2018. május. 28
» Kirándulás katamaránnal - Mauritius szigetén - Kovács Attila, 2017. augusztus. 31
» A mesés Mauritius - Kovács Attila, 2017. augusztus. 17
» Mauritius a magasból - Kovács Attila, 2017. július. 19
» Reunion csodái - Kovács Attila, 2017. április. 10
» Mauritius csodálatos tájain - Kovács Attila, 2016. július. 24
» Mit kell tudni Mauritius szigetéről? - Kovács Attila, 2015. november. 20
» Mauritius legszebb strandjai - az Ile aux Cerfs - Kovács Attila, 2015. november. 20
Részletes program

1. nap Budapest – Párizs - Reunion
Elutazás Budapestről a déli órákban. Érkezés Párizsba a CDG repülőtérre 15:00 órakor, majd transzfer az Orly repülőtérre. Indulás Reunion szigetére 22:00 órakor. Érkezés Saint Denis-be másnap 10:15 órakor.

2. nap St. Denis - Saint Anne – Grande Anse
Érkezés után utazás a nyugati part felé. Első állomásunk Sainte Suzanna, ahol megtekintjük a „kis Niagara”vízesést, amely bő víz esetén igen látványos.
Ezután tovább utazunk Saint Rose-ba, ahol a Notre Dame templomot látogatjuk meg, mely 1977-ben épen megmenekült a kiömlő lávafolyamtól. A forró láva a templom előtt kettévált és megkerülte az épületet.
Érdekes látnivaló utunk során a Anseles Cascade-ban a (vízesések öblében) az itt őshonos „Elefánt láb” pálmafa, mely különleges alakjáról kapta a nevét.
Innen Saint Philippe felé vesszük az irányt. Utunk a sziget egy igen érdekes részén vezet keresztül. Az út kettévágja a Fournaise vulkán domb oldalán lefolyt vulkánkitörések még néhol ma is füstölgő nyomait. A látvány csodálatos, így két helyen is megállunk fotózni. Ezután tovább utazunk Saint Philippebe, ahol megtekintjük a sziget talán legszebb lávafolyamát.
A Puits Arabes (Arab kutak) a sziget talán legszebb vulkáni képződménye. Itt megcsodálhatjuk az 1986-os nagy kitörés nyomait, amikor több millió köbméter láva folyt a tengerbe.
Ezután a híres Cap Méchant, avagy a „Kalóz lyuk” felé vesszük utunkat.
A Cap Méchant egy természetes vulkáni eredetű bazalt képződmény, amely a tengerpart mentén található.
Délutáni programunkat a sziget legcsodálatosabb vízesésének, a Langevin völgyben található Fátyol vízesés megtekintésével zárjuk.
A Cascada Langevin (Grand Gelat) vízesés a sziget talán legszebb vízesése. Magassága és szélessége miatt, mely a legnagyobbak közé tartozik, méltán kapta a Fátyol vízesés nevet. Érkezés Saint Pierrebe a szállásunkra a késő délutáni órákban.
Ezután elfoglaljuk szobáinkat a szállodában, ahol két éjszakát töltünk el. ( Hotel Le Battant Des Lames )

3. nap Vulkán túra
Reunioni kirándulásunk legszebb napja vár ránk.
A szigeten található Fournaise vulkán a föld egyik legszebb és talán legaktivabb tűzhányója. Megtekintése könnyű, és egyáltalán nem veszélyes. A vulkán lábához vezető út egy csodálatos, színpompás holdbéli tájon vezet keresztül.
Utunk első állomás a Nez de Boeuf (a Bika szarva kilátó). Innen csodálatos panoráma tárul elénk a Remparts folyó völgyére. Következő pihenőnk a Commerson Crater.
A Commerson kráter egy kialudt kb. 200–300 m átmérőjű és 150 m mély kráter. A kráter fölé benyúló kilátóról fantasztikus a kilátás. Szinte meg lehet érinteni a szemben lévő vulkáni fal képződményeit.
A csodálatos látvány után leereszkedünk a Plaine des Sableshoz, hogy elérjük a Bellecombe parkolót.
A Plane des Sables egy vulkáni sivatagi terület, melyet a finom vulkáni hamu és sziklaalakzatok sokasága díszít. A vidék holdbéli tájra emlékeztet csupasz, vöröses szikláival. Tiszta időben lehet csak igazán észrevenni azt a fényjátékot, ahogy a barna homok fokozatosan vörösre vált.
A parkolóhoz érve egy közel 3 órás gyalogtúrán veszünk részt a vulkánok között. Tiszta időben igen szép panoráma tárul elénk.
A túra során 563 lépcsőt megmászva leereszkedünk a kaldera medréhez. Megtekintjük a kis Formica Léo krátert, amely az 1713-as vulkáni kitöréskor jött létre. Lent a kaldera medrében láva rakások,vulkanikus salak és kitörés nyomok széles választékával találkozunk.
A csodálatos túra után visszamászunk az 563 lépcsőn, majd megpihenünk a Bellecombe turista házban, hogy utána a Planedes Sableson keresztül visszatérjünk a La Plaine des Cafres fennsíkra. Burg Muratban ellátogatunk a Vulkán Házába, ahol a sziget és a világ legnagyobb vulkánkitörései tekinthetőek meg. Vacsora a szállodában.

4. nap Grande Anse – Cilaos – Saint-Gilles les Bains
Reggeli után utazás Cilaos felé. Cilaos a bakancsos turisták Mekkája. A legtöbb és talán a legszebb turista utak innen indulnak a Mafate csak gyalogosan megközelíthető településeihez.
Cilaos egy magasan fekvő völgy a 3069 méteres Piton des Neiges csúcs mellett, melyet kanyargós, szerpentines úton közelít meg a busz.
Érkezés után felmegyünk a „La Roche Merveilleuse” (Csodálatos Szikla) kilátóhelyhez, ahonnan belátni az egész Cilaosi kaldérát. Ebéd egy helyi szállodában, majd rövid séta, vásárlás Ciloasban. Délután indulunk le a völgyből, hogy az estét már a nyugati parti szállodában töltsük.  Útközben rövid időre megállunk L'Étang-Salé-les-Bainsben, hogy megtekintsük a tengerparton található Le Gouffre  (Csatorna) sziklaképződményt. Érkezés Saint Gilles les Bainsbe a késő délutáni órákban. Elhelyezés a Hotel Relais de I Hermitage Saint-Gilles szállodában. Vacsora a szállodában.

5. nap Piton Maido
Kora reggeli indulás a híres Piton Maido kilátóhoz.
A Maido kilátó a maga 2200 m-es magasságával, és 700–800 m-es függőleges falával Reunion legszebb kilátója. Talán csak a La Fenétre (Ablak) kilátó vetekszik vele. Innen a leglátványosabb a Mafate kaldéra. Gyönyörködni lehet a katlan izgalmasnál izgalmasabb völgyeiben, sziklaalakzataiban. Tiszta időben átlátni a keleti partvidékre is.
Miután mindenki elkészítette a csodálatos élményeket megörökítő fényképeket, lefelé menet St.-Gilles les Hautes településen megnézzük a Madame Debassyns múzeumot, mely a rabszolgaság történetét mutatja be. Ezután a reunioni túránk utolsó vízesését, a gyönyörű Bassin des Aigrettes (Kócsagok tava) vízesést tekintjük meg, melyet egy 15 perces sétával érünk el.
Kora délután érkezünk vissza a szállásra. A délután hátralévő részét fürdéssel töltjük.

6. nap St. Paul - Saint Denis - Mauritius
Reggeli után St Paulban megtekintjük a hal és zöldség piacot, majd a sziget fővárosába, Saint Denis-be utazunk. Rövid városnézés után lehetőség nyílik souvenir vásárlásra a kézműves piacon, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan tovább utazunk Mauritiusra.
Érkezés Mauritius szigetére a késő délutáni órákban. Transzfer a sziget keleti oldalán található Ravenala Attitude óceánparti szállodába. mely egy órányi útra fekszik a repülőtértől. Vacsora a szállodában. Itt 5 éjszakát töltünk el.

7. nap  Mauritius - szabadprogram
A mai napot a csoport pihenéssel tölti. Napozás, fürdés a szálloda medencéjénél és az óceánparton . Vacsora a szállodában.

8. nap Pamplemousses- Port Louis - Euréka
Egész napos kirándulás a sziget észak-nyugati partvidékére. 
Az út első állomása Pamplemousses, a sziget legszebb arborétuma. A 24 hektáros kertben rengeteg helyi és külföldi növény található, melyek közül a leghíresesebb a hatalmas leveleket növesztő vízililiom. Ezután rövid látogatás Port Louis-ban, a fővárosban, mely remek vásárlási lehetőséget biztosít a modern kikötő körüli elegáns üzletekkel és olcsóbb termékeket kínáló keleti piacával.
Az út következő állomása Euréka, egy kreol stílusban épült ház az 1830-as évekből, a gyarmati időkből. A csodálatos birtok közepén álló ház megtekintése felér egy időutazással,  A tulajdonosnak sikerült a házat és a bútorzat nagy részét épségben megőrizni az utókornak.
Érkezés a szállodába a délutáni órákban. Vacsora a szállodában. 

9. nap Mauritius - szabadprogram
Fakultatív hajókirándulása a Ile aux Cerfs szigetre
Egész napos katamarán kirándulás a sziget keleti részen. Reggeli után transzfer Trou d’Eau Douce-ba, ahol a csoport katamaránra száll, hogy a hajóról csodálhassa meg a sziget legszebb partszakaszát, valamint a korallzátonyokkal körülvett paradicsomi kis szigetet, Ile aux  Cerfs-et. A kirándulás első állomása Grand River dél-keleti torkolata, ahol lehetőség nyílik egy egyszerű búvárkodásra (snorkeling – pipa és szemüveg bérelhető). A sekély víz színes élővilágának felfedezése mindenki számára felejthetetlen élményt nyújt.
Ezt követően könnyű ebéd a hajón (grillezett ételek, alkohol és alkoholmentes italok fogyasztása). Ebéd után a katamarán visszaindul , Trou d’Eau Douce-ba, ahol a kikötést követően még lehetőség nyílik napozásra. Érkezés a szállodába a késő délutáni órákban. Vacsora a szállodában. 

10. nap Mauritius
Szabadprogram

11. nap Saint Aubin – Souillac – Chamarel –Párizs -Budapest
Reggeli után elhagyjuk a szállodát, és a sziget déli partvidékére utazunk.
Utunk első állomása a sziget legnagyobb vízesésének, a 90 m-ről aláhulló, Chamarel vízesés megtekintése. Ezután a közelben található, híres Coloured Earth,vagy más néven hétszínű földhöz látogatunk. Az érdekes geológiai  talajképződmény teljesen természetes jelenség, Mauritiuson több helyen is látható, ám igazán csak Chamarel közelében ilyen látványos a színek különbsége. Szinte minden Mauritiust ábrázoló képeslapon, prospektusban megtalálható a tájról készült fotó. A gyönyörű geológiai képződmény megtekintése után Souillac-ba utazunk, melynek partját folyamatosan csapkodják az óceán hullámai. Szépségét vad, meredek sziklapartjainak köszönheti. Itt található a híres Gris-Gris sziklacsoport, melyet síró sziklának is neveznek.
A sziklacsoport megtekintése után a La Vanille krokodil farmra érkezünk, mely neve ellenére nem krokodil tenyésztő telep, hanem egy hüllőpark gyönyörű trópusi környezetben. A park egyik elkerített részén Seychelles-szigetekről hozott óriás teknőcöket tartanak, ahol az ember háborítatlanul járhat-kelhet a hatalmas élő kősziklák között. Ezen kívül gyönyörű pillangókban és színpompás rovarokban is gyönyörködhetünk, valamint a souvenir shopban helyi, kézzel készített ajándéktárgyakat vásárolhatunk.
Késő délután transzfer a repülőtérre. Elutazás 21:00 órakor az Air France járatával.

12. nap Parizs – Budapest
A Párizs-i átszállást követően reggel 09:50 órakor érkezünk Budapestre.

Fakultatív programok

8. nap Hajókirándulás az Ile aux Cerfs szigetre ebéddel: 125 EUR/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

1 éjszaka Reunion szigetén Hell Bourgban 3* szállodában félpanzióval, 2 éjszaka   Reunion szigetén Saint Pierreben a Hotel Saint Pierre 3*os szállodában reggelivel, 2 éjszaka Reunion szigetén a Hotel Relais de I Hermitage Saint-Gilles 3* szállodában félpanzióval, 5 éjszaka Mauritius szigetén a  4*-os szállodában félpanzióval. Ebéd a 3-4. napon, autóbusz közlekedés a program szerint,magyar idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegy, útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, EGYÉB KÖLTSÉGEK: Betegség Baleset Poggyász ,egyágyas felár, fakultatív program.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy illetékkel, útelmondási biztosítás, 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

utazás repülővel, átszállással Mauritiuson keresztül

Szállás: 

5 éjszaka Reunion szigetén 3* szállodában, 5 éjszaka Mauritiuson 4* szállodában

Étkezés: 
reggeli + 2 ebéd + 5 vacsora
Időjárás: 
Novembertől áprilisig tart a nyár Mauritiuson, trópusi eső előfordulhat, a levegő hőmérséklete 30 °C körüli. Trópusi ciklon ebben az időszakban szintén előfordulhat a szigeten.
Vízum: 
A vízummentes beutazás feltételei: az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű útlevél; visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy; visszaigazolt szállásfoglalás; jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre; a tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (100 USD/nap).
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Kötelező oltás nincsen.

Mi történik, ha a trópusi nyaraló paradicsom, kulturális öröksége túlságosan csábító.
Ha túlságosan ellenállhatatlanok a természeti színek a festő palattán. Mit tehetünk ha ráadásul egyszerre  két nyaralóparadicsomról beszélünk.  Az egyik sziget területének majd fele UNESCO világörökség védelem alatt áll, a felhőkbe törő tűzhányóinak és dzsungelének köszönhetően. A másik az Indiai óceán legszebb korall zátonyait, fehér homokos strandjait, botanikus kertjeit, és trópusi ültetvényeit vigyázza történelmi UNESCO emlékekkel.
Ismét rálelünk egy paradicsomi szigetvilágra, ahol vétek lenne henyélésre pazarolni napjainkat. Búcsút mondunk tehát az óceánparti napágyaknak, s a koktél bárokban is csak estére kérünk időpontot. 

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!