Retyezáti magashegyi csillagtúra

7 napos magashegyi túra a Kárpátok ékkövén

A Retyezát a hegyek ékkövének számít, beszélni csak felsőfokon lehet róla. Fantasztikus élmény csaknem egy héten keresztül tájait járva megismerni és felfedezni tengerszemeit, csúcsait, völgyeit, élővilágát. Mi elviszünk olyan rejtett helyekre is, melyek létezéséről mások nem is tudnak! Ha valaki szeret kirándulni, túrázni, egyszer mindenképpen el kell, hogy jöjjön oda velünk!

Alapár tartalmazza

autóbuszos utazást, szállást vadkempingben ellátás nélkül, túravezetést, belépőt a nemzeti parkba, exkluzív programot illetve meglepetést a túra során.

Alapár nem tartalmazza

baleset-, betegség -és poggyászbiztosítást, étkezéseket, fakultatív programokat illetve a fakultatív útlemondási biztosítást (a részvételi díj 5,5 %-a)

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
kemping

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
» Bringatúra Kanadában - Kovács Attila, 2018. május. 26
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2018. május. 25
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2018. május. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program
1. nap: Péntek - elhagyjuk a síkságokat

Indulás pénteken késő este, éjszaka a buszon…

2. nap: Szombat - felköltözés a hegyekbe, 2000 méter fölé...

Érkezés buszainkkal délelőtt, Déván keresztül a Retyezát-hegységbe, a Pelága-rétre (1600 m). Itt egy hosszabb pihenő tartunk, majd elindulunk a Bukura-patak völgyében csodás fenyőerdőn keresztül szállásunkra a Bukura-tóhoz, ahol öt éjszakát töltünk el. A tó Közép-Kelet-Európa legnagyobb, 8.8 ha területű tengerszeme, 2041 méteres magasságban, látványos hegyek koszorújában. (Szint fel 450 m, táv 4 km)

3-5. nap: Vasárnap - Kedd, mi vagyunk az igazi hegylakók!

Időjárástól függően bejárjuk a legszebb és legmagasabb hegyeket. Ezek a Pelága-csúcs (2509 m), Papusa-csúcs (2508 m), Retyezát-csúcs (2482 m), Kusztura-csúcs (2457 m), Bukura-csúcs (2433 m), Zlata-csúcs (2142 m), stb… Bejárjuk a legcsodásabb völgyeket, ahol szebbnél-szebb tavak találhatók. Ezek a Zenóga-tó, Anna és Veronika-tó, Gáles-tó, Lia-tó, stb… Megkeressük a legjobban visszhangot adó és legeldugottabb helyeket, meglessük a Zergéket legelészés közben, néha a felhők felett érezhetjük magunkat a szelek szárnyán. Fürödhetünk zöld és kék tengerszemekben, némi napozással és semmittevéssel fűszerezve. Találkozunk majd pásztorokkal, akik csokiért elmutogatják milyen idő lesz másnap, és vehetünk tőlük sajtot vagy tejet. Este jókat beszélgetünk a lemenő nap fényében a többi turistával, esetleg megkóstolhatjuk otthonról hozott pálinkájukat is…:) (Szint fel és le naponta 600-1400 m között változik, 8-24 km-es távokkal a túra nehézsége alapján.)

6. nap: Szerda - látogatóban a kistestvéren, azaz a szomszéd hegyen

Visszatérünk buszainkhoz a Pelága-rétre, majd csomagjainkat otthagyva gerinc túrázni indulunk a Kis-Retyezát fantasztikus mészkőhegyére. Célpontunk a legendás és hófehér színű Jorgován-köve (2014 m), ami a gerinc egyik legmagasabb és leglátványosabb pontja is egyben. Végig csodás kilátás kísér minket, körülöttünk a Godján-hegység, Vulkán-hegység, Oszlea-hegy és természetesen a Retyezát hatalmas tömbje. Utolsó túránkat is befejezvén búcsúeste lesz, hatalmas tábortűzzel és szalonnasütéssel... (Szint le 1200 m, fel 750 m, táv 20 km)

7. nap: Csütörtök - visszatérés a nagy folyók völgyeibe

Délelőtt sátorbontás, visszatérés a civilizációba. Megnézzük még Vajdahunyad várát majd hazaindulunk. Érkezés haza, este.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

autóbuszos utazást, szállást vadkempingben ellátás nélkül, túravezetést, belépőt a nemzeti parkba, exkluzív programot illetve meglepetést a túra során.

Alapár nem tartalmazza: 

baleset-, betegség -és poggyászbiztosítást, étkezéseket, fakultatív programokat illetve a fakultatív útlemondási biztosítást (a részvételi díj 5,5 %-a)

Helyszíni költségek leírása: 

étkezések költségei 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Sátor, hálózsák és túrafelszerelés...

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás kényelmes autóbusszal

Szállás: 

Sátorban, a Bukura-tónál a legnagyobb tengerszem partján, ami 2041 m magasan található a hegység közepén, gyönyörű hegyek koszorújában. Forrás van. Aki nem itt sátorozik, hanem valamelyik lenti menedékházban, az nem is látja a Retyezát igazi arcát és sokkal nehezebb és gyatrább túrákat tud csak csinálni a hegységben.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!