vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Vélemények, értékelések
4.4
18 értékelés alapján
Csíksomlyói búcsú

Csíksomlyói búcsú - Székelyföld - Dél-Erdély

Besenyszög
4.8
Egyetlen probléma volt, hogy pontatlan volt a felszállásként megadott benzinkút km jelzése. Tudomásom szerint a M4 Szolnok melletti Shell-kút km jelzése pontosan 105 km és a visszább lévő MOL -kúté pedig a 103 km. Önök a Shell-kutat jelölték 103-nak.

Nekem probléma volt oda kijutni, mert nem vezetek és arra nem jár semmilyen tömegközlekedés, ezért úgy fogadtam meg valakit, aki oda kivitt. Legközelebb javaslom a közelebbi MOL-kutat megjelölni és megadni pontos km megjelöléssel.

A hazafelé vezető úton lehetne több alternatív megoldás, mert aki nem Budapestre akar menni és főleg nem is ott szállt fel, legyen lehetősége több helyen is leszállni. Óriási szervezést kívánna pl. a családomtól, ha rájuk várnék, de ha pl. Kecskeméten leszállok, akkor tudjak tovább utazni.

Az idegenvezető szuper volt.
Székelyföld-Dél-Erdély

Dél-Erdély - Székelyföld

Szolnok
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat!
Székelyföld-Dél-Erdély

Dél-Erdély - Székelyföld

Bátonyterenye
4.6
Egy intenzív utazásról van szó, sok buszozással és sétákkal. A látnivaló és a programok kihagyhatatlanok és gyönyörűségesek. A szálláson mindenki kedves és barátságos, az ellátás tökéletes. Érdemes minden nap jó sokat reggelizni, mert napközben kevés a szabadidő, nem mindig van lehetőség ebédelni. Az idegenvezetőnk, Czakó Zsolt páratlan tudású ember, mindenki nagyon jól jár, aki őt kapja. Összességében nagyon jó emlékeket szereztünk, panaszunk semmire sem lehet.
Székelyföld-Dél-Erdély

Dél-Erdély - Székelyföld

Budapest, XIV. kerület
4.4
Gyönyörű helyeken jártunk, nagyon barátságosak voltak a vendéglátóink. Minden nap mintha egy hadseregnek készítetek volna reggelit ill. vacsorát. Külön kiemelném az idegenvezetőnket Czakó Zsolt-ot, aki rengeteg érdekességet mesélt, minden faluról tudott valamit amin csak busszal áthaladtunk, sok személyes tapasztalatot adott hozzá egyes városok történetéhez és rendkívüli tudásával valamint humorával gazdagította az élményeinket.
Székelyföld-Dél-Erdély

Dél-Erdély - Székelyföld

Szolnok
4.8
Nagyon jól szervezett , tökéletes Erdélyi kiránduláson vettünk részt. Idegenvezetőnk Czakó Zsolt rendkívüli tudása, kiváló kommunikációs készsége, jó humorérzéke tette programunkat tartalmassá, gazdaggá. Székelyföld legszebb tájait, épületeit ismertük meg. A vendéglátók barátságosan, ízletes ételekkel vártak minden este bennünket. A szállásaink is megfelelő komfortot biztosítottak. Nem szabad megfeledkeznünk buszvezetőnkről Misiről sem, hiszen balesetmentesen, biztonságosan , kiváló technikai tudással vezette XXXL-es autóbuszunkat.
Székelyföld-Dél-Erdély

Dél-Erdély - Székelyföld

Budapest
3.2
A szállásokat érdemes lenne leellenorizni időnként. A fürdőszobaban volt némi könnyen orvosolható hiányosság pl. WC papír, polc, fogas akasztó valami. Nyilván senki nem szeret ilyet hallani a szállásadotol, hogy rosszul aludt mert elfoglaltak az ágyát.... szóval apróságok. Az idegenvezető szerencsére követte a kíváncsi utasokat, akik mégis bementek a szerinte bezárt illetve nem látogatható templomokba épületekbe... de természetesen Erdély gyönyörű és sok érdekességet is megtudtunk. Minden rendben zajlott.
Székelyföld-Dél-Erdély

Dél-Erdély - Székelyföld

Győr
3.4
Nagyon zsúfolt volt a program.

Sok szép helyet láthattunk, de a szervezetlenségnek köszönhetően
sokszor 22- 23-óra körül értünk a szállásadóinkhoz
-a napi utazások között nem volt lélegzetvételnyi időnk.

Az utazás előtt kapott tájékoztató némi frissítésre szorul (belépők árai jócskán megemelkedtek a kiírthoz képest, ideiglenes (érvényes) személyi igazolvánnyal nem léphető át a magyar-román határ, nagyon kevés helyen fogadnak el €-t, Ft-ot)

Mindemellett az idegenvezetőnk feledtette a bosszúságokat, nagyon lelkes, felkészült , határozott idegenvezetőt ismerhettünk meg Miskolczi Endre személyében.


Összességében véve az utazás során sok pozitív élménnyel gazdagodtunk.

Üdvözlettel:
B.Gy.
Székelyföld-Dél-Erdély

Dél-Erdély - Székelyföld

4.6
<szöveg nélkül>
Székelyföld-Dél-Erdély

Dél-Erdély - Székelyföld

Budapest, III. kerület
5.0
Közönjük, jól éreztük magunkat.
Székelyföld-Dél-Erdély

Dél-Erdély - Székelyföld

4.8
<szöveg nélkül>
Székelyföld-Dél-Erdély

Dél-Erdély - Székelyföld

dunakeszi
4.6
Az első 2 nap nagyon sok kellemetlenséggel és szervezetlenséggel volt terhes, köszönhetően az idős és beteg idegenvezetőnek, akit végül is az utasok panasz áradatainak hatására lecseréltek. Innen kezdődően Czakó Zsolt személyében egy nagyon nagy tudású, kellemes és szórakoztató, a csoportot vezetni tudó idegenvezetőt kaptunk, akinek sikerült feledtetnie a kellemetlenségeket és felejthetetlen élménnyé tenni az utazást. A programok jók voltak, az utazás nem volt megterhelő. Mindenkinek ajánlani tudom és köszönet a TDM Utazási Irodának a gyors intézkedésért. / Zárójelben megjegyzem, sokunk számára érthetetlen volt az első idegenvezető megbízása, annyira alkalmatlan volt minden szempontból/
Székelyföld-Dél-Erdély

Dél-Erdély - Székelyföld

Salgótarján
5.0
<szöveg nélkül>
Csíksomlyói búcsú

Csíksomlyói búcsú - Székelyföld - Dél-Erdély

Branč
4.8
Ahhoz, hogy ilyen magasra értékeltem ezt a kirándulást nagymértékben hozzájárult az idegenvezető, Varga Alfonz személye. Az ő szakmai hozzállása, inteligenciája és tudása nagy mértékben emelte az út színvonalát.
Egyetlen kifogásolni valót találtam a szervezésben. Mivel csak a reggeli és ebéd volt bebiztosítva, naponta be kellene iktatni egy rövid megállót élelmiszer üzletben vagy bevásárló központban, ahol az utasok elláthatnák magukat friss vízzel- üdítővel- és élelemmel amit utazás közben elfogyaszthatnának. Ilyen nagy melegekben nem lehet egy héttel előre megvenni az enni és innivalót.
Csíksomlyói búcsú

Csíksomlyói búcsú - Székelyföld - Dél-Erdély

Fót
3.8
A programok jók voltak, csak egy napra sok volt tervezve. Ahogy mondják: "A kevesebb több" lett volna. A programok szervezésénél figyelni kellene jobban arra, hogy mikor mit akarnak megmutatni. Több alkalommal volt, hogy valamint azért nem tudtunk megnézni, mert zárva volt, de még másnap is (pl. Fekete templom pünkösd vasárnap zárva volt, és ki is volt írva, hogy zárva lesz, ráadásul minden hétfőn is zárva tart).


Az utasok jelentős része kíváncsi lett volna a Békás szorosra, Gyilkos-tóra, de alig jutott rá idő, ráadásul este, sötétedéskor. Ezt a programot nem szerencsés egy zsúfolt nap végére tenni, mert bármi közbejöhet, csúsznak a programok, így nem jut elég idő rá.

Az idegenvezető felkészült volt, sok mindent mesélt, de a kora miatt már nem igazán alkalmas egy ekkora csoport vezetésére, fegyelmezésére. Szerencsésebb lett volna fiatalabb, határozottabb csoportvezetőt küldeni.

Hiányoltam a programok közül a Medve-tót. Olyan helyekre viszont nem szerveznék kötelező programot, ahol csak kívülről lehet megnézni valamit. Ezt szabadidős programként lehetne választani.

Nap közben nem volt szabadidőnk. Aki ebédelni szeretett volna, nem tudott beülni sehova, mert nem volt idő rá. Csak a buszban tudtunk napközben enni valamit, ha csináltunk magunknak, mert még vásárolni sem volt idő (kivéve, mikor kikönyörögtük).
Székelyföld-Dél-Erdély

Dél-Erdély - Székelyföld

Esztergom
4.8
Ezúton szeretnénk elismerésünket és köszönetünket kifejezni az Irodának a szervezésért. Különösen az idegenvezetőnk kiemelkedő tudásáért, páratlan helyismeretéért, és a program vezetéséért, a faluturizmus szervezésében végzett nagyra becsült munkájáért. Korát meghaladó fizikai és mentális teljesítménnyel igyekezett feladatát ellátni. A csoport döntő többsége - néhány műveletlen fiatal és 1 – 2 önző, a csoport érdekeivel nem törődő kivételével – a legnagyobb elismeréssel tartották sikeresnek az utazás napjait.
Csíksomlyói búcsú

Csíksomlyói búcsú - Székelyföld - Dél-Erdély

Budapest, VI. kerület
3.4
Az első 2 nap programja nagyon zsúfolt volt, szerintem a kevesebb néha több ! Az utazás alatt az idegenvezetőnek muszáj szüneteket is betervezni(mosdó, kávézás, csak bámészkodás a városban, víz és ennivaló beszerzése... ) , mert sok embernek ez a szabadság, amit nem akar rohanással, és több órás buszon történő utazással eltölteni! Későn értünk a családokhoz -1 estét kivéve-, jó lett volna a családokkal több időt tölteni, esetleg lehetne a szálláshelyeken közös programot szervezni esténként pl közös vacsora, tájház megtekintése stb. A városok megtekintésére muszáj több órát szánni, mint ahogy a Békás -szoros, Gyilkos -tó környékén is legalább fél napot el lehet tölteni ! A szállások nagyok jók voltak, külön kiemelném a szecselei szállást Jónás András és Bettinél, akik kedvességünkkel, közvetlenségünkkel, és Betti finom ételeivel külön élményt jelentettek !
Csíksomlyói búcsú

Csíksomlyói búcsú - Székelyföld - Dél-Erdély

Győr
3.8
Összességében megvoltam elégedve az utazással, nagyon jól ereztem magam. Viszont voltak bizonyos esetek, amelyek nem nyertek el tetszésemet. Első sorban említeném a programok túlzsúfoltságát, mivel szinte helyszínről helyszínre rohantunk, több turistalátványosságot is csak "épp hogy megtekintettünk" (pl. Kolozsvári Házsongárdi Temető). A Szállásokkal nagyon megvoltam elégedve, többnyire mindenhol láthatóan vendégszerető házigazdák vártak minket a nap végén. Amit viszont negatívumként sajnos meg kell, hogy említsek, az a mellékhelyek utáni "könyörgés" és azok futtában történő látogatása (csak ha nagyon sürgős eset volt). Vásárlási lehetőségeket is hiányoltam, csak a turistalátványosságok helyszínén volt úgymond lehetőség a vásárlásokra, más esetekben, mondjuk egy nagyobb varosban elhaladva egy bolt (BILLA, Penny, stb) előtt csak akkor volt lehetőség ha néhányan "bátor tettként" önkéntesen elhagytak a csapatot, de ilyen esetekben az idegenvezető általában szóvá is tette, hogy ez nem volt szép dolog. En személy szerinte nagyon értékeltem volna, ha minden nap be lett volna iktatva a programra nagyobb varosok eseten 15 perc vásárlási lehetőség amennyiben nagyobb üzlet mellett halad el a csoport (PL: a napközben elfogyasztott védőital és étel, esetleg különféle rágcsák beszerzése, dohányzó utasoknak a dohány áru megvásárlása, stb).
Csíksomlyói búcsú

Csíksomlyói búcsú - Székelyföld - Dél-Erdély

Mosonmagyaróvár
4.2
Szerintem kicsit túl sok volt a program, az egy kicsit necces volt, hogy a mosdók látogatásáért könyörögni kellett az idegenvezetőnek. Az első pár nap programja kicsit erőltetett és sok volt, Egy kis szabad program is lehetett volna benne.
A családok akiknél megszálltunk nagyon kedvesek voltak.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!