vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Vélemények, értékelések
3.8
13 értékelés alapján

Málta szépségei

Törökbálint
4.2
Az IBUSz szervezése nagyon jó volt, a helyi képviselet vezetője és az idegenvezetők is pontosan érkeztek, kifogástalanul látták el a feladataikat. A szállodai személyzet jó volt. A szobák színvonala már kevésbé: a fürdőben a falból csordogált a víz, valamint az éjszakai lárma miatt nem tudtunk aludni, egyszer cseréltünk szobát, de a második szoba sem volt túl csendes. Sajnos a fakultatív programokból az utolsó napi az erős szél miatt elmaradt, de ezért csak az időjárás-felelőst lehet hibáztatni :-).
Az oda- és visszaúton is a Liszt Ferenc repülőtéren nagyon sokat kellett gyalogolni, a Wizz Air géptől az épületig 14 percig tartott, míg Máltán a sokkal rövidebb úton autóbusszal vittek a géphez. Ezt leszámítva kellemes és szép utazás volt, köszönjük!

Szicília-Málta repülővel

Budapest, XII. kerület
4.8
A szálloda nagyon szép, az azonban kellemetlen, hogy olyan faluban van, ahol semmiféle látnivaló nem akad. A tengerpart nagyon "nomád"se egy öltözőkabin, se egy zuhanyozó nincs.
A szállodai félpanziós ellátás erősen kifogásolható. A reggeli szervezetlen, a vacsora egyhangú és közepes szintü.

Kiemelkedően jó volt az idegenvezetőnk, minden szempontból csak dícsérni tudom.

Szicília-Málta repülővel

Dunavarsány
3.4
Az idegenvezető felkészületlen, általában papírból olvasta fel a nem éppen pontos információkat. Kérdéseinkre nem tudott válaszolni, helyismerete egyáltalán nem volt. A szállodában nem éppen változatos a "menü": 6 étkezésből minden második alkalommal ugyanazt ettük. A szállás viszont tiszta: minden nap takarítottak, törölközőt cseréltek. A 2 leghosszabb kiránduláson klíma nélküli, kb. 20 éves busszal vettünk részt.

Málta, középkategóriás szállodák (Málta - Máltai körutazás)

Vásárosnamény
2.4
Felár ellenében kaptuk a közepes szállást. Ami rendkívül zajos volt. Azért mert körúton voltunk igencsak szükségünk lett volna az éjszakai pihenésre ami ebben a hotelben lehetetlen volt. Az idegen vezető rugalmatlan, politikai és vallási szempontból elfogult volt melynek hangot is adott. A szálodai személyzet figyelmes segítőkész volt.

Málta, középkategóriás szállodák (Málta - Máltai körutazás)

Kiskunfélegyháza
4.6
Összességében nagyon tetszettek a programok, rengeteget láttunk, nagyon jó volt az idegenvezetőnk.
A szabadidőt tartottam rövidnek egy-egy alkalommal. Például Mdinában jó lett volna legalább 1 órát még a városban nézelődni, így később értünk volna a strandra, de aki ott akart fürödni az ott maradhatott volna és a buszjárattal hazamegy, mint ahogy egy páran így is ezt tették. A többiek viszont csak megtekintették volna a helyet és visszavitték volna őket a szállásra.
A gózói napon pedig az ebédet 12-13 óra közé kellett volna szervezni. Nagyon későn volt, 15 óra körül, már mindenki nagyon éhes volt.

Málta, középkategóriás szállodák (Málta - Máltai körutazás)

Szentendre
4.2
Az út szervezése Magyarországról is, Máltán belül is kifogástalan, pontos. Az iroda kinti képviselőle (Patrícia) végtelenül gondoskodó, mindenről pontosan informált bennünket, 3 alkalommal is felkereste a csoportot, ahol lehetőség volt mindent megbeszélni. Az idegenvezetőnk (Tìmea) nagytudású, kitűnő munkát végzett: minden látnivalóról érdekesen és kimerítően beszélt, nem volt olyan kérdésünk, amire ne tudott volna válaszolni. Mindkét munkatársukról csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni.
A szállás viszont (Hotel Primera) nem felelt meg az igényünknek. Ütött-kopott, kétes tisztaságú, az étkezések egyhangúak, nem volt választék. A szálloda a bulinegyed közepén van, hajnali 5-ig az ablakok alatt zajlik az utcai tombolás, pihenni lehetetlen. Viszont előnye, hogy közel van a tengerhez.
Összességében: maga az utazás kiválóan volt megszervezve, az idegenvezetés ötcsillagos!
Szerencsésebb lenne, ha az iroda lehetővé tenné a szabad szállodaválasztást utazási csomagon belül, minden szállodáról részletes információt adva, ide értve a magasabb fokozatú szálloda árkülönbözetét is.
Köszönjük az utat, a jövőben is önöket választjuk!
Olga, Gyula

Málta, középkategóriás szállodák (Málta - Máltai körutazás)

Biatorbágy
3.0
4 szállodába helyezték el a csoportot egyik hely jobb volt a másik rosszabb úgy étkezésben, s szobák felszereltségében (a hűtő, távirányító fizetős). A szállodák elhelyezkedésében sok különbség volt, csak a legfájdalmasabbak.

Málta, középkategóriás szállodák (Málta - Máltai körutazás)

Biatorbágy
3.4
Ahány fő annyi felė szállásolták el, ėtkezès ugyanazon áron alacson, magas szintű. Az időseket semmibe vėve, alkalmazkodjanak. Még a visszafelé vezető úton is a repülőgépen sikerült elintézni, hogy hátra üljenek. Csak a fiatalok? Talán ìgy kellett volna hìrdetni.

Málta szépségei

Győr
4.6
Jó: még egyszer szeretném megköszönni idegenvezetőnknek, Évának azt a sok, érdekességet, amit megtudtunk Máltáról az alatt a három nap alatt, amit velünk töltött.
Rossz: a mi programunkban szerepelt, de az idegenvezetőében nem a rabati Szt. Pál katakombáinak a meglátogatása, így ez sajnos kimaradt, nagy sajnálatunkra.
A Comino szigetére való kirándulásról semmilyen tájékoztatást nem kaptunk, így a kikötőben kellett telefonálgatni,rohangászni, míg sikerült megszerezni a hajóra a jegyeket. Sajnáljuk, hogy az Ibusz utazási iroda nem fordított nagyobb gondot a szervezésre,a korrekt tájékoztatásra.

Málta, középkategóriás szállodák (Málta - Máltai körutazás)

Székesfehérvár
4.6
Minden tiszteletem az utazás szervező irodának. De legfőbb kép a Máltán, Gozon Cominon való ott-tartózkodásom alatt mind két hölgy, mint szervezők és idegenvezetők számára. Emelem "kalapom", kitettek magukért. Indulás előtt lesétáltam a tenger partjára, lepörgettem magamban a látottak és azt az örömöt melyben oly sokszor részt vehettem. Fájó szívvel, lehajtott fejjel könnyes szemekkel búcsúztam magamban Máltától. Köszönöm Kajtár Patríciának & Marcsinak! Soha nem feledem!!

A lovagok szigete - Málta

Budapest, XI. kerület
4.2
A szervezés nagyon jó volt, rengeteg programmal. A túravezető nagyon lelkes, jól felkészült nagy tudású, aki a lehető legtöbb látni és tudni valót szerette volna velünk megosztani. Nagy nagy köszönet neki érte.
A szállással kezdetben komoly problémák voltak. A Sliemai Hotel Windsor szállodában voltunk elszállásolva. Az ígéret szerint légkondícionált szobákban. Légkondícionáló berendezés valóban volt, de nem működött. Mint azt megtudtuk, már három éve nem is működik. Természetesen a csoport nem tetszésének adott hangot a körülmények miatt, hiszen mi működőképes légkondival felszerelt szobákat béreltünk ki. Az utazási iroda nagyon segítőkészen állt a kérésünkhöz, hogy rendezze valamilyen módon ezt a helyzetet. Átköltöztette a csoportot egy másik szállodába, ahol már működött a légkondi. Ez nagyon fontos volt, hiszen a Máltán töltött napokon árnyékban volt 38-39 fok, 90%-os páratartalom mellett, így pihenni csak hűtött szobákban tudtunk. A pihenésre meg nagy szükségünk volt, hiszen rendkívül gazdag és színes programok, kirándulások vártak ránk minden nap.
Összességében nagyon örülök, hogy részt vettem ezen a körutazáson.

Málta, középkategóriás szállodák (Málta - Máltai körutazás)

Budapest, XXII. kerület
2.6
A programok szükségtelenül rövid időbe voltak bezsúfolva, többször választani kellett az evés vagy a nézelődés között, noha mi igazán ráértünk volna 5 óra után is. Mivel voltam már néhány társas utazáson, tudom, hogy ennek nem kell így lennie. Volt, amit egyszerűen kihagytak a programból.Voltak egyéb szervezési és kommunikációs problémák is, de ezekért inkább a máltaiak voltak felelősek, nem az utazási iroda. Egészében nem volt rossz, de sokkal jobb is lehetett volna.

Málta, középkategóriás szállodák (Málta - Máltai körutazás)

Málta Burgibba
3.8
A szállás eléggé balkáni jellegű, filléres dolgokkal jobbá tehető lenne.
A személyzet kedves, segítőkész.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!