vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Vélemények, értékelések
4.4
13 értékelés alapján
Erdély téli arca

Erdély téli arca

Budapest, XIII. kerület
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat. Szuper jó volt a szervezés, mivel a kulturális programok és a szórakozás megfelelő arányban voltak.
Az idegenvezető /Attila/ kimagaslóan jó volt. Nagyon felkészült és humoros volt.
Erdély téli arca

Erdély téli arca

Budapest, XVII. kerület
4.4
Az utazás, a program, az idegenvezető nagyon jó volt, a szállás nem annyira, de a vendéglátás és a személyzet hibátlan volt.
Csíksomlyói búcsú

Csíksomlyói búcsú - Székelyföld - Dél-Erdély

Besenyszög
4.8
Egyetlen probléma volt, hogy pontatlan volt a felszállásként megadott benzinkút km jelzése. Tudomásom szerint a M4 Szolnok melletti Shell-kút km jelzése pontosan 105 km és a visszább lévő MOL -kúté pedig a 103 km. Önök a Shell-kutat jelölték 103-nak.

Nekem probléma volt oda kijutni, mert nem vezetek és arra nem jár semmilyen tömegközlekedés, ezért úgy fogadtam meg valakit, aki oda kivitt. Legközelebb javaslom a közelebbi MOL-kutat megjelölni és megadni pontos km megjelöléssel.

A hazafelé vezető úton lehetne több alternatív megoldás, mert aki nem Budapestre akar menni és főleg nem is ott szállt fel, legyen lehetősége több helyen is leszállni. Óriási szervezést kívánna pl. a családomtól, ha rájuk várnék, de ha pl. Kecskeméten leszállok, akkor tudjak tovább utazni.

Az idegenvezető szuper volt.
Erdély téli arca

Erdély téli arca

Gomba
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat, az időjárás is nekünk kedvezett.
Gyönyörű helyeken jártunk, a programok is jól sikerültek.
A szállás kényelmes, az ellátás nagyon jó volt.
Nem bántuk meg, máskor is szívesen részt veszünk ilyen utazáson.
Csíksomlyói búcsú

Csíksomlyói búcsú - Székelyföld - Dél-Erdély

Branč
4.8
Ahhoz, hogy ilyen magasra értékeltem ezt a kirándulást nagymértékben hozzájárult az idegenvezető, Varga Alfonz személye. Az ő szakmai hozzállása, inteligenciája és tudása nagy mértékben emelte az út színvonalát.
Egyetlen kifogásolni valót találtam a szervezésben. Mivel csak a reggeli és ebéd volt bebiztosítva, naponta be kellene iktatni egy rövid megállót élelmiszer üzletben vagy bevásárló központban, ahol az utasok elláthatnák magukat friss vízzel- üdítővel- és élelemmel amit utazás közben elfogyaszthatnának. Ilyen nagy melegekben nem lehet egy héttel előre megvenni az enni és innivalót.
Csíksomlyói búcsú

Csíksomlyói búcsú - Székelyföld - Dél-Erdély

Fót
3.8
A programok jók voltak, csak egy napra sok volt tervezve. Ahogy mondják: "A kevesebb több" lett volna. A programok szervezésénél figyelni kellene jobban arra, hogy mikor mit akarnak megmutatni. Több alkalommal volt, hogy valamint azért nem tudtunk megnézni, mert zárva volt, de még másnap is (pl. Fekete templom pünkösd vasárnap zárva volt, és ki is volt írva, hogy zárva lesz, ráadásul minden hétfőn is zárva tart).


Az utasok jelentős része kíváncsi lett volna a Békás szorosra, Gyilkos-tóra, de alig jutott rá idő, ráadásul este, sötétedéskor. Ezt a programot nem szerencsés egy zsúfolt nap végére tenni, mert bármi közbejöhet, csúsznak a programok, így nem jut elég idő rá.

Az idegenvezető felkészült volt, sok mindent mesélt, de a kora miatt már nem igazán alkalmas egy ekkora csoport vezetésére, fegyelmezésére. Szerencsésebb lett volna fiatalabb, határozottabb csoportvezetőt küldeni.

Hiányoltam a programok közül a Medve-tót. Olyan helyekre viszont nem szerveznék kötelező programot, ahol csak kívülről lehet megnézni valamit. Ezt szabadidős programként lehetne választani.

Nap közben nem volt szabadidőnk. Aki ebédelni szeretett volna, nem tudott beülni sehova, mert nem volt idő rá. Csak a buszban tudtunk napközben enni valamit, ha csináltunk magunknak, mert még vásárolni sem volt idő (kivéve, mikor kikönyörögtük).
Csíksomlyói búcsú

Csíksomlyói búcsú - Székelyföld - Dél-Erdély

Budapest, VI. kerület
3.4
Az első 2 nap programja nagyon zsúfolt volt, szerintem a kevesebb néha több ! Az utazás alatt az idegenvezetőnek muszáj szüneteket is betervezni(mosdó, kávézás, csak bámészkodás a városban, víz és ennivaló beszerzése... ) , mert sok embernek ez a szabadság, amit nem akar rohanással, és több órás buszon történő utazással eltölteni! Későn értünk a családokhoz -1 estét kivéve-, jó lett volna a családokkal több időt tölteni, esetleg lehetne a szálláshelyeken közös programot szervezni esténként pl közös vacsora, tájház megtekintése stb. A városok megtekintésére muszáj több órát szánni, mint ahogy a Békás -szoros, Gyilkos -tó környékén is legalább fél napot el lehet tölteni ! A szállások nagyok jók voltak, külön kiemelném a szecselei szállást Jónás András és Bettinél, akik kedvességünkkel, közvetlenségünkkel, és Betti finom ételeivel külön élményt jelentettek !
Csíksomlyói búcsú

Csíksomlyói búcsú - Székelyföld - Dél-Erdély

Győr
3.8
Összességében megvoltam elégedve az utazással, nagyon jól ereztem magam. Viszont voltak bizonyos esetek, amelyek nem nyertek el tetszésemet. Első sorban említeném a programok túlzsúfoltságát, mivel szinte helyszínről helyszínre rohantunk, több turistalátványosságot is csak "épp hogy megtekintettünk" (pl. Kolozsvári Házsongárdi Temető). A Szállásokkal nagyon megvoltam elégedve, többnyire mindenhol láthatóan vendégszerető házigazdák vártak minket a nap végén. Amit viszont negatívumként sajnos meg kell, hogy említsek, az a mellékhelyek utáni "könyörgés" és azok futtában történő látogatása (csak ha nagyon sürgős eset volt). Vásárlási lehetőségeket is hiányoltam, csak a turistalátványosságok helyszínén volt úgymond lehetőség a vásárlásokra, más esetekben, mondjuk egy nagyobb varosban elhaladva egy bolt (BILLA, Penny, stb) előtt csak akkor volt lehetőség ha néhányan "bátor tettként" önkéntesen elhagytak a csapatot, de ilyen esetekben az idegenvezető általában szóvá is tette, hogy ez nem volt szép dolog. En személy szerinte nagyon értékeltem volna, ha minden nap be lett volna iktatva a programra nagyobb varosok eseten 15 perc vásárlási lehetőség amennyiben nagyobb üzlet mellett halad el a csoport (PL: a napközben elfogyasztott védőital és étel, esetleg különféle rágcsák beszerzése, dohányzó utasoknak a dohány áru megvásárlása, stb).

Erdély kincsei körutazás

Kiskunhalas
4.6
Köszönjük, nagyon jól éreztük magunkat. Talán lehetne kevesebb helyszín és több szabadidő, esetleg nagyobb túrák.

Erdély kincsei körutazás

Kecskemet
4.8
A legszuperebb idegenvezetőnk volt, egy csíkszeredai földrajz tanár személyében.
Segítségével igazán közel kerültünk Székelyföldhöz.
Külön köszönet a székely viccekért.

Erdély kincsei körutazás

Budapest, IV. kerület
4.6
Tusnádfürdőn a meghirdetett és e-mailen visszaigazolt Szent Kristóf panzió helyett egy a panziótól és az étteremtől több háznyira lévő épületben szállásoltak el néhányunkat mivel a Szent Kristóf panzióban nem volt annyi hely, mint ahányan mentünk. Ez a Szent Kristóf panzióban elszállásoltakhoz képest hátrányt jelentett a számunkra és kényelmetlenebb is volt. Ezt előre kellett volna az utazási irodának jeleznie, mert mindenki ugyanakkora összeget fizetett be és nem ugyanazt a szolgáltatást kapta érte.
A túravezetőnk Kovács Levente és a sofőrünk Vér András kiválóak voltak.

Erdély kincsei körutazás

Pécs
3.8
Rég nem volt ilyen élményben részünk. A csodálatos tájat csak kiváló "ismeretvezetés" tette emlékezetesebbé Horváth Alpár személyében. Örülünk, hogy megismerhettünk egy ilyen kiváló embert. :-)
A Villa Gong szálloda kifogástalan volt, ami sajnálatos módon nem mondható el a Rubin Hotelről.


Timi és Attila
Csíksomlyói búcsú

Csíksomlyói búcsú - Székelyföld - Dél-Erdély

Mosonmagyaróvár
4.2
Szerintem kicsit túl sok volt a program, az egy kicsit necces volt, hogy a mosdók látogatásáért könyörögni kellett az idegenvezetőnek. Az első pár nap programja kicsit erőltetett és sok volt, Egy kis szabad program is lehetett volna benne.
A családok akiknél megszálltunk nagyon kedvesek voltak.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!