Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás
Budapest után az egyik legismertebb magyar város, a történelmi borvidék ″fővárosa″. Kevés település dicsekedhet a világon azzal, amivel Tokaj: neve bora révén a nemzeti himnuszban is szerepel. 2002-ben a Tokaj-hegyaljai borvidékkel a Világörökség része lett.

A Tisza és a Bodrog összefolyásánál lévő városban, Tokajban tett séta az itt található borospincékkel kezdődhet. Majd egy építészeti műemlékekben gazdag belvárosban folytatódhat.

A Tisza szabad strandja, a hajókikötők a vízi sportok kedvelőit várják, a város fölé magasodó Kopasz-hegy védett természeti értékei pedig a kirándulóknak kínálnak látványosságokat.
A város tavasztól őszig számos kulturális és szabadidős rendezvényt kínál: borfesztivált (május-június fordulóján), ősszel szüreti hetet (szeptember végén-október elején). Júliusban a Tisza túlpartján található kempingben megrendezett Hegyalja Fesztivál a fiatalok egyik legrangosabb könnyűzenei rendezvénye. De Tokaj az otthona az Írótábornak is.

Múltidéző

A város neve régi okmányokban Tokota, Tochol, Tokoyd és Tucota formában olvasható. A város neve a feltételezések szerint a szláv "sztokaj" (folyó összefolyás) szóra utal a név. Emellett szól, hogy a város a Tisza és a Bodrog összefolyásánál fekszik. Anonymus szerint Árpád ajándékként adta a földet vezérének, Tarcalnak.

Az első hiteles adat 1074-ből származik, amikor Géza herceg a Salamonnal vívott csata után a tokaji várba menekült, és itt kelt át a Tiszán.

Szinte valamennyi magyar király járt a városban Zsigmondtól Mátyás királyig. Megfordult benne a török, Bocskai hajdúi, Bethlen csapatai, Rákóczi kurucai, Basta és Caprara német és egyéb nemzetiségű zsoldosai. A szatmári béke után mint elkobzott Rákóczi-birtok a kincstárra szállt, és azé is maradt 1860-ig, amikor a község megváltotta magát.

Tokaj a XIX. század végétől a hegyaljai borászat egyik központja. A település kisvárosi hangulatát megőrizve emellett vonzó idegenforgalmi célpont. Nem csak természeti környezete lenyűgöző, de építészetében is tükrözi az évszázados virágzó gazdagságot, az igényességet.Tokaj térkép
Tokaj cikkek

találat

A hivatalos beutazási szabályokat könnyen ellenőrizheti itt: https://konzuliszolgalat.kormany.hu
Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Honlapunkon számos ajánlat közül válogathat, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy akár kész útitervét segítsünk megvalósítani, írjon nekünk itt!

Részletes találati lista
körutazás

A Börzsöny rejtett titkai kisvasúttal, vadaskerti kalanddal

1 napos buszos utazás Királyrétre és környékére
14.900 Ft/fő

Kultúra és természet: Vác és Gödöllő. Botanikus kert és Medvepark

1 napos buszos utazás Gödöllőre és környékére
14.900 Ft/fő

Gyönyörű fővárosunk, Budapest

1 napos buszos utazás Budapesten
15.200 Ft/fő

Mátra alján, falu szélén... Barangolások a borok földjén

1 napos buszos utazás Egerre és környékére
15.500 Ft/fő

Ópusztaszer és Szeged - Hazánk és irodánk a kezdetektől napjainkig

1 napos buszos utazás Szegedre és Ópusztaszerre
15.800 Ft/fő
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!