Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás

A 27-es úton fekvő települést közvetlen út köti össze a 26-ossal is. Vonattal a Miskolc-Tornanádaska vonalon jutunk el ide.A település neve az írott emlékekben először 1317-ben fordul elő, az 1330-as években már egyháza és lelkészháza volt. Várát, mely a megye első kővára volt, a XIV. század derekán a Bebekek építették, akik...

A 27-es úton fekvő települést közvetlen út köti össze a 26-ossal is. Vonattal a Miskolc-Tornanádaska vonalon jutunk el ide.

A település neve az írott emlékekben először 1317-ben fordul elő, az 1330-as években már egyháza és lelkészháza volt. Várát, mely a megye első kővára volt, a XIV. század derekán a Bebekek építették, akik Borsod vármegye északi részének birtokosai voltak. A török hódoltság idején Szendrő végvár volt. 1544-től mezővárosi rangot viselt, 1613-tól 1660-ig vármegyei székhely, 1615-től 1908-ig pedig a szendrői járás székhelye volt.

Eger eleste után többször is sikertelenül ostromolták a törökök. Később a császári csapatok foglalták el, majd a függetlenségi harcok során bírt nagy jelentőséggel, amikor többször is gazdát cserélt. 1707-ben II. Rákóczi Ferenc felrobbantotta, az egykori várból ma már csak néhány rom fedezhető fel.

A kiegyezést követő évek nagy gazdasági fellendülést hoztak Szendrő életében. 1896-ban megépült a Bódva-völgyi vasút, megerősítve a település kereskedelmi szerepét. A II. világháború pusztítását követően az 1950-es években kezdett ismét fejlődésnek indulni a város, a térség. 1996-ban visszakapta városi rangját.Szendrő (MO) térkép
Szendrő (MO) cikkek

találat

A hivatalos beutazási szabályokat könnyen ellenőrizheti itt: konzuliszolgalat.kormany.hu
Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres, írjon nekünk itt!

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!