pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Svájc térkép
Svájc cikkek

» Buszos körutazások Svájcban
találat
Főoldal EurópaSvájc

Svájc repülőjegy 44.500 Ft/főtől - Zürich (oda-vissza)

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Svájc

Svájci séták - Innsbruck, St.Gallen, Bern, Lugano, Vaduz

5 napos buszos utazás Svájcban
88.900 Ft/fő

Svájc, az Alpok országa

6 napos buszos körutazás svájcban
91.200 Ft/fő

Romantikus Provence, kis svájci kitérővel

6 napos körutazás Franciaországban
105.900 Ft/fő

Svájc és az észak-olasz tóvidék A hófödte csúcsoktól a pálmafákig

7 napos buszos körutazás a hófödte csúcsoktól a pálmafákig
108.900 Ft/fő
kalandtúra

Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház

1 napos gyalogtúra
10.900 Ft/fő

Schneeberg (2076 méter)

Egynapos gyalogtúra a Klosterwappenre
10.900 Ft/fő

Alpesi kirándulás Ausztriában

Egynapos buszos kirándulás a Dürre Wand-i Alpokba
10.900 Ft/fő

Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok

1 napos őszi gyalogtúra szlovákiában
10.900 Ft/fő

Szádelői-völgy

Egynapos kirándulás és túra Szlovákia Grand Canyonjában
10.900 Ft/fő

Látnivalók Rómában: A Svájci Gárda

Róma – azon belül is a Vatikán – egyik leggyakrabban fotózott, legérdekesebb történettel rendelkező és leglátványosabb „nevezetessége” a Svájci Gárda. A Vatikán kapuinál szolgálatot teljesítő, színes, középkori hangulatú egyenruhát viselő, jó kiállású katonák a Szentatya személyes védelmét látják el, immár 500 esztendeje. Jelmondatuk: „bátorság és hűség”.

1506. január 22-én este Kaspar von Silenen luzerni nemes vezetésével 150 svájci zsoldos vonult be Rómába a Porta del Popolón át, hogy felajánlják szolgálataikat a Szentatyának. A régi Szent Péter-bazilika loggiájáról maga II. Gyula pápa áldotta meg őket. A jelenetet a pápai udvar akkori krónikása, Johannes Burckhardus jegyezte fel, mint a Svájci Gárda megszületésének pillanatát. Persze a pápák által felfogadott svájci zsoldosok alkalmazásának már a XV. században is voltak előzményei...

Olvasson tovább! >>>

Átkeltünk a Monte Rosán-hét négyezres öt nap alatt

Molnár Anikó, Salamandraoutdoor: Júlia óvatosan ütögeti le a jégcsapokat a feje fölött, miközben folyamatosan ereszkedik a mélybe, a kék-fehér hasadékba. Alatta húsz méter mélyen nyugszik a hátizsák, melynek “kimentésén” munkálkodunk. Az Il Naso  (4200 méter) csúcstömbje alatt a szanaszét szabdalt gleccser egyik mély hasadékában csüng Júlia (Nedeczky), egy kötélen, miközben mi óvatosan eresztjük őt a mélybe. De mielőtt ide keverdetünk volna még végigmásztunk a Breithornon(4165 méter) és a görög mitológia egyik ikréről elnevezett Castor(4228 méter) fenséges gerincén.

 

 

“Óvatosan pakolni”-ez a két szó lebegett előttünk, miután arra vállalkoztunk, hogy Svájcból Olaszországba, majd újra vissza Svácjba másszunk át a Monte Rosán, házról házra vándorolva, természetesen zsákkal!

 

A svájci taschi kempingben még...

Olvasson tovább! >>>

Zürich- város a levegő és a vizek bűvöletében

Zürich Svájc legnagyobb városa, azonban közel sem nagyváros. Belvárosa bájos, üzletei káprázatosak, könnyű beleszeretni.

Zürich lakossága alig valamivel több 350 ezer főnél. Bájos “kisváros”, amely a terepakadályok miatt (tó, hegy és egyebek) korlátozottan tud terjeszkedni. Ennek megfelelően az ingatlanárak az egekben vannak.Az óváros a Limmat folyó két partján található, pár óra alatt töviről-hegyire bejárható. Hivatalos álláspont szerint maga a város is a folyó két oldalán terül el, azonban a térképen egészen úgy tűnik, mintha a Zürich-tó partján feküdne.Sőt, a tó partján fekvő kisebb településekkel mára már össze is nőtt Zürich....

Olvasson tovább! >>>

Wengen és az Eiger, Svájc

Wengen Svájc és talán egész Európa legszebb fekvésű települése. A közeli Lauterbrunnen és a félelmetes Eiger északi fala alatt megbúvó Grindelwald települései is népszerűek a kirándulók körében, akik közül sokan a híres fogaskerekű vasúttal érkeznek, amivel egy átszállással a Jungfraujoch, azaz Európa tetejéig utazhatnak, 3454 méter magasságba.

Aki meg szeretné nézni ezt a települést, az jöhet még lóval, kerékpárral vagy gyalogszerrel, esetleg siklóernyővel is: de gépjárművel nem, ez a falucska teljesen autómentes. Az Eiger, a Mönch és a Jungfrau télen-nyáron hóval borított csodálatos háttere még jobban kiemeli a smaragdzöld rétek és a kedves alpesi házak képeslapra kívánkozó látványát. 

Wengen 2012 from Nathan Mancini on Vimeo.

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!