Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Beutazási szabályok:
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Feltétlenül ajánlott baleset, betegség és poggyászbiztosítás megkötése!

Pénznem: A szigeteken használt hivatalos pénznem a Seychelle-i rúpia (SCR).

Beszélt nyelvek: francia, angol

Közlekedés: Mahé környéke dombos terület nagyon szűk védőkorlát nélküli utakkal. Ezeken a területeken óvatosságot javaslunk. Mellékutak használata és éjszakai vezetés nem javasolt. Az ittas vezetés az egész szigetcsoporton jellemző, ezért messzemenő körültekintést javaslunk a gépjárművezetőknek. Amennyiben a bérelt gépjárművet hosszabb időre magára hagyják, az újbóli használat előtt ellenőrizzék a gépjármű technikai állapotát az indulás előtt.

Időjárás: Seychelle éghajlata mindig kellemesen meleg és kiegyenlített. A hőmérséklet ritkán esik 24 °C alá vagy emelkedik 32 °C fölé. Január és február a legcsapadékosabb hónapok. 

Ügyintézés helyi hatóságoknál és intézményekben: A szigeteken az angol és a francia egyaránt hivatalos nyelv, amelyet széles körben használnak, emellett a kreolt is beszélik. 

Viselkedési kultúra: A nudizmus tilos, a monokini helyenként engedélyezett. A droghasználat és birtoklás súlyos következményekkel járhat. A homoszexualitás illegális. 

Közegészség, egészségügyi helyzet: Utazás előtt javasolt felkeresni az Országos Epidemiológiai Központot, ahol a szükséges védőoltásokkal kapcsolatban, valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdésekre naprakész tájékoztatást adnak.

Az egészségügyi ellátás minimális, a központi kórház Victórián található, ennek száma: + 248 4388000, a mentőt a 999-es számon lehet hívni.

Biztonság: A szigetek alapvetően biztosságosnak számítanak, ugyanakkor az idegenforgalmi időszakban megnövekednek a turisták ellen elkövetett bűncselekmények, jellemzően lopás, rablás, autófeltörés. A szigeteken való tartózkodás alatt javasolt az általános szabályok betartása. Az országban való tartózkodás alatt az értékeiket (készpénz, ékszer, személyes és üzleti dokumentumok) elhelyezést széfben javasoljuk. Az útlevél adatoldaláról és a vízumról (beléptető pecsétről) javasoljuk fénymásolat elkészítést és a másolatok használatát a kirándulások, városnézések, üzleti tárgyalások alkalmával.

 Áram: 220-240 Volt, hárompontos, nem európai szabványú csatlakozó van, ezért áramátalakító szükséges.

Ünnepnapok:
Január 1. Újév napja
Január 2. Újévi ünnep
Változó (március vagy április): Nagypéntek
Változó (március vagy április): Nagyszombat
Változó (március vagy április): húsvéthétfő
Május 1. a munka ünnepe
Változó: Corpus Christi ünnepe
Június 18. az alkotmány napja
Június 29. Nemzeti ünnep, az az időpont, amikor Seychelle-szigetek 1976-ban függetlenné vált az Egyesült Királyságtól.
Augusztus 15. Nagyboldogasszony napja
November 1. Mindenszentek napja
December 8. Szeplőtelen Fogantatás
December 25. karácsony

Magyar külképviselet: A szigeteken nincs magyar nagykövetség. A tiszteletbeli konzul: Anna Butler-Payette. Elérhetőségei: Kingsgate Travel Centre, Victoria, Mahe, Seychelles, telefonszám: 00-248-292-811Seychelle-szigetek térkép
Seychelle-szigetek cikkek

találat
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!