Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás
A híres magyar huszárok történetét is bemutatja az építészeti szempontból ugyancsak különleges sárvári várban lévő múzeum, de a múlt emlékei mellett sokakat vonz a városba a gyógyfürdő is.

A város legismertebb műemléke a XIII-XIV. században kiépített Nádasdy-vár, amely ma vár és a város történetét is bemutató múzeum mellett a könyvtárnak és művelődési háznak is otthont ad. De figyelemre méltóak a város további műemlékei, templomai is. 

A magas fluorid és metaborsav tartalmú, 44 °C-os sárvári termálvíz gyógyhatását már régen felismerték. Ennek a természeti értéknek köszönhetően épült ki a korszerű fürdő, amely már élményelemekkel és wellness-szolgáltatásokkal is gyarapodott.

A város története

Területe már ősidők óta lakott hely. A források szerint amikor a római birodalomhoz tartozott a terület, Bassiana volt a neve.
A mai Sárvár területén a középkorban még több kisebb település létezett. Néhány erődítménynek a nyomait is feltárta már a kutatás.

A ma álló sárvári vár őse is a XIII. század végén épülhetett. Eredetileg feltehetően királyi birtok volt, 1390-ben a Kanizsaiak tulajdonába került, tőlük pedig 1534-ben házasság révén jutott a Nádasdy család birtokába. A család 1671-ig birtokolta a várat. Ennek az időszaknak a magyar kultúrtörténet szempontjából igen nagy jelentősége van: Nádasdy Tamás 1534-ben Sárvár-Újszigeten nyomdát alapított, melynek vezetésével Sylvester Jánost bízta meg. A nyomda elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar nyelvű könyvnyomtatás meghonosítása terén. Itt nyomtatta ki az első Magyarországon megjelent magyar nyelvű könyvet Abádi Benedek.

A feltételezések szerint a Sárvár részét alkotó egykori Sári település templomában temették el Tinódi Lantos Sebestyént, a XVI. század kiváló énekmondóját, aki Nádasdy Tamás pártfogoltjaként többször is megfordult a sárvári udvarban, és aki 1556 januárjában halt meg Sár faluban. (Az ő emlékét idézik a kétévente megrendezett Históriás Napok.)

A város a Rákóczi-szabadságharc alatt szinte teljesen elpusztult, csak a XVIII. század második felében indult meg újra a fejlődés.Sárvár térkép
Sárvár cikkek

találat

Saját szervezésű utazásaink az utazás minden költségét tartalmazzák (részletek az utazás leírásánál).
Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy másik időpont lenne megfelelő, kérjen személyre szabott ajánlatot, írjon nekünk itt!   

Részletes találati lista
körutazás

Őrségi séták

2 napos körutazás a nyugati országrészben
30.320 Ft/fő

Hétvége Krakkóban

3 napos buszos városlátogatás Krakkóban
30.498 Ft/fő

Hétvége Prágában+Sörgyár látogatás

2 napos buszos körutazás Csehországban
30.498 Ft/fő

Kirándulás a Felvidéken

2 napos körutazás a Felvidéken.
35.390 Ft/fő

Hétvége a Plitvicei-tavaknál

2 napos buszos kirándulás Horvátországban
36.033 Ft/fő
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!