Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
találat
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!

Jordánia egyik legszebb látványossága az évszázadokig feledésbe merült romváros - Petra.

A nabateusok karavánok találkozási pontjánál épült városa gyönyörű és nehezen megközelíthető helyen fekszik.

...

Olvasson tovább! >>>

Manapság nehéz elképzelni, hogyan válhat lakatlanná egy város, azonban a történelem viharai közt nem egy virágzó település lett eggyé a földdel. Ennek okai szerteágazóak lehetnek: háború, természeti katasztrófa, éghajlatváltozás, fontos kereskedelmi partner elvesztése, hogy csak néhányat említsünk. Azonban bármi is legyen az ok, ezen elfelejtett városok többségének leromlott falaiba a régészek végül csak belebotlottak. Ezekből válogattunk.

Karthágó

A mai Tunézia tengerpartján...

Olvasson tovább! >>>

Az ötvenes évek óta több száz helyszínt véd a UNESCO a természettől és főleg tőlünk, emberektől. Akad köztük természeti csoda és emberi építmény is.

Az egész világ szégyenkezett 1954-ben, amikor az egyiptomi kormány az Asszuáni-gát megépítésekor egy cseppet sem törődött azzal, hogy mi lesz saját történelmi örökségével, az Abu Szimbel templommal. S bár a gát megépült, a világ 50 országa összefogott, hogy 80 millió dollárt költsön a templom elköltöztetésére.

Az eset mégis...

Olvasson tovább! >>>

Egy évtizede már, hogy először Korzika földjére léptem, akkor még csak nagy-nagy várakozással. Tudtam, hogy a szigeten francia frankkal fizetnek, de a korz (corse) nyelv olasz alapokon nyugszik. A sziget, egy tized magyarországinyi terület, tehát bejárható két hét alatt -gondoltam.

A kalandvágy, a sátor, a bakancs és némi élelem, egy hátizsákba került, amivel Bastiába, a kompról kilépve elkezdődött az azóta tartó, barangolásom.
Az első napok után kiderült, nem minden...

Olvasson tovább! >>>

Sosem voltam egy nagy vurstli-kedvelő, és a mesékből is jó harminc-egynéhány éve kinőttem, így igazi kihívásként tekintettem az út elé. Úgy voltam vele, próbálják csak bebizonyítani nekem, hogy kételkedő felnőttként is élvezhető egy vidámpark. Sosem vonzott Diesneyland (bár kétségtelen, hogy a maga nemében kuriózum és gyerekek számára élvezetes), nem kívánkoztam körhintára, hullám- és szellemvasútra, vagy dodzsemre felülni, és még a jó öreg Budapesti Vidámpark esetében is csak a végleges...

Olvasson tovább! >>>

Velence egyetlen tere a Piazza San Marco – és ez nem tévedés. Bár valóban van még két másik hasonló besorolású tér – a Szent Márk térhez kapcsolódó Piazzetta (kis Piazza), valamint a fő buszpályaudvarnak helyet adó Piazzale Roma – a Lagúnák Királynője további köztereit ’campi’ azaz ’mező’ névvel illetik, ami persze nem jelenti azt, hogy fű nő rajtuk. Így ha valaki Velencével kapcsolatban csak annyit hall, hogy ’la Piazza’, vagyis ’a tér’, biztos lehet benne, a Szent Márk térről van szó....

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!