Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás
A 37-esről Szerencsnél, vagy Tolcsvánál északra lekanyarodó útról érhető el a település, de megközelítjük a 3-as főútról Novajidránynál keletre letérve is. Első írásos emléke 1363-ból származik, akkor a közvetlen közelében fekvő regéci vár tartozéka volt. A XV. században Giskra bitorolta, majd a Szapolyai család kezére került. Mindvégig osztozott Regéc sorsában: volt...

A 37-esről Szerencsnél, vagy Tolcsvánál északra lekanyarodó útról érhető el a település, de megközelítjük a 3-as főútról Novajidránynál keletre letérve is.

Első írásos emléke 1363-ból származik, akkor a közvetlen közelében fekvő regéci vár tartozéka volt. A XV. században Giskra bitorolta, majd a Szapolyai család kezére került. Mindvégig osztozott Regéc sorsában: volt Serédy-, Alaghy-, Bekecs-, Thurzó-, Eszterházy-,és Rákóczi-birtok. A hódoltság idején és háborúkban megfogyatkozott lakosság pótlására a XVIII. század végén ruténekkel népesült be. Lakossága mára alaposan megfogyott, de éppen az apró falu nyugalma garantálja az idegkisimító pihenést, fekvése pedig a gyönyörű környezetet.

Mogyoróska térkép
Mogyoróska cikkek

találat

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!