Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Terület:
Mexikóban az élet éppoly fűszeres és szenvedélyes, mint a jalapeno paprika és az agávéból főzött tequila. Ugyanez a tűz árad az ország kultúrájából, történelméből és természetrajzából is. Vonzereje a modern és a hagyományos, a mindennapi és a szürreális, az ősi és a vadonatúj elemek harmonikus keveredésében rejlik. Playa del Carmen a maya riviérán található kellemes hangulatú üdülőváros, Cancuntól 60 km-re. Központjának utcáin számtalan étterem és bár várja a turistákat. 

Időjárás:
Mexikó alapvetően trópusi égövi ország, ahol az éghajlatot és hőmérsékletet döntő részben a tengerszint feletti magasság és a tengertől való távolság határozza meg. A tengerparton trópusi az éghajlat, száraz (október-május) és esős évszakkal (május-október), de esős napok a száraz évszakban is előfordulhatnak. Ajánlatos a könnyű len-, pamutruházat, a többrétegű öltözködéshez alkalmas ruhatár, kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg és nagyon erős napvédő krém. A páratartalom magas. 

Egészségügyi tudnivalók
Kötelezően előírt védőoltás nincs. A csapvíz fogyasztásra nem alkalmas, de mindenhol kapható palackozott víz. A hazánktól eltérő éghajlat és a főzési módszerekben lévő különbségek miatt ajánljuk, hogy fokozottan ügyeljenek a szállodán kívüli étkezésre, főként a nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztása nem ajánlott. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

Beutazási szabályok:
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Feltétlenül ajánlott baleset, betegség és poggyászbiztosítás megkötése!

Hivatalos pénznem, deviza- és vámszabályok:
Az ország hivatalos fizetőeszköze a mexikói peso (1 USD = kb. 10 MXN). A legcélszerűbb USD vagy EUR készpénzt vinni. Mexikóban az amerikai dollár is használatban van, a visszajárót azonban mindig pesoban kapjuk. A nemzetközi hitel- és bankkártyákat szinte minden szállodában és a nagyobb idegenfogrgalmi centrumokban elfogadják. Élelmiszerek bevitele nem engedélyezett. Az országba érkezéskor a vámellenőrzés szúrópróbaszerűen történik. Meg kell nyomni egy gombot, amennyiben az zölden világít, akkor tovább lehet haladni, ha azonban a piros fény villan fel, akkor a csomagokat ki kell nyitni vámellenőrzés céljából.

Elektromos áram:
110 volt, átalakító szükséges, melyet célszerű itthonról magunkkal vinni.

Gasztronómia:
A mexikói konyha, hasonlóan a magyarhoz, rendkívül fűszeres. Legismertebb izesítőjük a chili, melynek több száz fajtáját ismerik, és olykor még sütemények ízesítéséhez is használják. Az ország adottságaiból fakadóan rengeteg tengeri ételt és halat esznek, de a marhából készült ételek is eltejedtek. Mindenképpen meg kell kóstolni a nachost sajt vagy salsa szósszal, a tortillát, a tacot, a guacamolét és még sorolhatnánk... Természetesen nem hagyhatjuk ki a maguey kaktuszból párolt nemzeti italt, a tequilát, valamint a mexikói söröket vagy borokat sem.

Telefon:
Mexikó hívószáma: 00 52 (hazatelefonáláskor Magyarország 0036 hívószámmal hívható). Mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes. Levelek, üdvözlőlapok feladása a szállodákban oldható meg, az internetes szolgáltatások a fővárosban és a kiemelt üdülőhelyeken mindenhol elérhetők.

Diplomáciai képviseletek:
Magyarországon: Mexikói Egyesült Államok Magyar Nagykövetsége 1023 Budapest, Vérhalom u. 12-16. Tel.: 06-1-326-0486; Fax: 06-1-326-0485
Mexikóban: Magyar Köztársaság Mexikói Nagykövetsége Mexikóváros, Paseo de las Palmas 2005, Lomas de Chapulepec, Del. Miguel Hidalgo DF. Tel.:00-52-5596-1822 Fax: 00-52-5596-2378



Mexikó térkép
Mexikó cikkek

» Incentive utazások - üzleti utaztatás
találat

A Maya Riviérán, egész évben élvezheti a trópusi, nyárias időjárást. Saját szervezésű ajánlataink minőségi szolgáltatásokat biztosítanak családok, párok, nászutasok részére egyaránt. Magyar nyelvű fakultatív programok, kirándulások is elérhetők.
Áraink minden költségét tartalmaznak (repülőjegyet, szállást, ellátást, transzfert). Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy másik időpont lenne megfelelő, kérjen személyre szabott ajánlatot, írjon nekünk itt!   

Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!

Cinco de Mayo azt jelenti spanyolul, május ötödike, ez az a nap, amikor Amerikában, és egyre inkább a világ többi részén is mindenki egy kicsit mexikóivá változik, egész nap szól a mariachi, és patakokban folyik a tequila. Cinco de Mayoról általában annyit szokás tudni, hogy valamilyen mexikói eredetű ünnep, de valójában Mexikóban nem tartják meg, egy kis tartománytól eltekintve. Az USA-ban azonban óriási hagyománya van, hiszen ha nincs 1862. május ötödikén a pueblai csata, ma jó eséllyel...

Olvasson tovább! >>>

A WSPA (World Society for the Protection of Animals; állatvédelmi világszervezet) bejelentette, hogy újabb három mexikói város csatlakozott a bikaviadalok beszüntetéséért folytatott küzdelembe.

Fortin de las Flores, Xalapa, és Boca del Río (mindhárom Veracruz államban) város vezetői ígéretet tettek, hogy támogatják a szervezetnek...

Olvasson tovább! >>>

Tulum: A fehér homokbuckák, a mélykék és türkiz színeit váltogató tenger, szolid hullámok, pálmafák, bambuszból összetákolt házikók = ez Zazil-kin, a két éjszakán át tartó szállásunk. Közös vacsora után felfedeztünk a szomszéd bár "Happy our"-ját s rögtön pörögtek a Pinacolada, Caipirinha, Kubalibre koktélok, egész jó ízűek, s hamar hatásosak voltak. Rögtönzött tánc a bár teraszán, ami aztán a tengerparton folytatódott tábortűz kíséretében, addig amíg a parti őr csendre nem kárhoztatta a...

Olvasson tovább! >>>

A mexikói Chihuahua városának egy üzletében furcsa próbababa néz farkasszemet a vásárlókkal: a helyi legenda szerint a kirakat mögött nem csupán egy egyszerű bábu rejtőzik, de hátborzongató történetek és furcsa jelenségek egész sora.

A chihuahuai kirakatban álló női alakkal kapcsolatban hosszú évtizedek óta folynak a találgatások. Bár a tudomány és a hatósági igazolások is cáfolják, a bizarr pletyka, miszerint a bábu nem is bábu, hanem egy kiválóan megőrzött holttest, máig tartja...
Olvasson tovább! >>>

Kemény, 29 órás út után megérkezünk a Yucatán-félsziget fővárosába, Cancúnba, a közép-amerikai földnyelv, talán legnépszerűbb nyaraló övezetébe.
Fürdés a hullámokban, pihenés, (gyönyörű, színek es fények) napozás után irány Palenque. Éjszakai buszjárattal 12 óra az út.

Palenque az egyik legjelentősebb maja város a félszigeten. Itt találták meg Pacal király halotti, -jade kőből készült- maszkját a feliratok templomában. A nap, a leveles-kereszt, a kereszt piramisának...

Olvasson tovább! >>>

Azt hiszem, mindenki jól ismeri a kultuszfilmnek is beillő Brian életéből a híres idézetet: "Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól , vízvezetékhálózattól... mit tettek a rómaiak értünk?" - s most lássuk, mi az, amit a majáknak köszönhetünk?

A maja nép a legjelentősebb ősi amerikai civilizáció volt, írásmódjuk, művészetük, monumentális építészetük és matematikai ismereteik máig csodálatba ejtik a tudósokat és...
Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!