Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás
A település megközelíthető közúton: az 5-ös úton Kecskemétig, onnan tovább a 44-esen Gyuláig, majd északi irányban Sarkadra, innen 6,3 km-re a határ felé vezető úton balra van egy leágazás, innen még kb. 4 km. A falu első írásos említése 1359-ből való, a nagyváradi káptalan...

A település megközelíthető közúton: az 5-ös úton Kecskemétig, onnan tovább a 44-esen Gyuláig, majd északi irányban Sarkadra, innen 6,3 km-re a határ felé vezető úton balra van egy leágazás, innen még kb. 4 km.

A falu első írásos említése 1359-ből való, a nagyváradi káptalan okirata szerint alapítói a sarkadi Leel-Őssyek voltak. 1692-ben viszont pusztaként említették. Az 1700-as években újratelepült faluba Esterházy Pál a közeli Belényesről románokat költöztetett. Jelenleg a lakosok 98 százaléka román nemzetiségű, a falu nagyon fontos hely a magyarországi román kultúra és néphagyományok ápolásában. Méhkerék gazdag román folklórkincsét a község néptáncai, román és magyar mesemondói, közmondásai, kolindái, siratóénekei tették országosan ismertté.

A rendkívül gyenge termőhelyi adottságok ellenére a faluban meghatározó a mezőgazdaság, azon belül a fóliás növénytermesztés. Messze földre szállítják az itt termelt paprikát, paradicsomot, uborkát.Méhkerék térkép
Méhkerék cikkek

találat

Saját szervezésű utazásaink az utazás minden költségét tartalmazzák (részletek az utazás leírásánál).
Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy másik időpont lenne megfelelő, kérjen személyre szabott ajánlatot, írjon nekünk itt!   

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!