vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Kerékpáros kemping Aszófőn

Ha a Balaton körül kerekezünk egy kiváló bringatúra keretében, akkor gyakran felmerül a kérdés, hogy hol töltsük az éjszakát. Ha nem egy nap alatt kívánjuk letekerni a távot, és készültünk sátorral és hálózsákkal, akkor tekerjünk túl Tihanyon. Aszófőn, a kerékpárúttól 50 méterre, a 71es főút mentén a Fodorvin Vinotéka mellett található egy kiváló Kerékpáros Kemping, ami akár 20 fő és 10 sátor befogadására is  alkalmas. A példásan rendben tartott gyepen, mandulafák árnyékában verhetünk tanyát. 

Természetfilm a vad Kunságról

Végtelenbe vesző síkság. Búza, kukorica, repce mindenütt. Semmi sem mozdul, a kora nyári hőségben csak a levegő vibrál. Az Alföld a Kárpát-medence meghatározó tájegysége. A sík vidéket egykor a szél, a folyók, munkálták, mára az ember keze nyomát viseli.

A vadon mélyén - a Fekete-erdő

A Németország délnyugati részén található Fekete-erdőt elsősorban arról ismerjük, hogy innen ered a Duna. A hatalmas erdőrengeteg gyönyörű tájaknak ad otthon. A terület vadvilágáról és válogatott szépségeiről szól a most következő kisfilm:  B L A C K F O R E S T from Simon Straetker on Vimeo.  

Gasztrokocsma a Balaton-felvidéken - Neked Főztem, Zánka

A Balatonon jobbnál jobb éttermeket találunk - különösen igaz ez az északi partra, a csodálatos Balaton-felvidékre. Nem csak túrázni, bringázni, hanem finom ételekkel vagy borokkal kapcsolatos élmények szerzésése okán is érdemes elhagyni a vízpartot és végigkalandozni a Felvidéket. [utazom:teaser:70072]

A Balaton-felvidék ősszel

A rajongva szeretett Balaton-felvidék - ahogyan a rokon-hangulatú táj, a festői Toszkána is -  tavasszal és ősszel mutatja legszebb arcát. A madárszerelem dalától hangos, virágszerelemtől meg illatos, kicsit őrült tavasz kiváló ellenpontja a reggeli ködökbe burkolózva szemlélődő, hosszú árnyékokat hárslevelűtől bódult bizonytalansággal átlépő, szöszös-hűvös október. 

Őrszem a Káli-medence felett - a Fekete-hegy

A Káli-medence a Balaton-felvidék egyik legszebb tájai közé tartozik. A medence északi peremén őrködik a különleges hangulatú Fekete-hegy, mely nem csak a klímája, hanem a különleges élővilága miatt is érdekes vidék. A Káli-medence leghangulatosabb települései határolják ezt a területet, nyugatról Szentbékkálla, délről a festői Köveskál, keletről pedig a nyugalmas Balatonhenye. A hegyet borító bazalttakaró képez hullámzó, dimbes-dombos fennsíkot, amin különleges eredetű tavakat találunk.

Pécs belvárosa képekben

Pécs mediterrán városa Magyarország egyik leghangulatosabb települése. A Nagy Lajos király által alapított egyetem, a híres székesegyház, a Zsolnay negyed, a dzsámi és a hangulatos utcák és terek messze földön híressé teszik ezt a Dél-Dunántúli várost. Az itt felfedezett ókeresztény sírkamrák az UNESCO Világörökség részét képezik. Az épületek homlokzata, a rengeteg török kori épület, több dzsámi és egy épségben megmaradt minaret egészen különleges hangulatot varázsol, ahogyan az is, hogy a város összeér a Mecsek déli lankáival, és a Misina-tető uralja látképet. 

A Balaton szépségei

A balatoni tájak az ország legszebb vidékei közé tartoznak - legyen szó akár az északi, akár a déli partról. A somogyi partokról szemlélni az éjjeli horizontot, vagy Badacsonyból Szigligetet esetleg éppen fordítva, mind megindító látvány. De a Káli-medence is bővelkedik természeti szépségekben, egyedül álló hangulatokban. A csodálatos Balaton minden évszakban tartogat meglepetéseket és egész évben gyönyörű.

Balatoni hangulat

A Balaton mély nyomot hagy mindenkiben. A sekély tó partján mélázva a legszebb emlékeink menetelnek el újra előttünk, ahogy filmajánlóban emelik ki a két órás mű legjellemzőbb kockáit, legfontosabb jeleneteit. Mindegy, hogy az egész estés alkotás unalmas és felejthető vagy szívfacsaróan szomorú, esetleg magával ragadó módon izgalmas lesz - mindenki szereti az előzeteseket. Az esszencia, a végső lényeg rejlik ezekben a másodpercekben, ha felidézzük a legértékesebb balatoni hangulatokat és emlékeket - az egész élet célja talán az, hogy ez a kivonat minél hosszabb és színesebb legyen.

Tihany legjobb étterme - Karolina fűszerkertje

A Balaton a szívünk szerelme, a festői Tihany pedig ennek egyik legszebb szeglete. A varázslatos félsziget turistákkal zsúfolt településén néha jól esik egy kis nyugalom - sétáljunk csak el a Csúcs-hegyig vagy a Barátlakásokhoz, vagy figyeljünk órákig ürgéket a Belső-tó partján, esetleg üldögéljünk az Őslevendulás illatos mandulásában vagy szemléljünk a tájat a gejzírkúpokról.

A Balaton felett az ég...

A Balaton legendásan szép természeti táj, Magyarország egyik ékessége. A tavat övező vidékek mindegyike tartogat titkos csodákat, a Káli-medence hangulatos falvaitól a Csobánc, a Gulács és a Badacsony orgonasípos tanúhegyein keresztül a szigligeti várból elénk táruló kilátásig. A déli partról pedig csodálkozva szemlélhetjük a felvidék erdőkkel borított horizontját: ahogy Keszthely felé lemegy a Nap, a gyengülő fény vöröses derengésbe vonja Tihany gejzírkúpjait, vagy Révfülöp hangulatos parti sétányát is.

Salföld szépséges falucskája a Balaton-felvidéken

A Balaton-felvidék és a Káli-medence legszebb tájai között találjuk Salföld kies falucskáját. A Természetvédelmi Major és a Pajta Galéria miatt is érdemes ellátogatni ide, de a hangulatos település mellett egy geológiai értéket, a salföldi kőtengert találjuk. A Salföldet övező erdő mélyén pedig a titokzatos pálosok romjaiban is gyönyörű kolostorának falai között bolyonghatunk. A falu nyugalma és a Balaton-felvidékre jellemző népi építészet szépen felújított emlékei magával ragadják az utazót. 

A Tóti-hegy kincse - az Istvándy-pincészet és étterem

A Balaton-felvidék legszebb tájai a Káli-medence és a Badacsony. Épp e két gyönyörű táj határán találjuk a Tóti-hegy és a Gulács testvércsúcsait - előbbin egy csodálatos borászatot és éttermet találunk, amelynek napsütötte teraszán kiválóan elmélázhatunk az élet nagy dolgairól. A Magyar Tenger felől érkezve a termelői piacáról híres Káptalantóti felé haladjunk, majd a kis "hágóban" az út szélére támasztott piros kerékpárnál forduljunk élesen jobbra - nemsokára megérkezünk az ízek és illatok szentélyébe. Szemben Fonyód és a Balaton vize csillog, a látképet a kék ég és a szőlőtőkék keretezik.

Ékszerdoboz a folyók partján - Győr

Győr gyönyörű belvárosa nagyon hangulatos utcákkal és terekkel várja az ide érkezőket. A barokk stílusú épületek színes homlokzatai és a kellemes, szépen rendbe hozott épületek, utcák és kávézók nagyon színvonalas szórakozást kínálnak A Püspökvár XIII. századi eredetű, a XIV-XV. században kiépített együttese a város legrégibb épülete. Erődrendszere (kastélybástya, Sforza-bástya, Fehérvári kapu) a XVI-XVII. században épült.

A pannonhalmi apátság

Az ezeréves Pannonhalmi Bencés Főapátság 1996 óta a Világörökség része. Román, illetve gótikus eredetű maradványok felhasználásával épült fel a barokk épületegyüttes. Ma is áll a XIII. századi háromhajós, gótikus boltozattal fedett bazilika, alatta az apátság legrégibb részleteit őrzi a román stílusú altemplom. A monostor a barokk időket idézi. Ennek legértékesebb látogatható része a faoszlopos könyvtárcsarnok. Az épületegyüttest a magyar klasszicizmus egyik legismertebb alkotása, az 55 méter magas torony koronázza. 

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.6
11 értékelés alapján

Észak -Erdély, Máramaros, Bukovina és moldvai csángók

Nyárád
5.0
Nagyon jol megszervezett, szuper idegenvezetövel es tökeletes soförrel eltelt utazas volt. Nagyon sokat megtudtunk Erdely törtenelmeröl, a csangok eleteröl, gyönyörü tajakat lattunk, szerencsenk volt, hogy az idö is tökeletes volt. Mindenkinek ajanlanank.

Hajóval Passauba

Komárom
4.0
Minden szép volt a programok nagyon zsúfoltak nincs idő szabad programra a hajó személyzete és a Roham maximális további sok sikert kívánok nekik.

Passau-Budapest Hajóval

Budapest, XI. kerület
4.6
Szívesen időztünk volna a "programhelyszíneken"
egy kicsit hosszabban - feszített volt a tempó.
Lehet, hogy néha a kevesebb több - etől fügetlenül nagyon élveztük!

Hajózás a Felső-Dunán Passauig

Iszkaszentgyörgy
4.0
Nincs

Hajóskaland a Vaskaputól Baranyáig

Pécs
4.6
A Duna szerelmeseként jelentkeztünk férjemmel együtt az útra, melyet egy utazásszervező segitségével találtam meg.Nagyon felkészült profi idegenvezetőt, és profi hajószemélyzetet kaptunk, s kellemes útitársakat, akikkel együtt hamar eltelt az idő.
A legszebb a Vaskapu, a Sipi szoros volt, de Novi Sad ,Temesvár, Herkulesfürdő is örök emlék marad! Köszönet a Hon Toursnak !

Aktív Szilveszter a nyugati határszélen

Monor
5.0
Nagyon jól éreztem magam.Jó társaság,jó idő klassz program, gyorsan eltelt ez a pár nap.
Köszönöm.

Aktív Szilveszter a nyugati határszélen

Budapest, VII. kerület
4.6
A túravezetők nagyon szép helyeken vezettek bennünket, persze az időjárás is kegyes volt hozzánk, a szilveszteri program szuper volt!
Az éttermi kiszolgálás kifogásolható és a kaja elég egyhangú volt, a mennyiséggel nem volt baj.

Aktív Szilveszter Csehországban

Budapest, XIX. kerület
4.5
A szakásos és megszokott odafigyelést kaptam, nem csalódtam!

Aktív Szilveszter Csehországban

Budapest
4.6
Remek programok, kivalo turavezetok, semmi uresjarat, jo hangulat.

Aktív Szilveszter Csehországban

Budapest, IX. kerület
4.8
Nagyon jól éreztem magam, egyensúlyban volt a túrázás és a városnézés/kultúrális élmény. Nagyon kellemesen teltek így az év első napjai. A túravezetők és a szervezés kiemelkedően jók voltak.

Aktív Szilveszter Csehországban

Budapest, XIV. kerület
4.4
Nagyon élvesztük a remek programokat, a hó "érzést"!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!