Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa
Kiutazás

Losinj-szigeti utazások – hasznos információk, tippek és látnivaló ajánlók

A Losinj-sziget Horvátország egyik legszebb szigetcsoportja: A Losinj-sziget látnivalói A Losinj szigetre komppal juthatunk át, vagy Cresről egy forgóhídon. Cres és Losinj egy geológiai szempontból egy szigetnek számít, de Osor településénél egy csatornával kettéválasztották őket.

 A legfontosabb látnivalók:

A Losinj legnagyobb települése Mali Losinj, a városban szép tengerparti sétányt és rengeteg kiváló szállodát találunk. Ha Losinjon nyaralunk, akkor mindenképpen látogassuk meg a Veli Losinj közelében található Cikat üdülőkörzetet, ahol homokos strandokon  fürödhetünk. Nem szabad kihagyni Mali Losinj szépséges városát sem, a színes házak és a hangulatos kikötő Olaszország legszebb részeit idézi.  Losinj hosszú, keskeny szigetnén a turizmus  mellett a halászat és az olívatermelés képezi a fő bevételi forrást. A sziget klímája enyhe mediterrán, az allergiások, asztmások vagy más légúti betegségekben szenvedők számára kiváló gyógyüdülőhely. Losinj híres érintetlen természeti környezetéről, a szigetet tölgyesek és örökzöld cserjések borítják, a környező tenger halban igen gazdag, és egy delfinrezervátumot is találunk itt. 

Horvátországba, mely az Európai Unió tagja, a magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy érvényes (új típusú) személyazonosító igazolvánnyal léphetnek be (vízum nem kell) Bár Horvátország nagyon biztonságos ország, feltétlenül ajánlott a mindenre kiterjedő utas-, poggyász- és balesetbiztosítás megkötése!

Elektromos hálózat és áramellátás: Horvátországban a hálózati feszültség 220 V, a magyar szabványnak megfelelő.

Általános időjárási viszonyok: Horvátország éghajlata alapvetően mediterrán – elsősorban a part menti részeken és a szigeteken. A telek enyhék és esősek, a nyarak általában viszonylag melegek és szárazak. Az év nagy részében hosszantartó napsütés jellemző. A szárazföldi részeken – a szélességi fokoktól és a domborzattól függően – széles skálán mozoghat az időjárás alakulása, a zárt medencékben például szárazföldi jellegű, s itt nagyobb az eltérés a téli és a nyári hőmérséklet között is.

Mali Losinj a  legnagyobb város a Losinj-szigeten, itt találjuk a legtöbb szállást és éttermet. A sziget másik gyönyörű látnivalója a színes házaival Olaszországra emlékeztető Veli Losinj. A Losinj-sziget bejárásához kiváló bázis lehet ez a város, mert az összes strand és látnivaló könnyen elérhető innen.
A sziget központjának számító Mali Losinj  messze földön híres szép  természeti környezetéről és a hangulatos mediterrán városka,  már több száz éve a legfrekventáltabb turisztikai célpont.
Főleg azoknak ajánljuk a losinj-szigeti nyaralást, akiket a nem csak a strandolás vonz: a napozás mellett kiélvezhetik a sziget számos meghitt kisvárosának színes épületei és hangulatos öblei által kínált egyedül álló élményt. 
 

Strandok:

Cikat gyönyörű, fenyőligetketől árnyékos, homokos fövennyel várja a strandolni, pihenni vágyókat. A többi híres strand főleg apró kaviccsal borított, mint a Veli Zal a Suncana öbölben. Veli Losinj felé autózva a parton mentén vezető úton számtalan hangulatos öböl és strand csábít megállásra, pancsolásra.
 


Akciók, kedvezmények, last minute Losinj-sziget

Losinj-sziget térkép
Losinj-sziget cikkek

» A Losinj-sziget legszebb tájai
találat

Koronavírus információ: 
Nyitás: A Horvátországgal kötött kétoldalú megállapodás következtében 2020.06.12-e után magyar állampolgárok szabadon beutazhatnak az országba. A szállások folyamatosan nyitnak és fogadják a turistákat.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!