vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Lisszabon a magasból

Portugália fővárosa a nagyon hangulatos Lisszabon. Az Atlanti-óceán partján, a Tejo folyó tölcsértorkolatánál fekvő település szinte teljesen elpusztult 1755-ben egy földrengés és az azt követő szökőár miatt. [utazom:search:2:regio/lisszabon] Az egységes városépítészeti tervek szerint újjáépült Lisszabon egy valódi ékszerdoboz: meredek, kacskaringós utcáin legendás villamosok közlekednek, a parton pedig az óceán látványával kísért sétákat tehetünk. A magasból pedig így fest Lisszabon: Lisbon Aerial Sights from Augusto Alves da Silva on Vimeo.  

Egy nap Lisszabonban

Lisszabon nem számít túlságosan felkapott városnak a hazai utazók körében, talán azért, mert jobban esik azzal villogni hétfőn az irodában, hogy a hétvégét Párizs, London   vagy Prága utcáin barangolva töltöttük. [utazom:teaser:48351] Pedig egykor Portugália fővárosa egy világbirodalom központja volt, a mai napig nagyon kellemes hely, sajátos hangulattal és vendégszerető lakosokkal... Erről a csodálatos helyről szól a most következő kisfilm, ami egy lisszaboni utazás jellemző helyszíneit mutatja be. A Day in Lisbon from Manuel Cavalcanti on Vimeo.

Lisszabonban villamossal

Mert Lisszabon hullámzik. Olyan, mint Róma, 7 dombra épült. Minden dombtető pazar panorámát nyújt és minden dombtetőhöz egymástól nagyon eltérő hangulatú városrészeken kell átbarangolni. És ezért nem lehet megunni és ezért kell mindig újra visszamenni, mert állandóan új lépcsősort, sikátort, villamost lehet felfedezni. A villamos, ikonikus jelenség. Sárga, bitang erővel kaptat felfelé, éktelenül hangosan berreg, ha parkoló autók állják útját, ami könnyen megesik, mert lehetetlenül keskeny utcákon vezetnek a sínpárok. [utazom:search:2:regio/lisszabon]

Lisszaboni történetek

Valami közünk azonban a portugálokhoz is kell, hogy legyen. Van valami megmagyarázhatatlan hangulati egyezés: az a kicsit szomorkás, kicsit édeskés, kicsit szenvedős, kicsit szenvedélyes, kicsit temperamentumos, de csak éppen annyira, hogy megmaradjon a keserédes életérzés. Ami nem is rossz kombináció, gondoljunk csak egy testes vörösborra és akkor máris közelebb érezzük egymást magunkhoz.
Vélemények, értékelések
4.2
19 értékelés alapján
4 napos egyéni városlátogatás Portugáliában

4 napos városlátogatás Lisszabonban *** Wizzair járattal

Budapest, XV. kerület
4.5
Egyéni utazáson vettem részt.Lisszabon egyszerűen csodállatos,rengeteg a látnivaló,melyet egyénileg is kitűnően kivitelezhetünk.Városi tömegközlekedést jónak mondhatom,áttekinthető és érthető.A főbb látványosságért amit az óváros kínál,arra pedig ott van a "28"-as villamos,a maga rusztikus formájában.Lehetőségünk van olcsóbb,drágább és pazar körülmények között étkeznünk,kinek mit...
Zárásként pedig köszönöm az irodának ezt a remek utazást!

Portugál körút - Lisszabon - Cabo de Roca - Fatima - Porto - Coimbra - Tomar

törőkbálint 2045
4.4
jó volt.
4 napos egyéni városlátogatás Portugáliában

4 napos városlátogatás Lisszabonban *** Wizzair járattal

Budapest, XI. kerület
3.0
Az Irodával teljesen elégedett vagyok, korrekt, kedves ügyintézőnk volt. Szállásunkkal egy gondunk volt, az I. emeleten kaptunk szobát. Valószínű a tetőtér ráépítésével hoztak létre még szobákat, így csodás házfalakat láttuk. Tehát nem az "igazi" szállodában voltunk elszállásolva. Egyébként tiszta és rendezett volt. Közel volt a metró állomás. A reggelivel is elégedettek voltunk, bőséges volt.

Körutazás Portugáliában - Szuper áron az őszi szünetben

Bábolna
4.2
A lisszaboni szálloda tisztasága és a felszolgált vacsora erősen kifogásolható.
Szerencsére a további napok szép élményei feledtetni tudták a kezdeti kellemetlenséget.

Lisszabon városlátogatás *** repülővel

Győr
3.8
T. Utazom.com!
Soha nem jártunk ez előtt Portugáliában. Ugyanakkor az út végeztével egy nagyon jó ár-érték arányú utazás élményén vagyunk túl. Bármikor újra vállalnánk az utat, amin feleségemmel vettünk részt. Amiben javulhatna bármelyik utazási iroda, hogy minden, előre tudható információt közöl az utasokkal. Tudniillik opcióként éltünk az előre befizetett vacsorával. A kinti reggeli eligazításkor derült ki, hogy a vacsi a szállodában este 21:00-kor lesz elfogyasztható. Ok, de ha előre tudjuk, akkor tudva tesszük ezt, így nekünk ez azzal járt, hogy messze a helyi éttermi kultúra alatti színvonalon étkeztünk, és az esti program is behatárolt volt, tudniillik az esti városnézés nehezebben megvalósítható. Ehhez nagyok a távolságok, hogy utána visszamenjünk.
Sintrában történt, hogy végig vártuk a sorunkat, hogy az idegenvezető megtudakolja a belépőjegyekkel kapcsolatos lehetőségeket. Korábban utaztunk más társasággal más országa, ahol az idegenvezető elintézte (vagy az iroda előre neten), hogy a csoport részére elő legyen készítve a 30 db belépőjegy, és így nem kellett kivárni a tömött sorokat. Nem kritika, csak észrevétel. Én úgy utazom, ha ez ezer forinttal többe kerül nem gond, de fél-egy órával rövidebb várakozás miatt megéri, ha belefér az eredeti árba, még jobb.
Másik észrevétel, de ez nem a konkrét úttal kapcsolatos, hanem általánosságban a szervezett, vezetett utakkal. Nem talált még ki az IT világa egy elektronikus rendszert? Mindenkinek van mobilja, abban GPS lehetőség. Várunk egymásra, várunk, de nem tudunk egymásról semmit, elérhetőséget. Ha valaki véletlenül nem tud leszállni egy, metrómegállóban, marad az aggódás, hogy talál vissza a csoporthoz. Nem irigylem az idegenvezetőt. Nem tapasztaltam e téren eligazítást, hogy ki kihez fordulhat ehhez hasonló gond esetén. Lehet, hogy nagyon előre mentem, de ez ott kint életszerű igénynek tűnt.
Köszönöm a lehetőséget, további jó munkát, Önökkel ez volt a második utunk, legközelebb egy másik európai fővárosba utazunk.
Üdvözlettel: Norbert

Lisszabon városlátogatás *** repülővel

Budapest, VII. kerület
2.4
Lásd a külön email-ben képekkel illusztrálva!

Lisszabon városlátogatás *** repülővel

Budapest, XIV. kerület
3.8
<szöveg nélkül>

Lisszabon városlátogatás *** repülővel

Budapest, XX. kerület
4.0
<szöveg nélkül>
Madeirai vakáció és Lisszabon

Madeirai vakáció és Lisszabon ***/****

8226 Alsóörs Vízöntő 14
5.0
Nagyon agy élmény volt a Madeirai vakáció , sok szép programmal. Az idenvezetö Pronai Bence nagy felkészülésröl tett tanubizonyságot! Mindenkivel kedves, figyelmes volt! A sziget gyönyörű, nagy a tisztaság, az emberek kedvesek, mosolygósak, nagy nyugalom áradt körülöttünk. Az időjárás fantasztikus! A növényzet csodálatos, a rengeteg nekünk ismeretlen viág , fa elbűvölt bennünket. A szálloda a tegerre néző ablakunkkal , a gyönyörű naplementékkel felejthetetlen élmény volt ! Az ételek finomak és változatosak voltak . Az utazás is kellemes volt, jó volt, hogy nem kellett 10-11- órát repülni! Szóval mi mindenkinek csak ajánlani tudjuk ezt a gyönyörű helyet, biztosan nem fog csalódni ! Remélem még eljutunk erre a gyönyörű helyre
Madeirai vakáció és Lisszabon

Madeirai vakáció és Lisszabon ***/****

Budapest, V. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Az óceán mentén: Portugália és Észak-Spanyolország

Az óceán mentén: Portugália és Észak-Spanyolország Repülővel

Budapest, XIX. kerület
4.6
Az egyetlen hiányosság az volt, hogy az előzetes tájékoztatás alapján feleannyi költőpénzt hoztunk, mint amennyire szükség lett volna. A kiadott tájékoztatón nem szerepelt minden program, és ami szerepelt, azok összege is hibásan.
4 napos egyéni városlátogatás Portugáliában

4 napos városlátogatás Lisszabonban *** Wizzair járattal

Budapest, XIII. kerület
4.0
Tisztelt Utazom.com!
Az odaúton három órát késett a TAP gépe,de ez nem az Önök hibája volt,és amikor a várható késésről értesítettük Önöket,
azonnal segítettek , odaszóltak hogy megvárjon minket a transzfer.A szállodai szoba nem volt túl fényes,de tiszta volt,
mivel gyakorlatilag csak az éjszakákat töltöttük ott,nem volt zavaró.
Összességében meg voltunk elégedve az Önök által nyújtott szolgáltatással,nagyon jól éreztük magunkat Lisszabonban.
Üdvözlettel: István

Lisszabon városlátogatás *** repülővel

Budapest, XVIII. kerület
4.8
Felkészült tudással rendelkező idegenvezető,programok összekapcsolva.

Lisszabon városlátogatás *** repülővel

zalaegerszeg
4.2
A szálloda megfelelő volt csak az ott megszálló diák csoportok esti és éjszakai viselkedése kriminális volt
Madeirai vakáció és Lisszabon

Madeirai vakáció és Lisszabon ***/****

Gyula
4.6
Nagyon szép, tartalmas nyaralás volt. Az idegenvezetőtől szívesen hallgattam volna több információt. A szállodai ételkínálat szerintem nem volt túl változatos. Köszönöm az élményt!
4 napos egyéni városlátogatás Portugáliában

4 napos városlátogatás Lisszabonban *** Wizzair járattal

Budapest, III. kerület
4.8
A szálloda jó volt, a reggeli szolgáltatás is megfelelő. Szinte csak aludtunk a szállodába. Nagyon sok a látni való, ezért a 4 nap csak izelitő Portugáliából, Lisszabonból. A tervezett látnivalókat sajnos nem tudtuk végig nézni, időhiány miatt, pedig mentünk. A LISBOA kártya nagyon jó, és kell. Nagyon jó volt .

5 napos városnézés Lisszabonban **** Wizzair járattal

Dunakeszi
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat Lisszabonban. A 8 órás jeep túra kifejezetten tetszett, szuper volt a program. A túravezető sofőrünk perfektül beszélt angolul, spanyolul, nagyon szimpatikus volt. Szinte mindent megtudtunk a tájról, izgalmas volt az off road-ozás a hegyi úttalan utakon a minden akadályt vevő terepjáróval. Csillagos ötös! Köszönjük!
4 napos egyéni városlátogatás Portugáliában

4 napos városlátogatás Lisszabonban *** Wizzair járattal

Veszprém
3.8
Portugália nagyon tetszett!
4 napos egyéni városlátogatás Portugáliában

4 napos városnézés Lisszabonban **** Wizzair járattal

Budapest, XIII. kerület
3.8
Nem a kifizetett szállást kaptuk - mivel reklamáltunk a szálláshelyen, a második éjszakára már a kért szállásra cserélték.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!