Irán

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
találat

Főoldal Közel-KeletIrán

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Irán

Irán - perzsa emlékek

9 napos körutazás Iránban
298.000 Ft/fő

Az ősi Perzsia: Kelet lenyűgöző csodái

9 napos Iráni körutazás
299.900 Ft/fő
kalandtúra

Ausztria, Rax-fennsik gyalogtúra

1 napos buszos kirándulás
9.810 Ft/fő

Túra a Hochwechsel (1743 méter) csúcsára

A Hochwechsel (1743 méter) és a Wechsel szurdok
9.810 Ft/fő

Alpesi kirándulás Ausztriában

Egynapos buszos kirándulás a Dürre Wand-i Alpokba
9.810 Ft/fő

Schneeberg (2076 méter)

Egynapos gyalogtúra a Klosterwappenre
9.810 Ft/fő

Iráni képeslapok II.

Az Irán északi vidékein, illetve Teheránban tett látogatásunk után elindultunk az ország délebbi vidékei, a történelmi Perzsia szíve felé. Sivatagok, oázisvárosok és mesés régi települések vártak, ahol szemem elé tárult az Ezeregy éjszaka meséinek keleties hangulata. Teherán után nem sokkal már tágas sósivatagok tarkítják a vidéket, melyeken legfeljebb a kiváló autóutak vágnak keresztül, gyalog azonban hamar feladná itt a ember. Első megállónk az iszlám egyik legszentebb városa, Qom volt, mely egyrészt az itt található Fátima-al-Masumeh szentélyről, másrészt arról nevezetes, hogy ez a város a siíta iszlám...

Olvasson tovább! >>>

Iráni képeslapok I.

Irán hatalmas, gyönyörű és elképzelhetetlen kultúrával és történelemmel megáldott ország, szerencsétlen módon mégis az elmúlt század politikai manőverei, és azok hatásai határozzák meg mai megítélését. Sokan alig tudnak többet róla, mint amit a híradásokban hallanak: korábban az irak-iráni háborúk, az 1979-es Iszlám Forradalom, a Khomeini-féle rendszerváltás, aztán a választások, majd a vélt, vagy valós atomprogram. Ha kicsit még jobban belekotrunk emlékeinkbe, valami felderenghet általános iskolás tanulmányainkból is, amikor a görög-perzsa háborúk kapcsán a hatalmas...

Olvasson tovább! >>>

Irán - Az első lexikon a közlekedésről

Rendhagyó kísérletbe kezdek egyik kedvenc témámmal, a közlekedéssel kapcsolatban. Hirtelen felindulásból összeütöttem pár szószedetet az iráni közlekedésről, amit lexikon formában bocsátok közre. Ezen lehet kacarászni, hümmögni, de mindenekelőtt kiegészíteni és pontosítani.

Dél-Teherán: Az a hely, ahol majdnem minden betonból és autóból áll. Egy rendes észak-teheráni a következő megjegyzésekkel illeti: „Minek mész te oda?”, „Mi dolgod van ott?”, „Megőrültél???”

Észak-Teherán: Teheránnak az a része, ahol a helyiek szerint jó élni. Egy kicsit kevésbé kaotikus, mint Dél-Teherán, az emberek nyugatiasabban öltöznek, jobb kocsival járnak, és lényegesen drágább ingatlanokban élnek. A forgalom egyesek szerint elviselhetőbb. Egy igazi ~i sosem megy a város központjába, és sosem megy Dél-Teheránba. Így ha északi taxissal mész délre, egy idő után neked kell majd navigálnod – vagy minden sarkon megálltok, amíg a sofőr megkérdezi a helyes irányt.

Iránytaxi: a buszokat...

Olvasson tovább! >>>

Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja

A perzsa/kurd eredetű Zurkhaneh (Zorkhana, Zourkhaneh) jelentése az Erő Háza. Ez az ősi perzsa sport egyszerre foglalja magában az értékek megbecsülését: az erőfeszítés, a nagylelkűség, a lovagias szellem és a hazaszeretet örömét, melyet a vallás, a művészet és az irodalom (költészet) is kiegészít. Az iráni férfiak e tradicionális sportja a fizikai állóképességet, a közösségi érzést, az összhang erejét és harmóniáját hivatott erősíteni. A Zurkhanét, mint mozgásformát, nehéz beazonosítani: egyszerre mondhatjuk táncnak és testmozgásnak - lényegében a kettő keveréke - ahol erőnléti, erősítő mozgást végeznek (különböző méretű, padlizsán formájú, meel-nek nevezett súlyokat - 5-30 kiló között - emelgetnek és forgatnak a fejük, válluk, felső testük felett, körül, emellett van egy 20-25 kilós íjszerű, vaslapokkal nehezített, kabade nevű szerkezet, melyet szintén a fejük felett mozgatnak), mindezt szigorú koreográfia szerint.

...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!