Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás

Hvar szigete a negyedik legnagyobb méretű és az egyik naposabb sziget Horvátországban. A szigetre Splitből kopmppal juthatunk el,  a festői Brac mellett elhajózva. A Hvaron található szépséges strandok, gyönyörű városkák és a híres levendulamezői messze földről vonzzák a nyaralni, pihenni vágyókat.

A Hvar-sziget, a maga átlagos 2722 napsütéses óráinak számával igen kedvelt ulticél. Horvátország legszebb városai között tartják számon a csodálatosan szép szigeten fekvő Hvar települést. A sziget fővárosának számító település a turizmus központja - itt találjuk a legjobb éttermeket és szállodákat is. A Hvarban a tengerparti kikötőváros gyönyörű főterén áll a híres katedrális, a parton pedig jobbnál jobb éttermeket találunk. 

Történelem:

A sziget kedvező éghajlata miatt már a kőkorszakban is lakott helynek számított. Az ókori görögök Stari Grad településtől nem messze létesítettek kolóniát. A középkorban a Velencei Köztársaság uralma alatt élt Hvar szigete. majd rövid francia uralom után hosszú ideig az Osztrák-Magyar Monarchia része volt. Az első világháború után az olasz hadsereg foglalta el a szigetet, majd Jugoszlávia része lett. 1992-től Horvátország büszkélkedhet Hvarral. 

Látnivalók:

Hvar felett egy hatalmas erőd őrködik, falairól szépséges kilátás nyílik a sziget délnyugati részére és Brac felé is. Hvarra komppal (Jadrolinija) juthatunk át, az egyik legnépszerűbb útvonal a  Drvenikből – Sucurajba.

Sucuraj a sziget keleti szélén fekszik és már a kompról is nagyon jól látni a Szent Antal világítótornyot. Palmizana kis falucskája Hvar egyik legnépszerűbb kirándulóhelye - hajóval érhetjük el a városból, a kiváló strand miatt mindenképpen megéri a kiruccanást.

Stari Grad egy 6 km-es öböl belsejében fekszik és valamikor ez volt a sziget legjelentősebb települése, de napjainkban második helyre szorult. A sziget fővárosának szerepét már a velencei időkben átadta Hvarnak. 

Hvar város és a kikötő egy széles öbölben fekszik, amely előtt a festői Pakleni-szigetek találhatóak. Érdemes felmenni a város felett magasodó erődítménybe ami Fortica vagy Spanjola néven ismert, mert innét belátni az egész várost és az említett Pakleni-szigeteket és nagyon jó képeket is lehet készíteni.

Ide gyalog érdemes felmenni, a pálmákkal, kaktuszokkal, agavékkal, kolostorral, szegélyezett úton, ahol folyamatosan gyönyörködhetünk az elénk táruló kilátásban. Hvar sziget a hajósok körében igen népszerű és kedvelt hely, hisz az egész szigetet csodaszép öblök szegélyezik, aminek többségét csak hajókkal lehet megközelíteni.

Ott tartózkodásunk alatt érdemes akár bérelni egy motorcsónakot, amivel könnyen kereshetünk magunknak egy csendes kis öblöt is a fürdőzéshez, búvárkodáshoz, snorkelezéshez. Aki pedig bele szeretné vetni magát a nyüzsgő, hangos, pörgős éjszakába az mindenképpen Hvart válassza, aki viszont a csendesebb, nyugodtabb estéket kedveli annak Stari Gradot ajánljuk.

Strandok:

Hvar szigetén számos homokos és kavicsos strandot találunk. A kiváló vízminőségű strandok közül a legnépszerűbb a fővárossal pont szemben található Jerolim strand. A fő szigeten található strandok közül leginkább a Grebisce, Mina és Bocic elnevezésű strandokat ajánljuk - ezek Jelsa településének közvetlen közelében helyezkednek el.

Híres még a Petracica és az Ivan Dolac apró kavicsos fürdőhelye is - utóbbin teniszpályát is találunk és vízibiciklit és kajakot is bérelhetünk. Kiválónak kiépített strand a Soline, ahol röplapdapályát, éttermeket és egy búvárközpontot is találunk. 

Szállás:

Hvaron kiváló szállásokat foglalhatunk az összes kategóriában. A belvárosban található Hotel Palace gyönyörű épületének teraszáról a kikötőre látunk - ez Hvar legrégebbi szállodája. A városban sok magas minőségű hotelt találunk, a külvárosban pedig rengeteg apartman közül válogathatunk. Hvar településein rengeteg apartmant és olcsóbb szállodát találunk. Ha ezek között böngészünk, akkor érdemes Jelsa vagy Stari Grad városában keresgélnünk - innen érjük el legkönyebben Hvar híresen tiszta strandjait.

 Akciók, kedvezmények, last minute Hvar-sziget

Hvar-sziget térkép
Hvar-sziget cikkek

találat
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!