Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás
Diósgyőr csodálatos természeti környezetben, a Bükk-hegység erdős nyúlványai között, völgyben fekszik. A városrész turistacsalogató látványossága a fesztiváloknak, hagyományőrző és szabadidős programoknak, történelmi kiállításoknak helyet adó vár, valamint a mellette található fürdő. Az első erődítmény az egykori mocsaras környezetből kiemelkedő sziklanyúlványon épült földvár volt, amelynek helyén 1262-1270 között építtetett...

Diósgyőr csodálatos természeti környezetben, a Bükk-hegységerdős nyúlványai között, völgyben fekszik. A városrész turistacsalogató látványossága afesztiváloknak, hagyományőrző ésszabadidős programoknak, történelmi kiállításoknak helyet adó vár, valamint a mellette található fürdő.

Az első erődítmény az egykori mocsaras környezetbőlkiemelkedő sziklanyúlványon épült földvár volt, amelynek helyén 1262-1270között építtetett ovális alaprajzú kővárat Ernye bán. A tatárjárást követőenépült vár az 1340-es évektől már királynéi javadalom volt. Falai között sokatidőzött Nagy Lajos király is: 1381 végén itt ratifikálták a Velencével kötöttbékét. 1526-ig hat királyné jegyajándéka, vidéki rezidenciája volt a vár.

1526 fordulópont volt a diósgyőri vár történetében is: apalota jelleggel szemben az erődítmény szerepe erősödött, a későbbiek soránazonban folyamatosan csökkent védelmi jelentősége. A vár a XVIII. század végéreelromosodott, igazi feltárása, műemléki helyreállítása csak 1950 utánindulhatott meg.

Diósgyőr egykor az ország egyik legfontosabb ipari központjavolt.

A hagyomány szerint 1782-ben kezdődött el a papírkészítés adiósgyőri koronauradalomban, és ezt tekintik a ma is működő Diósgyőri Papírgyáralapítási évének. A papírgyártás helyi múltját a gyár múzeuma mutatja be.

A településrészhez kötődnek a város kohász hagyományai is:Miskolc belvárosa felé eső határában épült fel a Fazola Henrik által lerakottalapokon az Új Vasgyár, és 1879-re az új acélmű is.Diósgyőr (Miskolc) térkép
Diósgyőr (Miskolc) cikkek

találat
Részletes találati lista
Miskolc

Advent Miskolcon és Miskolctapolcán

1 napos buszos utazás Miskolcra
9.500 Ft/fő

Miskolc és Diósgyőr adventi csillogásban

1 napos buszos utazás Miskolcra
9.500 Ft/fő

Miskolc, Szilvásvárad és Edelény élményei

2 napos buszos utazás Miskolcra és környékére
26.300 Ft/fő

Zempléntől a Nyírségig, irodalmi nagyjaink nyomán

2 napos buszos utazás a Zemplénben
38.400 Ft/fő
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!