Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás
A község történelmi műemlékeiről nevezetes: a XIII. századi eredetű várának romjairól és a Péchy-Zichy barokk kastélyról. Látványosság a vár egyik szárnyában kialakított vártörténeti kiállítás, valamint a népi hagyományokat is bemutató tájház. A község a Bodó-kő sziklájáról kapta a nevét. Ezért eredetileg Bodókővárának nevezték.A táj fölé magasodó vár stratégiai szerepe, a falu több...

A község történelmi műemlékeiről nevezetes: a XIII. századi eredetű várának romjairól és a Péchy-Zichy barokk kastélyról. Látványosság a vár egyik szárnyában kialakított vártörténeti kiállítás, valamint a népi hagyományokat is bemutató tájház.

A község a Bodó-kő sziklájáról kapta a nevét. Ezért eredetileg Bodókővárának nevezték.

A táj fölé magasodó vár stratégiai szerepe, a falu több hullámban betelepült népesség, valamint a táji adottságok sajátos kulturális környezetet alakítottak ki itt.

A török és a kuruc harcok során elnéptelenedett települést a XVIII. században az ország északkeleti tájairól érkezett telepesekkel népesítették be. Még a XIX. században is együtt laktak itt a magyarok, a ruszinok és a szlovákok, napjainkban azonban már csak néhányan beszélik a szlovák nyelvet.

A község és a romos vár a XVIII-XIX. században a Péchyeké, majd 1945-ig a Zichy család birtokában volt. Egykori, barokk stílusban épült kastélyukban ma gyermekotthon található, a kastélypark védett természeti érték.

Boldogkőváralja része a zempléni vár- és kastélytúra útvonalnak, amely érintetlen erdőségeken, festői völgyeken keresztül vezet végig az északi régió romantikus várromjainak során.

A település a 3-as és a 37-es főutat Encs és Tolcsva között összekötő úton, illetve a két főútról induló más mellékutakon érhető el. Vasútállomása a Szerencs-Hidasnémeti vonalon van.
Boldogkőváralja térkép
Boldogkőváralja cikkek

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!