Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás
A megye névadó települése, Békés, napjainkig megőrizte az 1900-as években kialakult kisvárosi arculatát. Fürdőjének vizét már 1943-ban gyógyvízzé nyilvánították. Békés ismertségét a városban kialakult kosárfonó iparnak köszönheti, melyhez a Körös menti füzesek szolgáltatták az alapanyagot. A békési parasztság életében századokon át a kender és len termesztése, valamint e növények rostjainak feldolgozása,...

A megye névadó települése, Békés, napjainkig megőrizte az 1900-as években kialakult kisvárosi arculatát. Fürdőjének vizét már 1943-ban gyógyvízzé nyilvánították.

Békés ismertségét a városban kialakult kosárfonó iparnak köszönheti, melyhez a Körös menti füzesek szolgáltatták az alapanyagot.

A békési parasztság életében századokon át a kender és len termesztése, valamint e növények rostjainak feldolgozása, fonallá fonása, textíliává szövése jelentős szerepet játszott. A kenderfeldolgozás melléktermékeként sokfajta kötelet és madzagot is készítettek. Innen ered a Madzagfalva elnevezés.

A népi építészet örökségét több épület is őrzi a településen, köztük az egyik 1970 óta tájmúzeumként működik. Benczúr kékfestő háza késő romantikus-kora neoreneszánsz stílusú polgárháznak épült az 1870-es években, belsejében romantikus mennyezeti díszítőfestés látható.

Értékes helyi műemlék a görög ortodox templom, amelyet a XVIII. században görög kereskedők alapítottak. Egységes copf berendezése és ikonképfala 1795-ben készült, aranyozott pálmalevél-koszorúval keretezett ikonjai kiemelkedő értékűek.

A városhoz is kötődik a ma már önálló Tarhossal együtt megrendezett Békés-tarhosi Zenei Napok rangos programsorozata.

A település megközelíthető közúton: a 4-es úton Törökszentmiklósig, aztán a 46-os úton Mezőberényig, onnan 12 kilométer, de ide vezet a 47-es út is. Vasúton a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon fekvő Muronyról induló vonatokkal érhető el.Békés térkép
Békés cikkek

találat

A hivatalos beutazási szabályokat könnyen ellenőrizheti itt: https://konzuliszolgalat.kormany.hu
Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Honlapunkon számos ajánlat közül válogathat, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy akár kész útitervét segítsünk megvalósítani, írjon nekünk itt!

Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!