Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás
Biharkeresztessel csaknem egybeépülve, a 42-es főút mentén fekszik a várostól 1990-ben elvált, s azóta önálló Ártánd. A település mellett jelentős határátkelőhely működik Magyarország és Románia között.

A település környéke évszázadok óta lakott hely. A XX. századi régészeti ásatások során rábukkantak itt magányos korai avar lovassírra, V-VI. századi germán sírra, honfoglalás kori eszközökre, de 1965 és 1972 között feltártak itt egy ötvensíros, III-IV. századi germán temetőt is.

Ártánd régi egyházas hely, lakói hamar áttértek a református vallásra. Itt állította össze a világosi fegyverletételre vonatkozó követeléseit Rüdiger tábornok, az orosz seregek főparancsnoka, aki a Hodossy-kastélyban tartotta főhadiszállását.

A település jelentőségét meghatározza a közúti határátkelő: itt bonyolódik a romániai kamionforgalom több mint 50 százaléka, de a határ túloldalán, szinte látótávolságban lévő Nagyvárad révén kiemelkedő a személyforgalom is. A magyar-román határszakasz egyik legfontosabb átkelőhelye ez.

A település megközelíthető közúton: a 42-es úton Berettyóújfalut és Biharkeresztest elhagyva (onnan kb. 3 kilométer) a román határ felé.Ártánd térkép
Ártánd cikkek

találat

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!