vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Vélemények, értékelések
4.8
10 értékelés alapján

Körutazás Jordániában

Pécs
5.0
2020. március 11-től Jordániában voltam a Budavár Tours szervezett körutazásán, eredetileg március 18-ig. A kialakult egészségügyi szükséghelyzet miatt -koronavírus- azonban előbb el kellett hagynunk az országot, így a Holt-tengerhez már nem tudtunk eljutni. Abdel Karim Adelnek, az idegenvezetőnknek és a Budavár Toursnak köszönhetően helyette azonban láthattuk az egyiptomi piramisokat és egyedül nekik köszönhetjük azt is, hogy egyáltalán rendben hazajutottunk Magyarországra. Ugyanis pénzt, fáradtságot és időt nem kímélve megszervezték, hogy Egyiptomon keresztül - még az utolsó Magyarországra induló menetrend szerinti járattal - Budapestre repülhessünk. A Budavár Toursnak mélyen a zsebébe kellett nyúlni, de tőlünk semmi további költséget nem kértek. A piramisok látványa pedig kárpótolt bennünket a megrövidült út miatt. Az idegenvezetőnk és a Budavár Tours is kiválóra vizsgázott emberségből és felkészültségből egyaránt. Mindenkinek ilyen idegenvezetőt és utazási irodát kívánok! Álljon itt a nevük még egyszer! Abdel Karim Adel és Budavár Tours. Respect!

Körutazás Jordániában

Budapest, VIII. kerület
4.8
<szöveg nélkül>

Körutazás Jordániában

Budapest
4.2
Változatos, többségében jól szervezett program, néhány kézen fekvő lehetőség kimaradása mellett (pl. Jézus megkeresztelésének helye, ami pár perc lett volna csupán busszal a Holt-tengeri szállodától). A túravezetők rendesen végezték a munkájukat, bár az éttermek és bazárok látogatásánál némi részre hajlást éreztünk.

Körutazás Jordániában

Sopron
5.0
Tökéletes egy hétben volt részünk. A program nagyon jól van összeállítva, elég idő marad mind az élményekre, mind a pihenésre is.
Az idegenvezetőnknek külön köszönet a maximális kedvességért és felkészültségért, nagyon sokban hozzájárult az út sikeréhez.

Köszönjük szépen!

Körutazás Jordániában

Miskolc
5.0
Szuper út volt ,profi szervezés , kiváló programokkal.

Körutazás Jordániában

Budapest, VII. kerület
5.0
Fantasztikusan éreztük magunkat! A program minden fontos látnivalót érintett, az idegenvezető kedves, odafigyelő és az út során bemutatta az ország történelmi, kultúrális hátterét. A szervezés zökkenőmentes volt. Csodás helyeken jártunk, bármikor visszamennénk.

Körutazás Jordániában

Ipswich
5.0
Minden nagyon jó volt, az idegenvezető pedig SZUPER!!!
Köszönjük:)

Hotel Marina Plaza **** Aqaba

Budapest, XII.
4.6
Az all inclusive szolgáltatás keretében az ivóvíz ellátás és az ebéd minősége ill. a választéka volt a nem megfelelő. A vízet -fogmosáshoz, gyógyszerbevételhez, szobában íváshoz-
a városból kellett behozni. Ez a 6 napra 2x6 db 1,5 l-es vizet jelentett. Étkezési időn kívül a fürdőmedence mellett lévő kis bárban lehetett ásványvízhez -nincs szénsavas egyáltalán-
jutni.
Az ebéd választék: 1 fajta leves, 2 fajta húsétel -ebből 1 az hal-, rizs, burgonya, zöldség köret és gyümölcs. Ez több, 2-2 napon keresztül azonos. Az ételek íze, különösen a hal,
viszont nagyon jó volt.
A reggeli és vacsora választék bőséges és igen jóízű volt.

A szálloda munkatársai hihetetlen udvariasak, kedvesek, mosolygósak voltak.
Az esti élőzene -nagyon jó hangú énekessel- szintén jó volt.

A minőség javításához javaslat: a szállodában befejezetlen építési részek pl. gyerekjátszó előtti rész rendezése, a medencék melletti nyugágyakon a kicsit kopott matracok cseréje,
a szintén kicsit elhasználódott, foszló szélű törülközök cseréje, napközben a medencék mellett zene szolgáltatása, aqua fittnes -min.30 perc- de hozzáértő személlyel (volt, de igen felejthető) és végül a víz ellátásának a megoldása.

Köszönettel és üdvözlettel

Márffy Györgyné

Hotel Marina Plaza **** Aqaba

Budapest, XII.
4.7
Szombaton 2 x küldtem az értékelést, nem ment át. Most próba utána részletes.

Jordán Nyaralás: Hotel Mövenpick Tala Bay ***** Aqaba

Balatonalmádi
4.9
Mivel többször is voltunk ebben a régióban, ezért van összehasonlítási alapunk. A szállodáról csak a legnagyobb jelzőkkel lehetne írni. Személyzet kiváló (nem tolakodó). Az étel mennyisége, minősége kiváló. Ízletes, változatos. Minden nap helyi különlegességek is voltak. A tisztaság a hotel egész területén csodálatos. Érdekessége a szállodának a több helyen is egész nap működő jacuzzi, gyermek medence fantasztikus játékokkal, a nagyobbaknak pedig egy hosszú, magas vízi csúszda. Minden nap a szobabárt feltöltötték alkoholmentes italokkal. Ez természetesen benn volt a félpanzióban. De ha kevésnek tarja a turista, akkor a városban tud vásárolni italokat, amit be lehet vinni. Ezt a szállodát elsősorban a helyi és a környező országok tehetős vendégei élvezik. Ha a tenger élővilágát szeretné a turista megcsodálni, akkor csalódás fogja érni. Igaz van a környéken (a legjobb talán a szaudi határ közelében) is némi korall, de messze nem olyan csodálatos, mint akár Sharm-ban, vagy Hurghadán. A szállodától nem messze van a partközelében egy elsüllyedt tank.. Ide szokták elsősorban elvinni a merülni vágyókat. Az árak a környező országokhoz képest magasak. Ez mindenre vonatkozik: szolgáltatások (taxi, búvárkodás, belépők), zöldség-gyümölcs, italok (az alkoholos italok nagyon drágák). Pénzt váltani Aqaba központjában lévő pénzváltó utcában érdemes. Itt egymás mellett van több is. A szállodákban nagyon rosszul váltják. A boltokban mindenhol elfogadják az euro-t, tisztességes árfolyamon. Az Anubis Travel kinti képviselője korrekt tájékoztatást adott mindenről, segítőkész, szimpatikus fiatalember. Összegezve: nem bántuk meg, nagyon jól éreztük magunkat. Hogy visszamennénk-e? Egyszer csodálatos volt, de az árai, illetve a tenger élővilágának (korall, halak) hiánya miatt nem hiszem, hogy mégegyszer visszamennénk.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!