pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás
A Hernád folyó és völgye Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik legjelentősebb ökológiai folyosója. Egymástól eltérő jellegű élőhelyeket köt össze. A tájegység jelentősebb települései: Encs és Szikszó.A Cserehát és a Zempléni-hegység között kanyargó Hernád népszerű a vízítúrázók körében. A folyó helyenként alacsony vize, erőt és ügyességet kívánó örvényei, állandóan változó magaspartjai egy pillanatra sem...

A Hernád folyó és völgye Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik legjelentősebb ökológiai folyosója. Egymástól eltérő jellegű élőhelyeket köt össze. A tájegység jelentősebb települései: Encs és Szikszó.

A Cserehát és a Zempléni-hegység között kanyargó Hernád népszerű a vízítúrázók körében. A folyó helyenként alacsony vize, erőt és ügyességet kívánó örvényei, állandóan változó magaspartjai egy pillanatra sem engedik elmélázni a kajakban vagy kenuban ülőt.

A tájegység műemlékei közül kiemelkedik a szikszói gótikus református templom, a szintén gótikus hidasnémeti református templom, a forrói Kakas csárda, amely egykor postaállomás volt, és az ipartörténeti érdekességnek számító, 1908-ban épült gibárti törpevízmű.

A Hernád-völgy térkép
A Hernád-völgy cikkek

találat

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!