Rax via ferrata, Haid Steig

Egynapos, egyéni utazásos program

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Izgalmas egy napos via ferrata túra haladóknak a Rax-Alpok egyik legszebb "vasalt" útján. Ha már ferrátáztál, és szeretnéd kipróbálni magad egy látványos és nehéz útvonalon, de nem szeretnél több napot utazni ezért, akkor itt a helyed! A via ferrata szettet, felszerelést irodánk minden résztvevőnek biztosítja.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Várkonyi-Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...

Nehézség:

A Haid Steig "D" nehézségű, gyakorlott ferratázóknak ajánlott!
A via ferrata útvonalak nehézségek osztályozása itt olvasható.

További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!

Részvételi díj tartalmazza

a kiscsoportos túravezetést, és a via ferrata felszerelések díját. 

Részvételi díj nem tartalmazza

az kiutazást, az étkezést, valamint az utas és útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
10-15 fő (5 fő - 1 vez)
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Hochschwab csoport legizgalmasabb via ferrata útvonalai - 3 nap
» Dachstein - via ferrata hétvége - 4 nap
» Dolomitok sziklaalakzatai - 5 nap
» Via ferrata a Garda-tó környékén - 5 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Prein, Hans von Haid Steig „D” nehézség, Prein hágó, Budapest

Találkozás 09.00 órakkor Ausztriában a Rax felvonó parkolójában. Innen átautózunk a kiinduló pontunkra.
A  via ferrata felszerelések kiosztása után 1,5 órás túrával (400 m. szint) jutunk a Rax tömb egyik gerince, a Preiner Wand sziklafalai alá a környék legszebb és legizgalmasabb ferratajához, a Hans von Haid Steig beszállásához. A fal alatt felvesszük felszerelésünket és útnak indulunk a Preiner Wand 1783 méteres csúcsára. A „D” nehézségű izgalmas kitett ferráta igazi kihívás a kalandra vágyóknak. Felérve a csúcskeresztnél fantasztikus panoráma fogad minket, láthatjuk a Heukuppe 2007 méter magas csúcsát, és a völgyben meghúzódó kis alpesi falvakat is. A csúcsról leereszkedve megpihenünk a Seehütte menedékházban, és innen egy túraösvényen térünk vissza a Prein hágóban (1070 méter) várakozó autóinkhoz.
Szint: 950 méter fel/le, menetidő: 5,5 – 6 óra.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a kiscsoportos túravezetést, és a via ferrata felszerelések díját. 

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az kiutazást, az étkezést, valamint az utas és útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről:  túracipő/túra bakancs; esőkabát; kényelmes túra öltözet, valamint egy  kb. 30 - 35 literes hátizsákot, amibe a via ferrata felszerelésed is belefér a napi felszerelések mellé.
Sportcipő nem megfelelő a via ferrata túrák során! Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferratás kesztyűt! A via ferráta felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.
A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad!
A lefelé ránk váró nagy szintkülönbség miatt jó jön egy túrabot! 

Via Ferraták: Mesterségesen kiépített sziklautak. A meredek szakaszokon: drótkötelek, fémlétrák, és lépések segítik a kalandvágyó turisták haladását. Speciális biztosító eszközök szükségesek végigjárásukhoz! A Dolomitok a via ferraták paradicsoma, de Ausztriában  is egyre népszerűbbek. A nyolcvanas évektől kezdték meg kiépítésüket, és mára igazi játszóterekké váltak a kalandot kereső átlagemberek számára. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.

A túrák nehézsége: Az általunk bejárt túra nehéznek számítanak a via ferraták világában. Mivel a mászóut sokszor kitett (mélység felett lévő) sziklákon és párkányokon vezet, csak azok számára teljesíthető, akik már jártak ilyen túrán, nem szédülnek, nincs tériszonyuk!!! Ha rendszeresen sportolsz (kerékpár, futás, túrázás) könnyebben tudod teljesíteni a napi adagot. Az aktuális ut nehézségét a napi programnál találod.

Figyelem! A mászások során speciális biztonsági felszerelés (via ferrata szett)  használata kötelező. A felszerelést irodánk biztosítja minden résztvevő részére. Saját felszerelés, saját felelősségre használható a túravezető előzetes ellenőrzése mellett!  A felszerelések helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák, és a túrákon folyamatosan figyelemmel kísérik! A vezetők utasításait mindenkinek be kell tartania saját biztonsága érdekében!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset, csokoládét. Vízvételi lehetőség nincs menet közben, így minimum 1,5 liter vizet hozz magaddal. Az útbaeső menedékházban tudsz ételt italt vásárolni.

Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Csomagolás: 
A túrák során egy kisebb , kb. 30 - 35 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a felszerelésed, személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, élelmet, és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 év
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!