Rax-Alpok 2 napos gyalogtúra

Rax-Alpok 2 napos gyalogtúra

2 napos túra a Heukuppe 2007 méteres csúcsára

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Ausztria legközelebbi több mint 2000 méteres csúcsa gyönyörű túraösvényekkel, és pazar panorámával várja a kihívást kedvelőket. Kétnapos kirándulásunkon feltúrázunk egy hangulatos alpesi menedékházhoz, majd másnap innen indulunk a csúcs meghódításra, ahol páratlan rálátás fogad bennünket a környező hegyekre. Ha szeretnél megismerkedni a Rax-Alpok világával, akkor itt a helyed!
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Pluhár Mátyás
Matyi ha teheti a természetben keres felüdülést. Túrázik, via ferratázik, bringázik vagy fényképezővel a nyakában próbálja meg elkapni a különleges pillanatokat.

Nehézség:

A túra hossza és szintemelkedése alapján a kezdőtől haladóig mindenkit várunk!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, 1 éjszaka szállást menedékházban több ágyas szobákban, és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
2 napos túra
Létszám: 
25 - 45 fő

Szállás

Az éjszakát 7 fős csoportszálláson töltjük, itt takarók vannak vékony hálózsák vagy egy lepedő ajánlott. Mosdási fürdési lehetőség biztosított, de néha csak hideg vízre lehet számítani.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dolomitok gyalogtúra kalandvágyóknak - 5 nap
» Ausztria legszebb szurdokvölgye - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1.nap: Budapest, Rax-Seilbahn parkoló (535 méter), Otto haus (1642 méter), Jakobskogel (1736 méter).

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozás 05.00 órakor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15-kor. Néhány órás utazással érkezünk meg a Rax hegytömbje alatti Rax-Seilbahn parkolóba. Itt magunkhoz vesszük felszerelésünket és egy fantasztikus hegyi ösvényen indulunk útnak. Első célunk a fennsík szélén, 1642 méter magasan álló Ottó menedékház. Gyönyörű erdei útvonalon érjük el a Törlkopf sziklakapuját, ahonnan már csak egy ugrás a ház. Itt lepakoljuk felszereléseinket, elfoglaljuk szállásunkat, majd „terhek nélkül” a közeli kilátót érintve felkapaszkodunk a ház fölé magasodó Jakobskogel csúcsára. Itt páratlan díszletek között élvezhetjük a csodálatos naplementét. Az estét beszélgetéssel, játékkal töltjük.
Túratáv: 8 km, menetidő 5 óra, szintkülönbség 1200 méter fel

2.nap: Otto-haus (1642 méter), Preiner Wand (1783 méter), Karl Ludwig-haus (1804 méter), Heukuppe csúcs (2007 méter), Preiner hágó (1070 méter)

Reggelit követően indulunk, mivel hosszú napnak nézünk elébe, sok szép élménnyel. Első célunk a Preiner Wand csúcskeresztje, ahová egy fantasztikus panorámát nyújtó gerincen jutunk el. Itt megpihenünk, majd újra nekirugaszkodunk és szép hegyi környezetben kanyargó ösvényen közelítjük meg a plató nyugati oldalán, álló Karl Ludwig menedékházat. Innen rövid erőgyűjtés után egy utolsó rohammal bevesszük a Heukuppe 2007 méteres csúcsát ahonnan bámulatos kilátás fogad bennünket. Láthatjuk a Schneeberg 2076 méteres kúpját és az Alpok távolba vesző csúcsait. Fotózás, nézelődés után egy izgalmas ösvényen ereszkedünk le a hágóban várakozó autóbuszunkhoz. Az esti órákban érkezünk Budapestre.
Túratáv: 15 km, menetidő 6,5-7 óra, szintkülönbség 550 méter fel, 1000 méter le

 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, 1 éjszaka szállást menedékházban több ágyas szobákban, és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
20 - 30 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 30-35 literes hátizsák használatát a 2 napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém, fürdőruha. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! A szálláson vékony hálózsák vagy egy lepedő ajánlott.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

A túra önellátó, de a menedékházban lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elfogyasztasz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túrák során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz!
Útközben vízvételi lehetőség csak szállásunkon van, ahol a vezetékes víz fogyasztható, napi minimum 1,5 liter vizet hozz magaddal!

Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Csomagolás: 
Egy kisebb 30 - 35 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.5
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.6
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
3.6
Túravezetők értékelése
4.6
Utazás értékelése
4.8
Rax-Alpok 2 napos gyalogtúra
Budapest
4.8
Az első napi zord időjárás ellenére jó volt a túra és a társaság is, jól éreztem magam. A szállás kicsit hideg volt, de egy kalandtúrába ez szerintem belefért. :)
Budapest, XIII. kerület
4.2
Nagyon jól éreztem magam. A szállás ennyi pénzért teljesen OK volt - annyit lehetne előre említeni, hogy érdemes hálózsákot hozni - rettenetesen hideg volt (a nyári hálózsák nem volt elég a két pokróc mellé, amit adtak).

Illetve annyit jegyeznék meg, hogy ha két csoport megy párhuzamosan, akkor jó lenne, ha jobban kommunikálnának a túravazetők Pl., ha látják, h tuti késni fog az egyik csoport, akkor szólni a másik túravezetőnek - én a gyalogtúrás csoportban voltam és folyamatosan siettünk, hogy a megbeszélt időre leérjünk, ahol aztán több, mint egy órát vártunk a többiekre. Ez okozott fenn a Karl Ludwig házban némi rossz szájízt: fél órát várni kellett az ételre, ezért páran nem rendeltek, mert pont egy fél óra pihenőnk volt. Mire kiderült, hogy mégis ráérünk, addigra meg már megint késő volt rendelni:-). Ez most így jött össze, nem számított rá senki, hogy vasárnap a jó időben mindenki kirajzik és teltház volt a menedékházakban és az útvonalakon is. Nem gond, tudván, hogy Erika ezt a túrát még nem vezette és biztosra ment. Nem volt egyáltalán fennakadás - csak hogy még profibbak legyetek:-). A szerevezés többi része teljesen szuper volt, különösen az informálás, mire kell figyelni, mit hol érdemes venni stb.
Halásztelek
4.6
Ismét egy nagyon jó élménnyel gazdagodtam! :)
Budapest, III. kerület
4.2
Sajnos az eső egy kicsit átszabta a programot, és csökkentette az élmény nagyságát, de erről csak az égiek tehetnek:).
Budapest, XIII. kerület
4.6
Legközelebb is remélhetőleg Önöket fogom választani mert nagyon tetszett a program. Külön kiemelném a túravezetők közül Ákos-t, aki nagyon odafigyelt a teljes csapatra (a gyalogtúrán és a szálláson is ha valakinek bármilyen problémája volt). Köszönöm, hogy részt vehettem a túrán.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!