Rafting túra – Románia – Cserna

Herkulesfürdő a Bánságban Krassó-Szörény megyében a Vaskaputól (Orsovától) mindössze 25 km-re fekszik a Cserna folyó völgyének végénél, számos vízeséssel, csodás sziklaképződményekkel, mediterrán hangulatú növényzettel. Herkulesfürdőt és az egykori magyar Al-Dunát kétségtelenül a történelmi Magyarország legszebb tájai közé sorolhatjuk.

Alapár tartalmazza

A felszereléseket (hajó, evező, teljes neoprén öltözet, neoprén cipő, mellény, sisak, a túravezetést, a túrát megelőző balesetvédelmi oktatást, a transzfert.

Alapár nem tartalmazza

a kiutazást, a szállást, az ellátást, a biztosítást.

Hossz: 
1-2 nap
Program: 

1. nap: Evezés az egyik szakaszon, kb 1,5 óra – beöltözéssel, utazással kb 2,5 óra
2. nap: Evezés a másik szakaszon. kb 1,5 óra – beöltözéssel, utazással kb 2,5 óra

A  Cserna folyó raftingra is alkalmas része a várostól még 25-30 km-re található, vízreszállási ponttól  függően, tehát egy 30-45 perces autózással is kell még a helyszínen számolni.  Szállás található közelebb is a vízreszállási helyhez, de mégis inkább Herkulesfürdőt javasolnánk.
  A felső rafting etapon a feladat egyszerű: a nagy esésű, gyors folyású vízben a köveket kell lehetőleg minél ügyesebben kerülgetni. Első ránézésre – főleg  a vízre szállási pontoknál – egyszerűnek tűnik, de valójában nem könnyű feladat, főleg a 2 személyes hajóknál nagy az "úszásveszély". Igazi kihívás.
A kevesebb izgalomra vágyó túrázóknak, kisebb gyermekeknek viszont a többszemélyes nagy raftok meglehetős biztonságot nyújtanak.
Amennyiben a vízállás lehetővé teszi úgy két különböző szakaszt is ki tudunk próbálni egy hétvégi túránk során. Ezek a szakaszok a város fölött a vízzáró gát és a víztározó fölött találhatóak de megbeszélés szerint a városi szakaszt is ki lehet próbálni ami nem annyira adrenalin dús de rendkívül látványos.
A Cserna legnagyobb előnye, hogy a népszerű raftingos helyekkel ellentétben nincs tömeg,  más evezősökkel is ritkán találkozni, vadregényes tájakon evezünk.
A folyó – mivel nincs felette lakott település – tiszta.
Összességében elmondható, hogy egy kevesek által látogatott, igazi vadregényes folyón raftingozhatunk az általunk nem megszokott körülmények ellenére is.
A békebeli monarchia és a balkán együttes hangulata rendkívül kellemes, a helyi klíma nemkülönben. Az egykoron virágzó fürdőélettel büszkélkedő település az Osztrák-Magyar Monarchia egyik leghíresebb és legszebb fürdőhelye volt. Fejlődéséhez hozzájárult a térség kitűnő ionizált levegője, amely 3.000 méteres magasságnak felel meg. Herkulesfürdő Európa legrégibb ismert fürdője, vizének csodásan gyógyító erejét már a rómaiak is ismerték, használták. A rómaiak, Traján császár idejében, 105 és 107 között, fürdőket létesítettek itt “Ad aquis Herculi sacerdos” (Herkules szent vizeihez) vagy “Thermae Hercului ad Mehadium” (Herkules mehádiai hévizei) néven.
 

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
» Balaton-felvidék kerékpártúra - Az ősz legszebb fényei - Kovács Attila, 2018. május. 23
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2018. május. 15
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2018. május. 15
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A felszereléseket (hajó, evező, teljes neoprén öltözet, neoprén cipő, mellény, sisak, a túravezetést, a túrát megelőző balesetvédelmi oktatást, a transzfert.

Alapár nem tartalmazza: 

a kiutazást, a szállást, az ellátást, a biztosítást.

Előleg: 

A teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő.

Hátralék: 

az utazás ára egy összegben fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

egyénileg,

Az utóbbi évek gyors ütemű fejlesztésének köszönhetően 5-6 óra alatt kényelmesen megtehetjük Budapestről a 450 km-es távot.
Az autópálya gyakorlatilag már Temesvár utánig ér innen már csak 160 km Herkulesfürdő, jó minőségű úton a nagyobb települések mellett (Lugos, Karánsebes) elkerülő úttal.
Budapest-Herkulesfürdő 450 km.

 

Szállás: 

egyénileg

Étkezés: 
önellátó
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Romániába
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!