Puglia gyöngyszemei gasztróélményekkel

5 napos körutazás

Kettő felfedezésre váró, különleges régió. 5 nap, 10 város, számtalan múltat idéző görög, római kori emlékek. Helyi gasztronómiai ételek, borok kóstolása a Masseria Ruotolo birtokon.

Alapár tartalmazza

A megadott szállást reggelis ellátással, a program szerinti kóstolókat, helyszíni közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Wizzair repülőjegyet illetékkel, idegenforgalmi adó, belépők, útlemondási biztosítás, egyéb személyes kiadások, feladható poggyász, elsőbbségi beszállás + 2 kézipoggyász a fedélzeten, egyágyas felár, fakultatív vacsora 4 alkalommal (a szállodában), Fakultatív kirándulások, baleset, betegség és poggyász biztosítás.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****

Szállás

4* belvárosi szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban.

Program: 

1 nap:  Budapest–Bari–Castel del Monte–Bari ( 120 km )
Elutazás Budapestről 10:20 h-kor a Wizzair járatával. Érkezés Bariba 11:50 h-kor, majd utazás Castel del Montebe. Megtekintjük „Apulia kőkoronájaként” is nevezett, 1240-ben épült különleges, nyolcszögletű várat. Ezután Bari felé indulunk, útközben bor és tipikus pugliai termékek kóstolása (paradicsomos lepény, pácolt olajbogyó, füszeres kolbász, canestrato sajt, ricottás édesség, Primitivo bor).
Délután séta Bari óvárosban. Megtekintjük a Szent Miklós bazilikát, a román kori építészet egyik legszebbikét. Itt őrzik Szent Miklós ereklyéit 1087 óta. Ezt követően elsétálunk a San Sabino székesegyházhoz, majd a Norman várhoz. 
Szállás Bari belvárosában (4 éj), a vcsora fakultatív.
Szállás: Hotel Excelsior 4*

2. nap.  Altamura-Matera–Bari (200 km)
Kirándulásunk első állomása Altamura. A város világszerte híres kenyere, a Pané di Altamura melyet a 16. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredet megjelöléssel látnak el. Sétálunk a girbegurba utcák között, megtekintjük a román kori Santa Maria Assunta katadrálist, majd megkóstoljuk a híres kenyeret.
Innen Materaba utazunk. Olaszország egyik rejtett kincse, egy település különleges szépségű és hangulatú sziklába vájt épületekkel, belül freskókkal díszített lakások sokaságával. Megtekintünk több lakóházat, és egy sziklatemplomot.
Ezt követően a Masseria Ruotolo birtokra utazunk, ahol a helyi gasztronómiai hagyományok szerint készült ételeket és finom borokat kóstolunk: Torre del Falco IGT Bianco, Veritas Castel del Monte DOCG Rorasto, Vigna Pedale Castel del Monte DOCG Rosso, valamint bruscetta, sajt, szalámi.
Késő délután érkezünk vissza Bariba. Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

3. nap: Bari – szabadnap vagy fakultatív kirándulás (min. 12 fő esetén)
Monopoli-Polignano Mare–Bari (110 km)
Ezen a napon két tengerparti településre látogatunk. Először Monopoliba utazunk. A városka hangulatos sétát ígér a part menti „vízbe érő” házak és girbe-gurba utcák között. Az óvárosban szép templomokkal találkozunk, a legszebb egy barokk katedrális. A főtér igazi dél-olasz hangulatot áraszt. Monopoliból a közeli Polignano a Mareba utazunk. A bájos település egy mészkőszikla tetején áll, ellenálva az Adria hullámzásának. A házak a meredek partfal szélén egyensúlyoznak, sokan a korzikai Bonifaciohoz hasonlítják a látványt. A legszebb fotót a szurdokat követve, a kavicsos tengerpartról készíthetjük el. Az óváros is nagyon hangulatos,arab, bizánci, spanyol és a normann múlt nyomait tárja fel, köztük az ősi városkát őrző négy őrtorony maradványait . A keskeny utcák között barangolva, fehérre meszelt házak és egy római kori híd is látható. A város híres szülötte Domenico Modugno a világhírű dalszerző, akinek szerzeményét szívesen dúdoljuk: „Voláre oh, oh, cantare ….”.
Délután érkezünk vissza Bariba, ahol folytathatjuk a város felfedezését. Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

4. nap: Alberobello–Locorotondo–Martina Franca-Bari (190 km)
Reggeli után Puglia leglátogatottabb településére, Alborelloba utazunk.
Hírnevét a városképet uraló sajátos épületeinek, a trulloknak köszönheti, melyek süveges tetejű hengeres vagy négyszögletes építmények. Kizárólag kőből épültek, mindenféle kötőanyag, habarcs és fa tartószerkezet nélkül. A város központja a Piazza del Popolo, innen délre található a két történelmi trullo-negyed.
Ezt követően érkezünk Locorotondoba, a dombtetőre épült kerek városkába, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk a trullo völgyre. Locorotondo fehérre festett házai már messziről ragyognak a napsütésben. A város kacskaringós sikátorai egy központi kis térre vezetnek, ahol a mártír Szent Györgynek szentelt templom emelkedik.
Utolsó állomásunk Martina Franca. A barokk templomokkal, kanyargós szűk utcákkal, fehérre meszelt falú, díszes házakkal, gyönyörű terekkel büszkélkedő óvárost a Porto Santo Stefano barokk kapun keresztül közelítjük meg. Megtekintjük a csodálatos Piazza Roma-t, a Palazzo Ducalét, majd a város legnagyobb templomát a Basilica di San Martinot. A késő délutáni órákban érkezünk vissza. Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

5. nap: Bari-Budapest
Reggeli után szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre.
Hazautazás a 12:25 h-kor induló Wizz Air járattal. Érkezés Budapestre 13:55 h-kor.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

UNESCO Világörökségi helyszínek:
Castel Monte – Nyolcszögletű vár
Matera – régi városnegyed
Alborebello - trullok

Kapcsolódó cikkek

» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2019. október. 03
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2019. szeptember. 17
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2019. május. 23
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2019. március. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2018. december. 22
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2018. szeptember. 06
» Velencében, gondolával - Kovács Attila, 2018. augusztus. 17
» Egy nap Szardínián... - Déri Eszter, 2018. augusztus. 15

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív kirándulás (3. nap): Monopoli-Polignano Mare–Bari
Ára: 14.000 Ft/fő (min. 12 fő esetén)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A megadott szállást reggelis ellátással, a program szerinti kóstolókat, helyszíni közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Wizzair repülőjegyet illetékkel, idegenforgalmi adó, belépők, útlemondási biztosítás, egyéb személyes kiadások, feladható poggyász, elsőbbségi beszállás + 2 kézipoggyász a fedélzeten, egyágyas felár, fakultatív vacsora 4 alkalommal (a szállodában), Fakultatív kirándulások, baleset, betegség és poggyász biztosítás.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): 10 EUR/fő
Belépők (helyszínen fizetendő): kb 40 Eur/fő

Előleg: 

A repülőjegy díja és a részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj fennmaradó része, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A Wizz Air légitársaság közvetlen járatának várható menetrendje:
Budapest - Bari: 10:20 - 11:50 h
Bari - Budapest: 12:25 - 13:55 h

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Wizzair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Szállás: 

4* belvárosi szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!