Puglia és Basilicata különleges világa

8 napos körutazás

Két felfedezésre váró, különleges régió. 8 nap, 16 város, számtalan múltat idéző emlék. A kirándulások fáradalmait a különleges látnivalók és a káprázatos öblök feledtetik.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

2 éjszaka Bariban, 4*-os szállodában reggelivel, 5 éjszaka Ostuni közelében, 4* szállodában félpanzióval, program szerinti kóstolókat, légkondicionált autóbusz közlekedés olasz városi adókkal,magyar idegenvezető, Materában és Lecceben helyi idegenvezető

Részvételi díj nem tartalmazza

Wizzair repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, útlemondási biztosítás 1,5%Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő!), Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, Belépők, Elsőbbségi beszállás plusz 2 kézipoggyász fedélzeten (1 db kézitáska (40 x 30 x 20 cm) és 1 db fedélzeti poggyász (55 x 40 x 23 cm, max. 10 kg)Feladható poggyász (változhat).

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
kis létszámú csoport

Szállás

4*-os szállodában kétágyas fürdőszobás szobákban

Program: 

1 nap:  Budapest – Bari – Alberobello - Locorotondo - Ostuni (120 km)
Elutazás Budapestről 10:20 h-kor a Wizzair járatával. Érkezés Bariba 11:50 h-kor.  Barit elhagyva máris megkezdjük ennek a kevésbé ismert,  titokzatos régiónak a felfedezését.
Először Puglia leglátogatottabb turisztikai településéhez, Alborelloba utazunk. Hírnevét a városképet uraló sajátos épületeinek, a trulloknak köszönheti, melyek süveges tetejű hengeres vagy négyszögletes építmények. Kizárólag kőből épültek, mindenféle kötőanyag, habarcs és fa tartószerkezet nélkül. A város központja a Piazza del Popolo. Innen délre található a két történelmi trullo-negyed, a Rione Monti és a Rione Aia Piccola. A trullók 1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része.
Következő állomásunk Locorotondo, egy dombtetőre épült kerek városka, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk a trullo völgyre. Az erődített fallal kerített Locorotondo fehérre festett házai már messziről ragyognak a napsütésben. A város kacskaringós sikátorai egy központi kis térre vezetnek, ahol a városszerkezethez képest hatalmas, a mártír Szent Györgynek szentelt templom emelkedik.
Locorotondoból a késő délutáni órákban érkezünk, a tengerpart közelében található szállásunkra, ahol 5 éjszakát töltünk. Vacsora a szállodában. Szállás: Hotel Riva Marina Resort 4*

2. nap: Alberobello – Locorotondo - Martina Franca
Először Alberobelloba utazunk. Hírnevét a városképet uraló trulloknak köszönheti, melyek süveges tetejű, hengeres vagy négyszögletes építmények. Kizárólag kőből épültek, mindenféle kötőanyag, habarcs és fa tartószerkezet nélkül. A városközponttól délre található a két történelmi trullo-negyed. Következő állomásunk Locorotondo, egy dombtetőre épült kerek városka, ahonnan gyönyörű a kilátás a trullo völgyre. Az erődített fallal kerített város fehérre festett házai már messziről ragyognak a napsütésben. A város kacskaringós sikátorai egy központi kis térre vezetnek, itt látható a mártír Szent Györgynek szentelt templom. Innen Martina Francaba látogatunk. A barokk templomokkal, a kanyargós szűk utcákkal, a fehérre meszelt falú, díszes házakkal, és gyönyörű terekkel büszkélkedő óvárosban megtekintjük a Piazza Roma-t, a Palazzo Ducalét, majd a Basilica di San Martinot. Ezután visszaindulunk a szállásunkhoz, útközben egy vidéki gazdaságban helyi bort és tipikus pugliai termékeket kóstolunk.

3. nap:  Ostuni - szabadnap
Pihenés, fürdés a szállodában és a tengerparton.

4. nap:  Lecce – Brindisi – Ostuni (170 km)
Reggeli után Leccebe utazunk, melyet , számos barokk épületének köszönhetően, „Dél Firenzéjének” is neveznek. A város a 17. században élte virágkorát, amikor a helyi püspökök hatalma alatt állt, ekkor épültek impozáns barokk épületei. Megtekintjük a Santa Croce templomot, a római színház romjait és a Püspöki palotát. A városnézés után szabadprogram, melynek során folytathatjuk a város pezsgő életének felfedezését, akár egy fagyizó teraszán, egy különleges fagylaltkehely mellett.
A déli órákban indulunk tovább Brindisibe. A várost közel kétezer éve alapították, mely a maga korában a térség legjelentősebb kikötővárosa volt. A kicsi óvárost könnyű bejárni. Sétánkat a Via Appia út elkészülte emlékére emelt oszlopfő megtekintésével kezdjük (az eredeti oszlopfő a Polgármesteri Hivatalban található, megtekintése csak ritkán lehetséges).
A római kereskedelmi út építését még i.e. 312-ben kezdték, majd Traianusz császár fejezte be. Megtekintjük a San Giovanni al Sepolcro templomot, és az 1143-ban épült Katedrálist a Piazza Duomo-n. Városnézésünket a kikötőben található Castello Alfonsino vár megtekintésével zárjuk.
A délutáni órákban érkezünk vissza a szállásra, vacsora a szállodában.

5. nap: Ostuni - szabadnap
Pihenés, fürdés a szállodában és a tengerparton.

6. nap:  Polignano Mare - Castel del Monte - Bari (220 km)
Reggeli után észak felé indulunk. Első állomásunk a hangulatos, tengerparti város, Polignano Mare.
A bájos település egy mészkőszikla tetején áll, ellenálva az Adria gyönyörű kékeszöld vizének. A házak a meredek partfal szélén egyensúlyoznak, sokan a korzikai Bonifaciohoz hasonlítják a látványt. A legszebb fotót a szurdokot követve, a kavicsos tengerpartról készíthetjük el. Az óváros is nagyon hangulatos, arab, bizánci, spanyol és a normann múlt nyomait tárja fel, köztük az ősi városkát őrző négy őrtorony maradványait . A keskeny utcák között barangolva, fehérre meszelt házak és egy római kori kőhíd is látható. A város híres szülötte Domenico Modugno, a világhírű dalszerző, akinek szerzeményét szívesen ma is dúdoljuk: „Voláre oh, oh, cantare ….”.
A tengerparttól egy kicsit búcsút veszünk és a régió belseje felé haladva, Castel del Monteba utazunk. Itt megtekintjük „Apulia kőkoronájaként” is nevezett, nyolcszögletű várat, melyet II. Frigyes német-római császár és szicíliai király építtetett az 1240-es években. A mészkőből épült vár ötvözi a nyugati várépítészet, a gótika és az iszlám jegyeit, sőt ókori motívumokat is találhatunk rajta. A vár az Unesco világörökség része. 
Ezután Bari felé indulunk, útközben egy agriturismoban (vidéki gazdaság) helyi bort és tipikus pugliai termékeket kóstolunk (paradicsomos lepény, pácolt olajbogyó, füszeres kolbász, canestrato sajt, ricottás édesség, Primitivo bor).
A délutáni órákban érkezünk Bariba. A szállás elfoglalása után gyalogos városnézésre indulunk. Az óvárosban, megtekintjük a Szent Miklós bazilikát, a román kori építészet egyik legszebbikét. Itt őrzik Szent Miklós ereklyéit 1087 óta. Ezt követően elsétálunk a San Sabino székesegyházhoz, majd a Norman várhoz. Szállás Bariban, a belváros közelében, a vacsora fakultatív. Szállás: Hotel Excelsior 4*

7. nap: Matera - Altamura – Bari (140 km)
Reggeli után Materaba utazunk. Olaszország egyik rejtett kincse, a semmi máshoz nem hasonlítható, különleges szépségű és hangulatú település, sziklába vájt lakásaival, belül freskókkal díszített épületek sokaságával, a szakértők szerint egyedülálló Európában. Matera régi városnegyede 1996 óta az Unesco Kulturális Világörökség része. Sétánk során megtekintünk több lakóházat, és egy sziklatemplomot.
Következő állomásunk Altamura. A város hírnevét világszerte híres kenyere, a Pané di Altamura alapozta meg, amelyet a 16. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredet megjelöléssel forgalmaznak. Először sétálunk a városfalon belül található girbegurba utcák között, megtekintjük a 13. században épült román korú Santa Maria Assunta katadrálist. Végül megkóstoljuk a híres kenyeret is (Pané di Altamura).
A délutáni órákban érkezünk vissza Bariba, ahol egyénileg folytathatjuk a város felfedezését. Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

8. nap: Bari - Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazautazás a 12:25 h-kor induló Wizz Air járattal. Érkezés Budapestre 13:55 h-kor.

Unesco Világörökségi helyszinek
 I Sassi di Matera 
Castel del Monte
A „Trulli stílusú épületek Alberobelloban

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2023. május. 02
» Emlék Szicíliából... - Kovács Attila, 2023. április. 29
» Róma képekben - Kovács Attila, 2023. február. 26
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2023. február. 23
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2023. február. 04
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2023. január. 07
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2022. május. 20
» Velence egy gondolából - Kovács Attila, 2022. január. 29

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

2 éjszaka Bariban, 4*-os szállodában reggelivel, 5 éjszaka Ostuni közelében, 4* szállodában félpanzióval, program szerinti kóstolókat, légkondicionált autóbusz közlekedés olasz városi adókkal,magyar idegenvezető, Materában és Lecceben helyi idegenvezető

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Wizzair repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, útlemondási biztosítás 1,5%Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő!), Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, Belépők, Elsőbbségi beszállás plusz 2 kézipoggyász fedélzeten (1 db kézitáska (40 x 30 x 20 cm) és 1 db fedélzeti poggyász (55 x 40 x 23 cm, max. 10 kg)Feladható poggyász (változhat).

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás, Útlemondási biztosítás, Idegenforgalmi adó, belépők

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó, belépők.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Budapest - Bari: 10:20 - 11:50 h 
Bari - Budapest: 12:25 - 13:55 h

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Wizzair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis és 5 alkalommal félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!