Puglia, a trullik földje - repülővel

5 napos buszos körutazás Dél-Olaszországban

Puglia, az olasz csizma legdélibb csücske (sarka) mesés látnivalókat, gazdag programot kínál az ide utazóknak. Legjelentősebb látnivalója, mely a Világörökség részét is képezi, az Alberobelloi trulik (megközelítően 1600 kúp alakú, habarcs nélkül, mészkőből épült lakóház). Puglia egy autentikus, természetesen szép része Olaszországnak, ahol festői tengerpartok, fehér városok, középkori paloták és templomok várják a látogatókat.

Alapár tartalmazza

A repülős utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát, Audio-guide-ot, idegenforgalmi adót.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1. nap: Budapest-Bari-Castle del Monte-Trani
Elutazás Olaszország egyik legkülönlegesebb tartományába. Vár Dél-Olaszország és a „Csizma sarka”. Puglia számtalan élményt kínál a látogatóknak. Igazi dél olasz hangulat, Itália legszebb tengerpartjai, a híres fehér városok, és remek gasztronómia vár itt ránk. Festői kisvárosok mesés terei, szűk utcái csábítanak bennünket a varázslatos régió felfedezésére. Érkezésünk után  Dél-Olaszország második legnagyobb városában, Bariban az óváros megtekintésével kezdjük programunkat. "Barivecchia" a régi és új kikötő közötti félszigeten fekszik, a régi városfalak által körülhatárolva. Az óvárosban a Piazza del Ferrarese, a Vár, a San Nicola tér, és a Szent Miklós püspök ereklyéi fölé emelt bazilika lesznek legfontosabb látnivalóink. Városnézésünk után a tartomány egyik legismertebb erődje a középkori Castel del Monte következik.Puglia "kőkoronája", II. Frigyes császár tirokzatos alkotása, érdekes és egyedi építészeti megoldásainak köszönhetően 1996 óta az UNESCO Világörökség része. Nyolcszáz éve épült egy nyolcszög alakú, nyolc darab nyolcszögletű tornyú erődnek minden emeletén nyolc egyforma terem található. Az épület sosem szolgált védelmi célokat, de akkor minek építette a német-római császár? Számmisztika és szimbólumok nyomán, Castel del Monte rejtélyét kutatjuk. Programunk Trani városában folytatódik, melyet Puglia gyöngyszemének tartanak. A tengerparti sétány, a kikötő az elegáns fehér jachtok és halászhajók kavalkádjával, a történelmi központ középkori templomai, a fényesre koptatott kövezetű utcák varázslatos hangulattal töltik meg a kisvárost. Séta a hangulatos óvárosban, ahol megtekintjük a város jellegzetes, román stílusban épült katedrálisát is a tenger mellett. A lenyűgöző San Nicola világos kőépülete mintha a mélykék tengerből emelkedne a magasba…Esti érkezés a Monopoli közeli szállásra.

2. nap: Matera-Altamura-Alberobello
Reggeli a szállodában, majd szabadprogram vagy fakultatív kirándulási lehetőség. Basilicata tartományába teszünk egy kis kitérőt, és a különleges szépségű és hangulatú Matera-t, a kősziklák városát keressük fel, mely a Világörökség része. A barlanglakások városában megtekintjük a sziklába vájt templom épületét, majd Altamura városába utazunk, mely egykor Puglia fővárosa volt. Belvárosi sétánk után a trullik fővárosába utazunk. A jellegzetes kúp formájú tetővel ellátott épület a pugliai táj elmaradhatatlan jellemzője. A Valle d’Itria különleges formájú, hófehér épületei szőlőföldek, olívaligetek mentén kísérik utunkat. Délután a tartomány gyöngyszemét az UNESCO által védett Alberobellot fedezzük fel. A különleges jellegű középkori utcákban vásárolhatnak a helyi kézművesek portékáiból, majd rövid séta a város ősi, történelmi központjában. (Ár: 30 EUR/fő) Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

3. nap: Locorotondo-Martina Franca-Ostuni
Reggeli után Locorotondo városába utazunk. A 14.000 lakost számláló város Itália legszebb települései közé tartozik. (Borghi piú belli d’Italia) Belvárosi séta a dombra épült "kerek városban", majd következő megállónk a Valle d’Itria legszebb városai közül a pugliai barokk második fővárosa, Martina Franca. Séta a fehérre meszelt házakkal teli jellegzetes keskeny utcácskákban, majd a Piazza Plebiscito és a Basilica di San Martino megtekintése. Utolsó megállónk a falakkal körülölelt „fehér város”Ostuni.  Óvárosa, egyben citadellája, „La Citta Bianca” (azaz Fehér város) név alatt ismert, amit fehérre meszelt épületeinek köszönhet. Legjelentősebb épületei a katedrális és a Püspöki Palota valamint néhány nemesi palota. Városnézés, olívaolaj kóstoló, majd délután szabadidő. Szállás Ostuni városában.

4. nap: Lecce-Otranto-Gallipoli
Reggeli után utazás a „Csizma sarka” felé. A „barokk városa” Lecce következik, mely a tartomány egyik legszebb városa a Salentói-félszigeten. Dél Firenzéjének is nevezik, mert annyi műemlék maradt fenn itt az elmúlt századokból. A Piazza Sant’Oronzo, a Dóm tér és a város legfontosabb nevezetességeinek megtekintése után folytatjuk utunkat Otranto városába. Itália legkeletebben fekvő városában megtekintjük a Castello Aragonese épületét és a Szent Péter Dómot, majd délután szabadidő, fürdési lehetőség Gallipoli gyönyörű tengerpartján.

5. nap: Bari-Budapest
Transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerint.

Kapcsolódó cikkek

» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2019. szeptember. 17
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2019. július. 01
» Csodálatos Szicília - Kovács Attila, 2019. május. 29
» Milánó csodái - Kovács Attila, 2019. május. 26
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2019. május. 23
» Velence lagúnái közt: tengeri kajakkal - Kovács Attila, 2019. március. 28
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2019. március. 06
» Velence szépségei - Kovács Attila, 2019. február. 13

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Basilicata tartományába teszünk egy kis kitérőt, és a különleges szépségű és hangulatú Matera-t, a kősziklák városát keressük fel, mely a Világörökség része. A barlanglakások városában megtekintjük a sziklába vájt templom épületét, majd Altamura városába utazunk, mely egykor Puglia fővárosa volt. Belvárosi sétánk után a trullik fővárosába utazunk. A jellegzetes kúp formájú tetővel ellátott épület a pugliai táj elmaradhatatlan jellemzője. A Valle d’Itria különleges formájú, hófehér épületei szőlőföldek, olívaligetek mentén kísérik utunkat. Délután a tartomány gyöngyszemét az UNESCO által védett Alberobellot fedezzük fel. A különleges jellegű középkori utcákban vásárolhatnak a helyi kézművesek portékáiból, majd rövid séta a város ősi, történelmi központjában. (Ár: 30 EUR/fő) Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülős utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát, Audio-guide-ot, idegenforgalmi adót.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó.

 

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató a helyszínen fizetendő egyéb költségekről:

Castel del Monte transzferbusz, belépő: 15 EUR
Otranto/Castello Aragonese: 12 EUR
Matera: kb. 8 EUR
Idegenforgalmi adó: 2 EUR/fő/éj

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 
A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrendszerinti járattal.

Poggyászinfók:
- személyenként 1 db 40 x 30 x 20 cm kézipoggyászt tartalmaz, melyet az ülés alatt kell elhelyezni
- személyenként 1 db max.10 kg-os feladott poggyászt, mérete 55 x 40 x 23 cm

Szállás: 

3*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanzió kötelezően fizetendő!
A területről: 
Puglia gyöngyszemei a jellegzetes kisvárosok is. Ostuni, a „fehér város”, vagy Alberobello jellegzetes építményei, a trullók, nem hasonlíthatók az északolasz városokéhoz. A középkori utcácskák, a szikrázó déli napfény, a portékáikat kínáló árusok rabul ejtik az embert. Hogy az élvezet és a felfedezés élménye még tökéletesebb legyen, érdemes ellátogatni Olaszország legnagyobb, három kilométer hosszú cseppkőbarlangjába, amely a tartomány nyugati felén található, Castellana település közelében.
Az olasz csizma sarkán végighúzódó Apulia (Puglia) tartomány székhelye az Adriai-tenger partján fekvő Bari, amely már a Római Birodalomban is fontos kereskedőváros volt. A területet viharos történelme során elfoglalták bizánciak és longobárdok, s egy ideig a szaracénok is irányították. A csendes mediterrán város a szervezett turizmus szokványos útvonalából általában kimarad, pedig éppen olyan gyöngyszeme Itáliának, mint Róma vagy Firenze. A szinte mindig ideális irányból fújó szelek jó kikötőhellyé teszik, a pihenésre vágyóknak pedig a csaknem 40 kilométeren át húzódó tengerpartja nyújt tökéletes helyszínt a fürdőzéshez, kikapcsolódáshoz. Óvárosa, a Bariveccia egy régi városfalakkal körülvett félszigeten fekszik, telis-tele középkori épületekkel, bazilikákkal, templomokkal. A leghíresebb és legszebb a 12. században épült San Nikola és a San Sabino katedrális. Az óváros utcáin a kikötő felé barangolva útba esik a Castello Normanno- Svevo. A normann vár különlegessége a ma is álló felvonóhídja, amelyen át a reneszánsz várudvarba vezet az út, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a kikötőre.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!