Puccini fesztivál - Torre del Lago

4 napos buszos körutazás Toszkánában

Városnézés Pistoia falakkal körülölelt, középkori hangulatú belvárosában. A pistoiai Dóm teret nem véletlenül, az ország egyik legszebb terének tartják számon, hiszen itt találhatóak a város legfontosabb épületei is. A bájos Piazza del Duomo-t öleli körül a San Zeno Székesegyház, a Battistero di San Giovanni, a Palazzo del Commune, a Palazzo dei Vescovi, azaz a Püspöki Palota, valamint a ’Palazzo Pretorio’. A Dóm teret övező kis utcácskák és terek alkotják, ennek a kincsekkel teli városnak a központját, ahol szép számmal találunk kézműves műhelyeket is.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással, törölközőt, ágyneműhuzatot.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3*-os szálloda.

Program: 

1. nap: Budapest-Pistoia-Montecatini Terme 
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel Toszkánába. Késő délután városnézés Pistoia falakkal körülölelt, középkori hangulatú belvárosában. A pistoiai Dóm teret nem véletlenül, az ország egyik legszebb terének tartják számon, hiszen itt találhatóak a város legfontosabb épületei is. A bájos Piazza del Duomo-t öleli körül a San Zeno Székesegyház, a Battistero di San Giovanni, a Palazzo del Commune, a Palazzo dei Vescovi, azaz a Püspöki Palota, valamint a ’Palazzo Pretorio’. A Dóm teret övező kis utcácskák és terek alkotják, ennek a kincsekkel teli városnak a központját, ahol szép számmal találunk kézműves műhelyeket is. Városnézésünk után utazás a Montecatini Terme városában található szálláshelyre. A gyógyvízéről híres városban este még sétálhatunk, majd a város főutcáján, ahol üzletek, cukrászdák várják a látogatókat. A belvárosban a Piazza del Popolo szökőkútja, pálmafái és bárok, éttermek sokasága csalogatja a sétálókat .

2. nap: Firenze-Vinci
Utazás Toszkána tartomány fővárosába, az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe. Az Itáliai-félsziget csaknem közepén elhelyezkedő város, közel 380 ezer lakosával, Olaszország  legjelentősebb nagyvárosai közé tartozik. Gyalogos városnézés a történelmi városközpontban, mely a Világörökség része. Programunkat a Dóm téren kezdjük, majd a város politikai központja a 'Piazza Signoria' következik. Ezután az Uffizi Képtár remekműveit csodálhatjuk meg részletes magyar tárlatvezetéssel (Ár: 11.900,-Ft/fő* -jelentkezéskor fizetendő!), majd a Szent Kereszt templom következik. A város pantheonjának is nevezett ’Santa Croce’ templomban a legjelentősebb sírok között találjuk Michelangelo sírját is. A délutáni órákban elutazás a reneszánsz polihisztorának, Leonardo da Vinci-nek a szülővárosába. Látogatás a toszkán dombvidék által védett, olíva ligetekkel körülölelt  Vinci festői kisvárosában. A várban található múzeum egyedülálló betekintést nyújt egy lángoló elme fantasztikus, korát megelőző találmányainak gyűjteményébe. A múzeum és a lakóház megtekintése után visszautazás a szálláshelyre.Visszautazás a szálláshelyre a kora esti órákban.

3. nap: Pisa-Lucca-Torre del Lago
Szabadidő Montecatini Terme városában vagy egész napos városnézés egyénileg Firenzében. Fakultatív programajánlatunk: Kirándulás toszkána egyik legszebb városába. Az UNESCO világörökséghez tartozó 'Piazza dei Miracoli' nevezetességeit tekintjük meg Pisa városában, majd tovább utazás Puccini szülővárosába, Luccába. Belvárosi séta a falakkal körül ölelt hangulatos városközpontban, ahol a híres zeneszerző szülőházát is felkeressük. A 'San Martino' Dóm, a 'San Michele in Foro' és a világ egyik legkülönlegesebb terének, egy régi amfiteátrum maradványaira épült 'Piazza dell’Anfiteatro' megtekintése után szabadidő, vásárlási lehetőség, majd visszautazás a szállodába a délutáni órákban. (Ár: 15EUR/fő) Készülődés az esti opera előadásra. (Vacsora ezen a napon nincs!) A fesztivál helyszíne Torre del Lago, melyet a Maestro „az én Földi Paradicsomom”-nak hívott. A XX. század egyik legnépszerűbb operaszerzőjének főművei Torre del Lago városában születtek, köztük a Pillangókisasszony 1904-ben. 2020-ban immár 66. alkalommal kerül megrendezésre a híres Puccini fesztivál, melyen a "Pillangókisasszony" szabadtéri operaelőadását tekinthetik meg. (Ár: 12.000,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő! (*5. szektor! Felár ellenében magasabb kategóriájú jegyek is foglalhatóak!)  Visszautazás Montecatini Terme városába az éjszakai órákban.

4. nap: Montecatini Terme-Budapest
Reggeli után hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Firenzei látnivalók - Etédi Alexa, 2013. február. 13
» Látnivalók Firenzében: a Szépművészeti Akadémia (Accademia di Belle Arti) - Etédi Alexa, 2013. február. 08
» Látnivalók Firenzében: A Pitti-palota és a Boboli-kert - Etédi Alexa, 2013. február. 08
» Látnivalók Firenzében: a Santa Croce templom - Etédi Alexa, 2013. február. 07
» Látnivalók Firenzében: az Uffizi képtár - Etédi Alexa, 2013. február. 07
» Látnivalók Firenzében: a Ponte Vecchio - Etédi Alexa, 2013. február. 07
» Látnivalók Firenzében: a Palazzo Vecchio és a Piazza della Signoria - Etédi Alexa, 2013. február. 07

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Olaszország:

Koronavírus információ:
Nyitás: 2020.06.03-tól Olaszország megnyitotta határait a légiközlekedés előtt, így a menetrendszerinti járatok közlekedhetnek. A szállások június végétől folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre, nincs karantén sem.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

“Jól éreztük magunkat, azt kaptuk az utazástól, amit vártunk,illetve annyival többet,ami Gyöngyi hozzáértéséből, és tudásából még pluszban...”
Fakultatív programok

Uffizi Képtár - 11.900,-Ft/fő* - jelentkezéskor fizetendő!
18 év alatt 5.000 Ft/fő, 18-25 év között: 8.000 Ft/fő
(*A díj tartalmazza: belépőjegy, foglalási díj, magyar nyelvű tárlatvezetés)

Kirándulás toszkána egyik legszebb városába - Ár: 15EUR/fő

"Pillangókisasszony" szabadtéri operaelőadás - Ár: 12.000,-Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő! (*5. szektor! Felár ellenében magasabb kategóriájú jegyek is foglalhatóak!) 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással, törölközőt, ágyneműhuzatot.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó, Audio-guide.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
kötelezően fizetendő Audio-guide 1.200,- Ft
Vinci Múzeum 9 EUR
Lucca / Dóm és Illaria sírja 5 EUR
Lucca / Puccini háza 7 EUR
Firenze / helyi idegenvezető költsége 5 EUR
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: emelt szintű autóbusszal, - video-, vagy DVD, büfé.

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu., Koronaőr köz 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:15
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO  07:00
Balatonlelle-Marche  07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

3*-os szálloda.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.3
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.2
Program értékelése
4.2
Szállás értékelése
3.4
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Érd
4.2
Jól éreztük magunkat, azt kaptuk az utazástól, amit vártunk,illetve annyival többet,ami Gyöngyi hozzáértéséből, és tudásából még pluszban hozzáadott.
Tervezzük, hogy máskor is utazunk Önökkel.
A busz kényelmes volt jó volt, esetleg, ha szükség esetén használni lehetne a WC-t az a gyermekekkel utazóknak könnyebbséget jelentene.

Köszönjük: Császár Gabi
Budapest
4.6
Az egész utazás, a programok, a szervezés, a pontosság kiváló volt. Különösen kiemelném az idegenvezető Jenei Gyöngyi személyét. Azt a hihetetlen intellektuális élményt, pontosságot, szervezettséget, amit ő a szintén hihetetlen szerénységével és mind emellett fantasztikus, jóval átlagon felüli tudásával, a tárgyi tudást szellemes történetekkel gazdagítva biztosított mindvégig, lankadatlanul. Az utastársak által az út végén elmondott vélemények alapján -azt hiszem- kijelenthető, hogy véleményemmel nem voltam egyedül. Ami miatt a szervezésre "csak" jó jellemzést adtam, az az, hogy emberfeletti módon feszített a program. Persze annak örülünk, ha minél többet láthatunk, hiszen azért megyünk, de 40 fok körüli hőmérsékleten történő egész napos "talpalás" és program mellett sokkal nagyobb a folyadékigény és ennek következtében az egyéb szükségletek iránti igény is, beleértve a tisztálkodást, esetleges ruhacserét, vízvételi igényt stb. Tisztában vagyok azzal, hogy a programot muszáj teljesíteni, azonban ilyen rendkívüli, minden emberi szervezetet igencsak próbára tévő időjárási viszonyok között elengedhetetlen a több pihenő beiktatása, ennek megszervezése, előzetesen a programba építése. Gyöngyi mindent elkövetett, hogy egyensúlyt teremtsen a megvalósítandó terv és az ilyenfajta igények között, mindezt hihetetlen empátiával, ügyességgel, de megítélésem szerint ezt csak a programba építve lehet mindenki számára megnyugtató módon rendezni. A szállás a közepesnél volt kicsit jobb, több apró momentum is zavaró volt, de nem rontott az élményen, és végeredményben elfogadható volt. Az opera rendezése sokunknak nem tetszett, de ez nem az utazási iroda szervezése, és ez mit sem változtatott azon a tényen, hogy összességében az egész utazás, a programok és mindaz, amit ott kaptunk rendkívül felemelő és felejthetetlen élményt nyújtott. Gratulálok! Üdvözlettel: Hollós Judit
Budapest, XVII. kerület
4.0
<szöveg nélkül>
Százhalombatta
4.4
<szöveg nélkül>
Budapest, XXI. kerület
4.2
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!