Puccini fesztivál - Torre del Lago

4 napos buszos körutazás Toszkánában

Ezen az utazáson mindamelett, hogy megismerkedünk Firenze, Vinci, Lucca, Pistoia csodálatos városaival, lehetőségünk lesz Puccini tiszteletére rendezett fesztiválon is részt venni. A fesztivál helyszíne Torre del Lago, melyet a Maestro „az én Földi Paradicsomom”-nak hívott. Részvételi lehetőség a "Tosca" szabadtéri operaelőadásán.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1. nap: Budapest-Pistoia-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel Toszkánába. Késő délután városnézés Pistoia falakkal körülölelt, középkori hangulatú belvárosában. A pistoiai Dóm teret nem véletlenül, az ország egyik legszebb terének tartják számon, hiszen itt találhatóak a város legfontosabb épületei is. A bájos Piazza del Duomo-t öleli körül a San Zeno Székesegyház, a Battistero di San Giovanni, a Palazzo del Commune, a Palazzo dei Vescovi, azaz a Püspöki Palota, valamint a ’Palazzo Pretorio’. A Dóm teret övező kis utcácskák és terek alkotják, ennek a kincsekkel teli városnak a központját, ahol szép számmal találunk kézműves műhelyeket is. Városnézésünk után utazás a Montecatini Terme városában található szálláshelyre. A gyógyvízéről híres városban este még sétálhatunk, majd a város főutcáján, ahol üzletek, cukrászdák várják a látogatókat. A belvárosban a Piazza del Popolo szökőkútja, pálmafái és bárok, éttermek sokasága csalogatja a sétálókat .

2. nap: Pisa-Lucca-Torre del Lago
Szabadidő Montecatini Terme városában vagy egész napos városnézés egyénileg Firenzében. Fakultatív programajánlatunk: Kirándulás toszkána egyik legszebb városába. Az UNESCO világörökséghez tartozó 'Piazza dei Miracoli' nevezetességeit tekintjük meg Pisa városában, majd tovább utazás Puccini szülővárosába, Luccába. Belvárosi séta a falakkal körül ölelt hangulatos városközpontban, ahol a híres zeneszerző szülőházát is felkeressük. A 'San Martino' Dóm, a 'San Michele in Foro' és a világ egyik legkülönlegesebb terének, egy régi amfiteátrum maradványaira épült 'Piazza dell’Anfiteatro' megtekintése után szabadidő, vásárlási lehetőség, majd visszautazás a szállodába a délutáni órákban. (Ár: 15EUR/fő) Készülődés az esti opera előadásra. (Vacsora ezen a napon nincs!) A fesztivál helyszíne Torre del Lago, melyet a Maestro „az én Földi Paradicsomom”-nak hívott. A XX. század egyik legnépszerűbb operaszerzőjének főművei Torre del Lago városában születtek, köztük a Pillangókisasszony 1904-ben. 2020-ban immár 66. alkalommal kerül megrendezésre a híres Puccini fesztivál, melyen a "Pillangókisasszony" szabadtéri operaelőadását tekinthetik meg. (Ár: 12.000,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő! (*5. szektor! Felár ellenében magasabb kategóriájú jegyek is foglalhatóak!)  Visszautazás Montecatini Terme városába az éjszakai órákban.

3. nap: Firenze
Utazás Toszkána tartomány fővárosába, az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe. Az Itáliai-félsziget csaknem közepén elhelyezkedő város, közel 380 ezer lakosával, Olaszország  legjelentősebb nagyvárosai közé tartozik. Gyalogos városnézés a történelmi városközpontban, mely a Világörökség része. Programunkat a Dóm téren kezdjük, majd a város politikai központja a 'Piazza Signoria' következik. A délutáni órákban az Uffizi Képtár remekműveit csodálhatjuk meg részletes magyar tárlatvezetéssel (Ár: 11.900,-Ft/fő* -jelentkezéskor fizetendő!), majd a Szent Kereszt templom következik. A város pantheonjának is nevezett ’Santa Croce’ templomban a legjelentősebb sírok között találjuk Michelangelo sírját is. Visszautazás a szálláshelyre a kora esti órákban.

4. nap: Vinci-Budapest
Reggeli a szállodában, majd elutazás a reneszánsz polihisztor, Leonardo da Vinci szülővárosába. Vincibe azonban nem csak Leonardo miatt érdemes ellátogatni, hiszen a hangulatos falu elhelyezkedése is festői, csodás olíva ligetekkel körülvéve, mely nem sokat változott a Mediciek ideje óta. Látogatás a toszkán dombvidéken fekvő Vinci festői kisvárosában, ahol megtekintjük a múzeumot, (Il Museo Leonardiano di Vinci) mely modelleken, a mester saját rajzain és írásain, videó prezentációkon, keresztül mutatja be Leonardo mérnöki, technikai találmányait, leghíresebb felfedezéseit. Múzeum látogatásunk után, hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Firenzei látnivalók - Etédi Alexa, 2013. február. 13
» Látnivalók Firenzében: a Szépművészeti Akadémia (Accademia di Belle Arti) - Etédi Alexa, 2013. február. 08
» Látnivalók Firenzében: A Pitti-palota és a Boboli-kert - Etédi Alexa, 2013. február. 08
» Látnivalók Firenzében: a Santa Croce templom - Etédi Alexa, 2013. február. 07
» Látnivalók Firenzében: az Uffizi képtár - Etédi Alexa, 2013. február. 07
» Látnivalók Firenzében: a Ponte Vecchio - Etédi Alexa, 2013. február. 07
» Látnivalók Firenzében: a Palazzo Vecchio és a Piazza della Signoria - Etédi Alexa, 2013. február. 07

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

“Jól éreztük magunkat, azt kaptuk az utazástól, amit vártunk,illetve annyival többet,ami Gyöngyi hozzáértéséből, és tudásából még pluszban...”
Fakultatív programok

Uffizi képtár megtekintése magyar tárlatvezetéssel. Ár: 11.900,-Ft/fő.
Pillangókisasszony szabadtéri operaelőadás ára: 12.000,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, Audio-guide, regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége (Firenze).

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Kötelezően fizetendő Audio-guide 1.200,- Ft
Vinci Múzeum 9 EUR
Lucca / Dóm és Illaria sírja 5 EUR
Lucca / Puccini Szülőháza 7 EUR
Firenze 10 EUR
(kötelezően fizetendő regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége) 
Firenze / Dóm ingyenes
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
Operajegy 12 000.- Ft

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó, Audio-guide, regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége (Firenze).
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Felszállási lehetőségek:

Budapest-Déli pu., Koronaőr köz 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:15
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO 07:00
Balatonlelle-Marche 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

3*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanzió felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.3
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.2
Program értékelése
4.2
Szállás értékelése
3.4
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Érd
4.2
Jól éreztük magunkat, azt kaptuk az utazástól, amit vártunk,illetve annyival többet,ami Gyöngyi hozzáértéséből, és tudásából még pluszban hozzáadott.
Tervezzük, hogy máskor is utazunk Önökkel.
A busz kényelmes volt jó volt, esetleg, ha szükség esetén használni lehetne a WC-t az a gyermekekkel utazóknak könnyebbséget jelentene.

Köszönjük: Császár Gabi
Budapest
4.6
Az egész utazás, a programok, a szervezés, a pontosság kiváló volt. Különösen kiemelném az idegenvezető Jenei Gyöngyi személyét. Azt a hihetetlen intellektuális élményt, pontosságot, szervezettséget, amit ő a szintén hihetetlen szerénységével és mind emellett fantasztikus, jóval átlagon felüli tudásával, a tárgyi tudást szellemes történetekkel gazdagítva biztosított mindvégig, lankadatlanul. Az utastársak által az út végén elmondott vélemények alapján -azt hiszem- kijelenthető, hogy véleményemmel nem voltam egyedül. Ami miatt a szervezésre "csak" jó jellemzést adtam, az az, hogy emberfeletti módon feszített a program. Persze annak örülünk, ha minél többet láthatunk, hiszen azért megyünk, de 40 fok körüli hőmérsékleten történő egész napos "talpalás" és program mellett sokkal nagyobb a folyadékigény és ennek következtében az egyéb szükségletek iránti igény is, beleértve a tisztálkodást, esetleges ruhacserét, vízvételi igényt stb. Tisztában vagyok azzal, hogy a programot muszáj teljesíteni, azonban ilyen rendkívüli, minden emberi szervezetet igencsak próbára tévő időjárási viszonyok között elengedhetetlen a több pihenő beiktatása, ennek megszervezése, előzetesen a programba építése. Gyöngyi mindent elkövetett, hogy egyensúlyt teremtsen a megvalósítandó terv és az ilyenfajta igények között, mindezt hihetetlen empátiával, ügyességgel, de megítélésem szerint ezt csak a programba építve lehet mindenki számára megnyugtató módon rendezni. A szállás a közepesnél volt kicsit jobb, több apró momentum is zavaró volt, de nem rontott az élményen, és végeredményben elfogadható volt. Az opera rendezése sokunknak nem tetszett, de ez nem az utazási iroda szervezése, és ez mit sem változtatott azon a tényen, hogy összességében az egész utazás, a programok és mindaz, amit ott kaptunk rendkívül felemelő és felejthetetlen élményt nyújtott. Gratulálok! Üdvözlettel: Hollós Judit
Budapest, XVII. kerület
4.0
<szöveg nélkül>
Százhalombatta
4.4
<szöveg nélkül>
Budapest, XXI. kerület
4.2
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!