Provence kerékpártúra

6 napos biciklitúra Franciaországban

Az idén ősszel, bringáink nyergében keressük fel Provance legszebb részeit és a káprázatos, Annecy-tó környékét. Meglátogatjuk Provance legmagasabb pontját, a Mont Ventoux holdbéli vidékét, a levenduláról híres Sault kisvárost, kerékpározunk a Luberon Nemzeti Parkban és az Oker-vidéken. Egy feledhetetlen biciklitúra vár rád, ha velünk tartasz.

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- repülős csatlakozás Genfbe
- hangulatos-kényelmes vendégházban töltjük az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!
 

Alapár tartalmazza

az utazásokat kisbusszal Franciaországban, a szállásokat vendégház 2-3-4 ágyas szobáiban, a kerékpárok és a csomagok szállítását Magyarországról, a túravezetést, teljes körű asszisztenciát a kerékpározások során, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegyet vagy vonatjegyet Genfbe, az étkezéseket, a személyes költségeket, a belépőket, valamint az utasbiztosítást.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
6 - 24 fő

Nehézség:

Utazásunk során négy kerékpáros útvonalat járunk be. Nem kell számítani igen nehéz szakaszokra, de egy-két meredekebb emelkedő előfordul a bringázások során. A napi átlagos szint, amivel számolnunk kell kb. 200-300 méter. A csapattal kerékpározik egy tapasztalt kerékpáros túravezető, valamint folyamatosan a csapat közelében lesz egy kísérőautó, amely bármi gond esetén, biztonságos háttérként szolgál. 

Program: » Részletes program
1. nap: Budapest, Genf, Annecy-tó
2. nap: Annecy-tó, Provance: Sault
3. nap: Provence kerékpártúra
4. nap: Provence kerékpártúra
5. nap: Avignon, Annecy-tó
6. nap: Annecy-tó kerékpározás, hazautazás
További információ

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.

Kapcsolódó cikkek

» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2017. június. 13
» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» Hogy jutunk el közúton Angliába? - Etédi Alexa, 2014. január. 07
» Aktívan Franciaországban: GR20-tól a síparadicsomokig - Explorer World, 2013. november. 05
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Túra a Lac Cornu hágóba, Franciaország - Kovács Attila, 2013. augusztus. 12
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Provence kerékpártúra a levendulák földjén - 6 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Genf, Annecy-tó
Egy menetrend szerinti repülőjárattal Genfbe utazunk. Itt várnak ránk túravezetőink, és kerékpárjaink. Kisbusszal utazunk a 40 kilométerre fekvő Annecy-tó partjára. Nyugat-Európa legtisztább állóvizének partján fekvő vendégházunkban töltjük az éjszakát. 
2. nap: Annecy-tó, Provence, Mont Ventoux, Sault

Kisbusszal utazunk Provence központi részére. Elfoglaljuk szállásunkat Sault közelében egy hangulatos vidéki vendégházban, majd elindulunk utazásunk első kerékpártúrájára. Provence legmagasabb hegyére, a Mont Ventoux tetejére (1912 méter) kapaszkodunk fel kisbuszunkkal, ahol rövid sétát teszünk. A kilátás a hegy tetejéről leírhatatlan. Szinte az egész vidéki Provence látható!
A csúcs közelében fekvő parkolóból indul mai kerékpártúránk. Egy panoráma útvonalon gurulunk le Sault kisvárosba, majd közeli szállásunkra buszozunk.  Táv kerékpárral: 30 km, nehézség: szinte csak lefelé gurulunk, egy-két kisebb emelkedőre kell számolni.

3. nap: Sault, Simiane, Kerékpártúra az Okker-vidéken, Apt

Ma ismét káprázatos kerékpározás vár ránk a napsütötte, őszi Provence-ban!
A reggelit követően a  közeli Okker-vidék területére utazunk, majd bringáink nyergében fedezzük fel a dimbes-dombos provence-i tájat. Simiane la Rotonde településről indulunk. Útközben hangulatos vidéki falvakat érintünk, sokszor állunk meg pihenni, nézelődni, fotózni.  A kerékpártúra közben a bizarr sziklaalakzatairól híres, Provence-i Colorado területén teszünk egy rövid gyalogos kirándulást. A rövid gyalogtúra után folytatjuk bringatúránk Apt kisvárosig. 
 Táv kerékpárral: 60 km. nehézség: sokat gurulunk lefelé, de néhány kisebb dombot kell meg kell másznunk.Szállás: Sault közelében

4. nap: Sault, Kerékpártúra a Luberen Nemzeti Park területén
Ma ismét kerékpározás vár ránk. Kisbusszal a túra kiinduló pontjára, Bonnieux településre utazunk. Kerékpárral járjuk be a hangulatos vidéket és a fantasztikus kisvárosokat. Lacoste, Ménerbes, és Oppede-Le-Vieux érintésével érkezünk meg Coustellet településre. A bringatúra után szállásunkra utazunk.Táv kerékpárral 45 km, nehézség: közepes nehézségű túra. Számítani kell néhány meredekebb emelkedőre.
 
5. nap: Sault, Avignon, Annecy
A reggelit követően a nevezetes történelmi kisvárosba, Avignonba utazunk. A nap hátralévő részét a UNESCO világörökségi listáján is szereplő város felfedezésére szánjuk. A városfalon belül csodás középkori világ fogad minket. Felkeressük a Pápai palotát, amely a legnagyobb középkori gótikus épület a világon.  A pápai székhely, amely egyidejűleg erődként és palotaként szolgált, a 14. században a nyugati kereszténység szimbóluma volt. A palota hat konklávé színhelye volt: itt választották pápává XII. Benedeket 1335-ben ; VI. Kelement 1342-ben, VI. Incét 1352-ben, V. Orbánt 1362-ben, XI. Gergelyt 1370-ben és XIII. Benedek ellenpápát 1394-ben. A Pápai palota után a város híres 12.századi (fél) hídját, a Pont d’Avignont is megcsodálhatjuk. A városlátogatás után egy hosszabb utazás vár ránk az Annecy-tó partjára. Itt töltjük az éjszakát egy tóparti vendégházban.
6. nap: Annecy-tó kerékpártúra, Genf, Budapest

Reggel újra bringázni indulunk, egy jelzett kerékpáros útvonalon megkerüljük a kristálytiszta tavat. Körülöttünk alpesi csúcsok pompáznak, apró falvakat érintünk, ahol megpihenünk. Táv kerékpárral: 45 km. A Kerékpártúra után a genfi repülőtérre utazunk. Egy késő délutáni járattal utazunk Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazásokat kisbusszal Franciaországban, a szállásokat vendégház 2-3-4 ágyas szobáiban, a kerékpárok és a csomagok szállítását Magyarországról, a túravezetést, teljes körű asszisztenciát a kerékpározások során, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegyet vagy vonatjegyet Genfbe, az étkezéseket, a személyes költségeket, a belépőket, valamint az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Takarírás, üdülési adó a helyszínen: 35 euró/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
35 euró/fő (szállás tax összesen, helyszínen fizetendő)
Várható költőpénz szükséglet: 
120-250 euro
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy egy kisméretű hátizsákba, vagy egy kerékpáros táskába pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározások során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Ruházat: strapabíró ruházat, amely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, papucs, világos napszemüveg, napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, esetleg esernyő. Ezen kívül fontos a kerékpáros sisak, kesztyű, pumpa. 
Kerékpár: Mindenki saját, megbízható és jól szervizelt kerékpárjával vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt bringát biztosítani!
Részletekért kattints ide!
Trekking, City Bike vagy Mountain Bike típusú kerékpárra van szükség. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. A kerékpárokat speciális kerékpárszállító tréleren fuvarozzuk Franciaországba, majd a túra végeztével vissza Magyarországra.
 
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az Easy Jet fapados légitársaság délutáni járat a legalkalmasabb a kiutazásra Budapestről, a hazautazásra Genfből pedig a késő délutáni. A repülőjegyeket az út minimális utaslétszámának elérésekor vásároljuk meg utasainknak. A repülőjegy vásárlás egyénileg  is elintézhető. Mielőtt megvásárolnád repülőjegyedet, kérünk konzultáj irodánkkal az út aktuális létszámáról!

Menetrend

Budapest - Genf
Ind Cs, 02 október 2014 16:20
Érk Cs, 02 október 2014 18:15
 
Genf - Budapest
Ind K, 07 október 2014 17:20
Érk K, 07 október 2014 19:05
 

Aktuális ára illetékkel: 26.000 Ft (Változhat a jelentkezés idejétől függ!)

Két kényelmes, modern, kilencfős kisbusszal utazunk Franciaországban. Az genfi repülőtéren várják utasainkat a kisbuszok. A kerékpározások helyszíneit busszal, és/vagy kerékpárral közelítjük meg. Buszunk a kerékpározások alatt is a közelünkben marad, biztonságos háttérként szolgál a kerékpár-kalandnak, valamint szállítja a kerékpárokat, a csapat felszerelését. A túra végén a genfi repülőtérre fuvarozza a csapatot.
Korlátozott számban lehetőség van irodánk kisbuszával is kiutazni Franciaországba. Így viszont két extra nappal kell számolni! 
Ennek felára: 70.000 Ft/fő (tartalmazza a kiutazást és két tranzitéjszaka költségét).
Szállás: 

Szállásunk 2 éjszakáját Annecy 3 éjszakáját Sault település közelében fekvő vendégházban töltjük. Szobák 2-4 ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek. Esetenként előfordul, hogy két szobának egy fürdőszobán kell megosztoznia. A szobák elosztása a jelentkezés függvényében történik. 

Étkezés: 
A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Amit érdemes hoznod: Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, a müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérjük, ne hozz az utazásra. A szállásainkon reggeli rendelhető.
Csomagolás: 
Irodánk maximum 20 kilogrammig vállalja a csomagok kiszállítását Magyarországról Franciaországba és vissza. Kérünk, vedd komolyan a súlykorlátozást!
Vízum: 
Érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szükség.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik, a nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!