Prága, Jicin és a Cseh Paradicsom

4 napos városnézés és gyalogtúra

Rendhagyó prágai hétvégére invitálunk minden túra, kultúra és sörtúra iránt érdeklődőt. Túránk első felében Európa egyik legszebb fővárosa, Prága kulturális és történelmi emlékeivel ismerkedünk, esténként pedig remek hangulatú sörözések várnak jó társaságban. S hogy természetből és túrázásból se szenvedjünk hiányt, ezután először a Cseh Paradicsom vadregényes sziklalabirintusa fele vesszük az irányt, végezetül pedig Morvaföld legszebb természeti képződményeit, a Brno melletti Morva-karszt különleges cseppkőbarlangjait keressük fel.

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal, a szállásokat **hotelben reggelivel, és a magyar nyelvű idegenvezetést és túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a további étkezéseket, az utasbiztosítást, valamit a különböző belépők árát.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
** hotel, reggelivel
Létszám: 
30 - 45 fő
Program: 

1. nap: Budapest, Prága
Találkozó reggel 5 órakor Budapesten, a Műcsarnok melletti parkolóban, az Időkeréknél. Rövid pihenőkkel utazunk Budapest - Rajka – Pozsony – Brno – Prága útvonalon. Körülbelül 6-7 órás utazás után érkezünk meg Csehország fővárosába, a Moldva parti Prágába. Szabadprogram, vagy fakultatív városnézés keretében kezdjük meg ismerkedésünket Prága városával. A Vencel térről indulva előbb Szent Vencel egy különös lovas szobrát tekintjük meg, majd villamossal utazunk a Hradzsin, a Várnegyed látnivalóihoz. A Strahovi kolostor sörfőzdéjében jófajta barnasört kóstolhatunk, egy kilátópontról megcsodáljuk a város panorámáját, majd a palota előtti őrségváltás ceremóniája után a Szent Vítus katedrális égbetörő gótikus épületében és faragott csipkedíszeiben gyönyörködhetünk. A várnegyedből ezután lesétálunk a Moldva partjára. A Károly-hídon átkelve, iparművészek, kézművesek színes portékái, utcazenészek és persze rengeteg turista között jutunk vissza az óvárosba. Szépen restaurált kis utcácskákon keresztül sétálunk a Régi Városháza térre, Prága „szívébe”. Itt ér véget közös városnézésünk. A messze földön híres Orloj játéka után még a Josefov városrészbe - a zsidó negyedbe – is érdemes besétálnunk, s az ódon utcákon bóklászva egy-egy kellemes sörözőt, vagy éttermet felkutatni vacsorázási, pihenési helyként. Az esti órákban a Vencel térről indulunk buszunkkal vagy tömegközlekedéssel külvárosi szállodánkba.

2. nap: Prágai városnézés
Reggel közösen utazunk be Prága központjába. Az előző napi idegenvezetés útmutatói alapján ma már mindenki egyénileg, érdeklődési körének megfelelően fedezheti fel a számára vonzó látnivalókat, járhatja végig a Szent Vítus székesegyházat, a Szent György bazilikát, az Aranyművesek utcáját, míg játékos kedvű utasaink immár hagyományos „Prágai portyánk” kérdéseire kereshetik a választ a Károly-hídon, az Orloj előtt, avagy a Kampa szigeten... A városnézéssel eltöltött nap után ismerkedés a prágai éjszakával: hangulatos éttermek, olcsó cseh sörök és Becherovkák, levezetésként pedig a gyönyörűen kivilágított műemlékek várják a „portyázó magyarokat”. Visszatérés a szállásra késő este egyénileg.

3. nap: Prága, Mlada Boleslav, Jicin, Cseh Paradicsom, Prága

Kora reggel indulunk Prágából a Cseh Paradicsom irányába. Első állomásunk Mlada Boleslav, a kultikus cseh autó, a Škoda szülőhelye. Itt megnézzük a gyári múzeumot, ami nagyon látványosan bemutatja a különböző korok autócsodáit. Továbbutazva útközben rövid látogatást teszünk Jicinben, a messze földön elhíresült rajzfilmfigura, Rumcájsz városkájában. A kisváros lábasházakkal övezett, hangulatos központjában sétálhatunk, majd folytatjuk utazásunkat a különleges sziklalabirintushoz. Déltájban érkezünk meg a nemzeti park bejáratához, mely valóságos természeti paradicsom. Egy kiépített körtúra útvonalán haladva barangoljuk be a fenyvesek között megbúvó, lenyűgöző formavilágú szürke homokkősziklák világát, a keskeny sziklaszorosokat, melyek mindenkit újra meg újra elvarázsolnak. Szállásunkra visszaérkezve ismételten egy jól megérdemelt, ízletes vacsorával és hangulatos sörözéssel zárhatjuk a napot.

4. nap: Punkva-tavasbarlang, Budapest
Reggeli után a Blansko melletti Morva-karsztvidékre utazunk, hogy megcsodálhassuk a mészkőszirtekben, völgyekben, cseppkőbarlangokban gazdag táj legszebb látnivalóit. Egy kisebb túra keretében, kiépített úton sétálhatunk fel egy nagyon szép völgyben a Punkva-tavasbarlanghoz, ahol lehetőség nyílik egy különleges cseppkőbarlangtúrára. Befelé gyalog járjuk be a barlang száraz, cseppköves felső járatait, kifelé pedig a Punkva patak földalatti medrében csónakázunk. A barlangtúra után folytathatjuk kirándulásunkat a Macocha-szakadékhoz, mely a barlang egy szakaszának beomlásával létrejött karsztszakadék, és 138 méter magas függőleges sziklafalak határolják. Miután kigyönyörködtük magunkat a Természet e remek alkotásában egy másik, erdei ösvényen sétálunk vissza buszunkhoz. Hazaindulás kora délután, érkezés Budapestre a késő esti órákban (22-23 óra környékén).

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2017. augusztus. 13
» Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 26
» Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán - Etédi Alexa, 2013. július. 08
» Prága eddigi legnagyobb panorámaképe - Etédi Alexa, 2013. június. 25
» Csak ritka alkalmakkor állíthatják ki a cseh koronát - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Prága "állatkerti" sörtúra - Szalai Krisztina, 2013. január. 28
» Prága, Európa zenei szíve - Hegedüs Anett, 2012. december. 29
» Prága óvárosa, a Staré Město - Hegedüs Anett, 2012. december. 29
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a szállásokat **hotelben reggelivel, és a magyar nyelvű idegenvezetést és túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a további étkezéseket, az utasbiztosítást, valamit a különböző belépők árát.

Helyszíni költségek leírása: 

Prága, Várnegyed komplex belépő: 350 CZK
Prága, egy jegy a tömegközlekedési eszközökre: 20 CZK (ez 60 vagy 90 percig érvényes átszállásokkal)
Škoda múzeum: 50 CZK
Jičin Rumcájsz múzeum belépő: 20 CZK
Jičin Óratorony (Valdice kapu) belépő: 25 CZK
Cseh Paradicsom, Prachovske skály belépő: 50 CZK
Punkva-tavasbarlang: 160 CZK

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
300 CZK
Várható költőpénz szükséglet: 
1000 CZK
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Ajánlott egy kis hátiszák a városnézésekhez és a túrákhoz, valamit esőkabát (esernyő) és réteges ruházat. A túrákhoz nem szükséges bakancs, de egy jó túracipő mindenképp fontos.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Útvonalunk: Budapest - Rajka – Pozsony – Brno – Prága.
 

Szállás: 

Prága külvárosában, tömegközlekedéssel is jól megközelíthető negyedben tiszta rendezett szállodában vagy panzióban 2 + 2 ágyas szobákban (két szobához tartozik egy fürdő és egy wc).

Egyágyas felár: 18.000 Ft/fő.

Étkezés: 
Reggeli kivételével önellátó. Egy átlagos vacsora kb. 200 CZK, egy korsó jófajta cseh sör 15 CZK-tól kapható.
Időjárás: 
Prága időjárása Budapesthez hasonlatos. A túrákra célszerű rétegesen öltözni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes személy igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Csehországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!