Prága és az UNESCO kincsei Csehországban

4 napos buszos utazás Csehországba

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
4 nap

Szállás

Az elhelyezés Prága, 3*-os szálloda kétágyas, zuhanyozós szobáiban történik.

Program: 

1. nap: Budapest-Telč-Prága
Kora reggeli találkozó Budapesten, majd elutazás Csehországba, a Tatabánya-Győr útvonalon. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Telč-be, az Unesco által is védett városkába. A szépségesen elnyúló főtérnek nyugati végén álló várból kitekintve az egymás mellett sorakozó árkádos házak látványában gyönyörködhetünk. Városnézés, majd továbbutazás a cseh fővárosba. Délután érkezés Prágába, belvárosi séta. Városnézésünket az Óvárosban kezdjük. A negyed központja az Óváros tér, amelynek alakját 1230 körül határozta meg I. Vencel cseh király. A teret gyönyörű gótikus, reneszánsz és barokk épületek veszik körül. Megtekintjük a Városháza épületét a világhírű Orlojjal, mely a város egyik szimbólumává vált, láthatjuk a Týn-templom, és a Szent Miklós-templom épületét valamint a rokokó stílusú Goltz-Kinsky-palotát is. Városnézésünk az Újváros részben folytatódik, ahol megtekintjük a Lőportornyot és a szecessziós stílusban épült Reprezentációs Házat is. Rövid szabadidő a Vencel téren, majd este a szálláshely elfoglalása.

2. nap: Prága
Mai programunkat a Prágai Várban kezdjük, mely Csehország legfontosabb történelmi műemléke, és a világ legnagyobb összefüggő várkomplexuma. Itt található a gótikus Szent Vitus székesegyház, a Szent György szobor, a Régi Királyi palota és a Szent György bazilika. Prága egyik legfestőibb utcájának, az Arany utcácskának a megtekintése, majd rövid szabadidő és lesétálunk a Kisoldalra. A Kisoldal (Malá Strana), Prága egyik leghangulatosabb, legelbűvölőbb helye. Macskaköves utcáin, sikátorain sétálva csodálatos épületek, hangulatos éttermek fogadnak. Szabadidő, visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Karlovy Vary-Prága
Reggeli után fakultatív kirándulás a Teplá folyó partján épült Karlovy Vary-ba, az egykori híres fürdővárosba, mely az ország legnagyobb gyógyfürdőhelye több, mint 300 gyógyvízforrása van. A Prágától 130 km-re, nyugatra fekvő Karlovy Vary nevét IV. Károly német-római császárról kapta, aki a várost 1370-ben alapította. Európa első gyógyhelye lett, virágkorát a XVIII-XIX. században élte, Goethe, Beethoven, Arany János is ellátogattak ide. A csodálatos fekvéssel rendelkező városban, ma is sok épület emlékeztet az Osztrák-Magyar Monarchia időszakára. Városnézés, látogatás a Becherovka múzeumban kóstolóval, majd rövid szabadidő. Vásárolhatunk a csábító illatú hatalmas ostyákból is (oplatky), melyek a város specialitásai. Délután visszautazás Prágába. (Ár: 20 EUR/fő) Délután Prága Zsidónegyedében sétálunk, mely egy részét a XIX. században lebontották, de megmaradt néhány zsinagóga, a Tanácsháza és a Régi Zsidótemető. A Zsidóváros egyedülálló a maga nemében, világhírű a temetője, amelyet napjainkban már azonban nem használnak. Sétánk során kívülről fogjuk megnézni a negyed épen maradt zsinagógáit, a városházát és csodálatos polgári házait.

4. nap: Český Krumlov -Budapest
Reggeli után búcsút intünk a "száztornyú városnak". Utunk Dél-Csehország mesebeli szépségű városába vezet. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a középkori várak, fényűző kastélyok és festői kisvárosok birodalmába. Úti célunk a Moldva kanyargó völgyében, Dél-Csehország történelmi és kulturális gyöngyszeme Český Krumlov, mely a Világörökség része. Ez a középkorból ránk maradt gyöngyszem hangulatos óvárosával, girbe-görbe utcáival, egyedülálló polgári házaival és impozáns várával garantáltan lenyűgöz minden látogatót. Programunkból nem maradhat ki a Cseh köztársaság második legnagyobb várkastély komplexuma sem, mely Közép-Európa legjelentősebb műemlékei közé tartozik. Városnéző sétánk során egy kicsit visszacseppenhetünk a múltba. A kastély komplexum 5 udvar köré épült mintegy negyven épületből és egy 7 hektáros parkból áll. A vár udvarain átsétálva érkezünk meg a város központjába, ahol rövid belvárosi séta után, szabadprogram. Hazautazás Ausztrián keresztül. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív moldvai hajózással egybekötött vacsora lehetőség.
Fakultatív kirándulás a Teplá folyó partján épült Karlovy Vary-ba.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Kötelezően fizetendő Audio-guide 2.200,- Ft/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő Audio-guide 2.200,- Ft/fő
Telc kastély 220 CZK
Prágai vár 450 CZK
Karlovy Vary (Becherovka múzeum) 280 CZK
 
Idegenforgalmi adó: 50CZK/fő/éj helyszínen fizetendő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz.

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő/Shell kút 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, MOL kút 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché 07:45

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!