Madeirai vakáció és Lisszabon

Madeirai vakáció és Lisszabon ***/****

7 napos utazás Madeirán

Madeira Portugáliához tartozó mesés sziget az Atlanti-óceánban, Afrika partjaival egyvonalban. A "virágok szigeteként" is szokták emlegetni.Visszaúton Lisszabonban lesz városnézésünk, mely során megtekintjük a főváros főbb látványosságait.

-5%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, szállást reggelivel, a helyi autó­buszt, a leírt programokat, az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket, transzfert.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 20 fő
Program: 

 

1. NAP: BUDAPEST – (BÉCS) – FUNCHAL

A repülőgép menetrendjének megfelelően, várhatóan a reggeli órákban indulás Budapestről autóbusszal Bécsbe ahonnan repü­lünk Madeirára. A csoporttal Budapestről indul az idegenvezető, aki végig a csoporttal marad. Transzfer a szállodába. Szállásunk Funchal üdülőkörzetében lesz, mely a központtól kb. 2 km-re lesz. Lehet választani a Dorisol *** és a Raga **** szállodák közül. A Dorisol *** szálloda szobái balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral, a fürdőszobák hajszárítóval felszereltek. A szálloda több medencével is rendelkezik. A Raga **** szálloda elegáns szobái légkondicionáltak, balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral felszereltek, és itt is van medence. Felár ellenében ten­gerre néző szoba is rendelhető. A hotelektől rövid sétával elérhető a tengerpart, a Lido (kb. 400 m). Madeira az Atlanti-óceánban, Afrika partjaival egyvonalban található. Az óceán mérséklő hatása miatt az átlaghőmérséklet már tavasszal is 25 °C körül várható. Ezért a „virágok szigeteként” is szokták emlegetni.

2. NAP: FUNCHAL VÁROSNÉZÉS – DÉLUTÁN FÜRDÉS, PIHENÉS A TENGERPARTON

Reggeli után lehet pihenni, fürdeni, vagy megtekinthetik velünk Funchalt, a fővárost egy fakultatív program keretében. Autóbusszal transzfer a belvárosába, gyalogos városnézésünket a II. János Pál pápa által is meglátogatott katedrálissal kezdjük, majd a meseszép Botanikus kertben sétálunk, ahol megcsodál­hatjuk a sziget fantasztikus flóragyűjteményét. Programunk folytatásaként Madeira különlegességeit, hímzéseket és a madeirai borokat tekintjük meg, ill. kóstoljuk meg, majd a helyi piacon, a Marcado dos Lavradoresnél állunk meg. Itt számtalan virágot, egzotikus gyümölcsöt, zöldséget, halat, szuveníreket vásárolhatunk a helyi kereskedőktől. A fakultatív program befe­jezéseként a kora délutáni órákban transzfer vissza a szállodába. Fakultatív Funchal városnézés botanikus kerttel (fél napos, jelentkezés a helyszínen): 25 €. Természetesen, akinek van kedve, azok maradhatnak a városban, ők önállóan mennek vissza a szállodába (pl. taxival). Ha bent maradnak a városban, akkor libegővel felmehetnek a központ fölé maga­sodó hegyre, a Montéra, ahol egy kápolnában megtalálható az utolsó magyar király, IV. Károly síremléke is. Innen mesés a kilá­tás a városra és az óceánra. A kalandvágyók egy speciális helyi szánkóval jöhetnek lefelé a hegyről.

3. NAP: PIHENÉS VAGY NYUGAT-MADEIRA, PORTO MONIZ (FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS) (100 km)

Reggelit követően vagy napoznak, pihennek, fürdenek, vagy elin­dulnak velünk egy egész napos fakultatív túrára, mely során a szi­get déli és nyugati részét tekintjük meg. Első állomásunk Camara de Lobos lesz, a híres halászfalu, majd a világ második legma­gasabb sziklafalát, a Cabo Giraot nézzük meg. A nemrég felújí­tott csodálatos, egyben félelmetes üvegpadlójú teraszról lenézve lábunk alatt 580 méteres mélység tátong. Halljuk és látjuk, ahogy dübörögve csapódnak a sziklához az óceán hullámai. A következő állomásunk Ribeira Brava lesz, mely megőrizte a helyi tradíciókat. A városkában számtalan utcai kávézó található. A sziget észak­nyugati pontjához, Porto Moniz-hoz a déli órákban érünk. Ebéd a tengerparti városkában. A településen a lávakövek közt található természetes fürdők nyújtanak lenyűgöző látványt. A fürdőhelye­ket az óceán tölti fel kristálytiszta vízzel. Aki gondolja, rövid ideig ki is próbálhatja ezen érdekes vulkáni medencéket. Visszautunkat a hegyekben található Paul da Serra fennsíkon folytatjuk, ahon­nan jó idő esetén, csodálatos panoráma tárul elénk. Az óceán­parti szakaszon haladva 17 óra felé érkezünk vissza szállodánkba. Fakultatív Nyugat-Madeira túra ebéddel (jelentkezés a helyszínen): 45 €.

4. NAP: PIHENÉS VAGY HAJÓKIRÁNDULÁS

Egész nap fürdés, pihenés, vagy 3 órás hajókirándulás a sziget déli partszakaszán. Vitorlásunkkal a sziget környéki óceáni élővi­lág felkutatására indulunk. Tavalyi csoportjainknak mindegyike látott természetes élőhelyükön delfin csapatokat, bálnákat vagy tengeri teknősöket. (A hajókirándulás időjárás függő.) Jelentkezés a helyszínen.

5. NAP: FÜRDÉS VAGY É-K MADEIRAI KIRÁNDULÁS (75 km)

Egész napos pihenés a szállodában és a tengerparton, vagy kirándulás Madeira ÉK-i részére. Kirándulásunk első megállója Camachanál lesz, ahol egy vesszőfonó műhely érdekességeit néz­zük meg. A vesszőfonás a sziget hagyományos iparága. Folytatjuk utunkat a sziget egyik legmagasabb pontjára, a Pico do Arrierora (1818 m). Szép időben mesés kilátás nyílik a közeli hegyekre, völ­gyekre. Hegyoldalak mentén érjük el Faialát, ahol egy könnyed „levada túrát” teszünk, majd ebéd. Folytatjuk utunkat Santanába. Itt a csak Madeirára jellemző tradicionális építésű házacská­kat tekintünk meg. Ezt követően érkezünk el túránk csúcspont­jára, a sziget ÉK-i csücskére a Szt. Lőrinc-félszigetre. Leírhatatlan a látvány. Meredek sziklaszirtek, holdbéli táj, alattunk a morajló, hömpölygő óceán. Élményekkel gazdagon érkezünk vissza kb. 17 órakor a szállodánkhoz. Fakultatív É-K madeirai túra ebéddel (jelentkezés a helyszínen): 45 €.

6. NAP: PIHENÉS

Egész napos fürdés vagy pihenés a szállodában.

7. NAP: FUNCHAL – LISSZABON – BUDAPEST

Kora reggel transzfer a reptérre és Lisszabonba utazunk. Megérkezésünk után autóbuszos és gyalogos városnézés a fővá­rosban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló több száz éves erőd. A Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál tengeré­szek, tudósok szobrait láthatjuk. Következő állomásunknál, a Szt. Jeromos kolostornál, indulás előtt sok tengerész mondta el utolsó imáját, és kért segítséget az óceáni útjához. A bel­városba érve megtekintjük a főteret, a Praca do Comérciot. Szabadprogram után sétálunk az Alfama negyed szűk utcáin és szép rálátásunk lesz a Tejo-partra valamint a belvárosra. Megtekintjük a Szt. Antal szülőhelyére emelt templomot és a Katedrálist. (Szt. Antal nem Paduában, hanem Lisszabonban szü­letett.) Ezt követően kimegyünk a Világkiállításra épített tengeri akváriumhoz. Cápák mellett sok különlegesebbnél különlegesebb halat láthatunk itt. Azt követően transzfer a reptérre és hazaindu­lás. Érkezés éjfél körül Budapestre.

 

Min. létszám: 20 fő

Kapcsolódó cikkek

» Madeira legszebb helyei: Jardim do Mar - Kovács Attila, 2013. december. 15
» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2013. május. 31
» Lisszaboni történetek - , 2013. március. 20
» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila, 2014. október. 31
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2016. október. 22
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2016. október. 20
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
Fakultatív programok

Fél napos Funchal kirándulás: 25,00 Euro

Hajókirándulás: 30,00 Euro

Nyugat-Madeira túra (ebéddel): 45,00 Euro

Időtartam: kb.8 óra/utazással,városnézéssel,szabadprogrammal,ebéddel/

Nehézség: 3 (10-es skálán)

Reggeli után indulunk szálláshelyünkről,a sziget nyugati részét tekintjük meg. Első állomásunk Camara de Lobos lesz,az a kedves kis halászfalu,ahol Churchil is gyakran tartózkodott és mint amatőr művész festette képeit a kikötőről. Innen indulnak éjjelente azok a csónakok,amelyekből a csak ezen a vidéken élő fekete kardhalakra vetik ki horgaikat a halászok.

A folytatás a világ második legnagyobb sziklafalán található kilátó, Cabo Girao.580 méteres magasságból tekinthetünk a hömpölygő óceánra és a víz által ostromolt sziklafalakra. Következő állomásunk Ribeira Brava, egy barátságos óceánparti város,szép templommal,hangulatos bárokkal,az egyikben megkóstolhatunk egy híres helyi koktélt is. Ezt követően a sziget legészak-nyugatibb pontjához érkezünk, Porto Monizba,ahol igazi kuriózummal találkozunk:a lávakövek közt található természetes fürdőkkel,amelyeket a dagály tölt fel kristálytiszta vízzel. Rövid ideig meg is mártózhatunk ezekben a medencékben. Porto Monizban fogyasztjuk el bőséges ebédünket,a már említett kardhalat is választhatjuk.

Zárásképpen a Paul da Serra fennsíkon folytatjuk utunkat, ahonnan egyedi panoráma tárul elénk. Az óceánparti szakaszon haladva 17 óra felé érkezünk vissza szálláshelyünkre.

 

A programra az út során lehet jelentkezni, fizetés a helyszínen történik.

Észak- Kelet-madeirai túra (ebéddel): 45,00 Euro

Időtartam: Kb.8 óra/utazással,városnézéssel,szabadprogrammal,ebéddel/

Nehézség: 6 (10-es skálán)

Reggelit követően indulunk szálláshelyünkről és a sziget É-K-i részét tekintjük meg.

Kirándulásunk első megállója Camacha-ban lesz,ahol egy vesszőfonó műhelyben teszünk látogatást. Betekintést nyerhetünk a vessző-kosárfonás rejtelmeibe. Meghökkentő,hogy a mesterek milyen ügyességgel és gyorsasággal hajlítgatják,fonják a vastag fűzfavesszőket és alkotnak komoly,gyakran művészi színvonalú tárgyakat!A műhelyhez tartozó üzletben vásárolhatunk is belőlük!

Utunk a sziget egyik legmagasabb pontjához vezet,Pico de Areirora-ra, amely 1818 méter magasan helyezkedik el. Nemcsak a kilátás,hanem az odavezető út is lenyűgöző!

Folytatásként gyümölcs-és zöldségültetvényeken keresztül haladunk. Láthatjuk az öntözőcsatornákat,amiknek hosszúsága az 5000 km-t is eléri és az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A fejlett öntözőkultúra nyomán sokféle gyümölcs,zöldség és virág nő a sziget kopár vidékein is.

Ebédünket Faialban fogyasztjuk el többféle menüből választva.

Következő megállónk Santana.Itt tradicionális építésű házakat tekintünk meg. Bájos, színes,nádfedeles házikók ezek-egyesek több száz évesek.

Eddig is sok szép látványosságban gyönyörködhettünk,de a legszebb most következik. A sziget É-K-i csücskéhez érkezünk,a Szent Lőrinc-fokra,ahonnan az elénk táruló egészen káprázatos! A meredek partot az Óceán hevesen ostromolja, hullámainak évmilliók óta állnak ellen a sziklák, több-kevesebb sikerrel! Változatos, egyes helyeken meghökkentő alakzatok jöttek létre és vannak szirtek, amelyek "magányos hősökként" még mindig kitartanak. A sziklák körüli táj,fennsík is egyedülálló-a legősibb időkbe repíti vissza az idelátogatókat! Akár úgy is fogalmazhatnánk: mintha nem is a Földön járnánk,hanem valami idegen égitesten. Élmények sokaságával eltelve érkezünk szállásunkra kb.17 órakor.

 

A programra az út során lehet jelentkezni, fizetés a helyszínen történik.

         

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, szállást reggelivel, a helyi autó­buszt, a leírt programokat, az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket, transzfert.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, transzfer.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők és fakultatív programok.
Belépők ára: kb. 24 EUR/fő + fakultatív

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Me­net­rend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

7 éjszaka *** szálloda 2-ágyas, tusolós, WC-s szobáiban (1 éj repülőn). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora 7 alkalomra igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Madeirára.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
3 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.3
Utazás értékelése
4.7
Madeirai vakáció és Lisszabon
8226 Alsóörs Vízöntő 14
5.0
Nagyon agy élmény volt a Madeirai vakáció , sok szép programmal. Az idenvezetö Pronai Bence nagy felkészülésröl tett tanubizonyságot! Mindenkivel kedves, figyelmes volt! A sziget gyönyörű, nagy a tisztaság, az emberek kedvesek, mosolygósak, nagy nyugalom áradt körülöttünk. Az időjárás fantasztikus! A növényzet csodálatos, a rengeteg nekünk ismeretlen viág , fa elbűvölt bennünket. A szálloda a tegerre néző ablakunkkal , a gyönyörű naplementékkel felejthetetlen élmény volt ! Az ételek finomak és változatosak voltak . Az utazás is kellemes volt, jó volt, hogy nem kellett 10-11- órát repülni! Szóval mi mindenkinek csak ajánlani tudjuk ezt a gyönyörű helyet, biztosan nem fog csalódni ! Remélem még eljutunk erre a gyönyörű helyre
Gyula
4.6
Nagyon szép, tartalmas nyaralás volt. Az idegenvezetőtől szívesen hallgattam volna több információt. A szállodai ételkínálat szerintem nem volt túl változatos. Köszönöm az élményt!
Budapest, V. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!