Madeira és az Azori-szigetek

8 napos Körutazás a Porugál sziget világban

Madeirán, az óceánban zöldellő, varázslatosan buja növényzetű és valószínűtlen formájú hegyóriásaival a látogatót elkápráztató vulkáni szigeten 1419 óra épül a portugál világ.

Alapár tartalmazza

A megadott szállásokat reggelis ellátással, illetve a 6. napon az ebédet, a repülőjegyet, a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal, és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, az útlemondási biztosítást (1,5%) és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Utazás.
Elutazás Budapestről menetrend szerint. Utazás egyszeri, lisszaboni átszállással Madeirára, Funchalba. Találkozás a transzfer busszal, majd kirándulás Madeira szigetének központi vulkáni tömegén át az ÉK-i partvidékre. Ismerkedés az ősi (másodlagos) növényzettel, és az elmúlt századok során folyamatosan betelepített harmadik, negyedik generációs, mára már meghatározóvá vált növény fajtákkal (eukaliptusz, stb…). Ezen növények alkalmazása, és a felmerülő problémák megismerése (ősi növényzet pusztulása, talaj eróziós problémák, árvíz-sárlavina veszély). Látogatás Camacha-ban, a tradícionális kosárfonás „fővárosában”. Séta, szabad program, vásárlási lehetőség. Továbbutazás az óceán és a hegyek szédítő panorámája mellett „hideg folyó” völgyén (Ribeiro Frío) át (halnevelő medencék érintésével), majd az 1000 méter feletti hágón át érkezés Madeira azon zónájába, ahol leginkább fennmaradt a portugál gyarmatosítás korabéli flóra és fauna. Utazás festői, pengeéles lávagerincre épített úton át Faial érintésével Santana-ba. A Madeira-i „skanzen” megtekintése a színes, jellegzetes apró házakkal. Rövid szabad program. Visszautazás kora délután, érkezés a szálláshelyre, Funchalba. A szállás átvétele, majd vacsora a szállodában. Éj Funchalban (3 éj).

2. nap: Funchal, a főváros és IV. Károly királyunk emléke.
Reggeli a szállodában. Transzfer autóbusszal Funchalba, a sziget fővárosába. Ismerkedés a kellemesen meleg, az év minden szakában tavaszi klímával, az igényes közparkokkal, a portugál kultúra jellemző, színes elemeivel (fekete-fehér járdakő, azulejok, Mánuel-stílus). Fényképezés a kikötőnél, majd a felfedező (Zarco) szobránál, ismerkedés a nagy földrajzi felfedezések korával, a portugálok különleges szerepével. A Mánuel stílusú katedrális megtekintése, fényképezés a színes népviseletben virágot áruló falusiaknál, a Városháza patiós udvarának megtekintése, majd séta és szabad program az egzotikus gyümölcsök tömegét és a különleges, mélytengeri halak sokaságát felvonultató piacon. Szabad program, fényképezés, gyümölcs kóstolás, ebéd lehetőség. Délután séta a K-i városrészben a „graffitis” utcákon a hangulatos fado éttermek világában a drótkötél felvonóig.  Utazás a felvonóval Monte-be, a város fölé magasodó kéttornyú, barokk templomhoz, ahol az utolsó magyar király, IV. (boldog) Károly szobrát, sírját, koporsóját tekinti meg a csoport Funchal lenyűgöző panorámájával. Ismerkedés a király visszatérési kísérleteivel, illetve hányattatott sorsával. Visszaúton választhatóan vagy drótkötél felvonóval, vagy „toboggan-”nal utazik a csoport: a középkorban a borszállításra használt szánkókkal van mód „lecsúszni” az aszfaltos utcákon. Szabad program Funchalban. Este vacsora a szállodában.

3. nap: Szigettúra: történelmi növénykultúrák és a vadregényes északi part.
Reggeli a szállodában. Egész napos kirándulás autóbusszal a sziget Ny-i területeire. Utazás banán, cukornád és szőlő ültetvények között Camara de Lobos-hoz (Churchill is itt festegetett a II. világháború után), majd Cabo Girao-nál a lenyűgöző panoráma megtekintése az 580 méteres, függőleges sziklaszirtről. Továbbutazás Ribeira Brava-ba (rövid kávészünet), majd átkelés a sziget központi vulkáni gerincén (jó idő esetén a hágón át) az Északi partra. Utazás ősi, dús babérlombú erdők között Sao Vicentébe. Rövid séta, majd ebéd az óceán partján körben forgó panoráma étteremben. Továbbutazás a vadregényes, vízesésekkel tagolt északi parton Porto Moniz-ba. Az örökké háborgó óceán hullámainak és a természetes vulkáni medencéknek megtekintése. Továbbutazás lélegzetelállító szerpentinen, majd a sziget magas, 1500 méter feletti fennsíkján (Paul da Serra). Érkezés Calheta érintésével a szállodába délután. Szabad program.

4. nap: Vulkáni formakincsek és a szigetek közötti utazás.
Reggeli a szállodában. Délelőtt autóbuszos kirándulás szédítő lávagerincen Eira do Serrado kilátópontjához, ahonnan a legszebb panoráma nyílik az eróziós Curral das Freiras vulkáni völgyre. Utazás hatalmas tömegű eukaliptusz erdőkön át az „apácák völgyébe”. Ginja (cseresznye likőr) és gesztenye kóstoló. Transzfer a repülőtérre, majd utazás a Madeira-Sao Miguel (Azori-szigetek) útvonalon. Érkezés Sao Miguel szigetére a délutáni órákban. Transzfer a szállodába, a szobák átvétele. Este közös vacsora.        Éj Ponta Delgadaban (3 éj).

5. nap: Ponta Delgada és az óceán kincsei.
Reggeli a szállodában. Gyalogos városnézés Sao Miguel szigetének fővárosában, Ponta Delgada-ban. Séta a portugál kolonialista időket idéző hangulatos óvárosban, a Forte de Sao Bras-tól a főtéren át a Sao Pedro templomig, majd az óceánparti promenád-on. Ismerkedés a portugál világ jellemző részleteivel: a virágmintás kockakő járdákkal, az azulejo-felületekkel, a vulkáni kőzetből épült, fehérre meszelt épületekkel és a kovácsolt vasakkal-virágpompával gazdagon díszített épületekkel. Szabad program és fakultatív ebéd lehetőség Ponta Delgada-ban. Délután fakultatív kirándulás az Atlanti-óceánon gumicsónakokkal (bálnales program)  Sao Miguel szigetének partjai mellett. Az óceán ezen a területen rendkívül gazdag halban és emlősben, hatalmas tömegben fordulnak elő delfinrajok és több tucat bálnafaj is őshonos ezekben a vizekben. A gyors járású csónakokban angolul kiválóan beszélő tengerbiológus szakemberekkel delfin-és bálnales programra indul a csoport. Vízhatlan ruhát öltünk, és a halradarok segítségével felderített delfin-és bálna rajok közelébe hajózva mód nyílik a különleges állatok megfigyelésére, kedvező időjárási viszonyok (és megfelelő vállalkozó kedv) esetén mód nyílik delfinekkel együtt úszásra is. A program során a megpillantott állatokról részletesen mesél a csoport vezetője. A program kb. 3-4 órás. Este vacsora a szállodában.

6. nap: Szigettúra Sao Miguelen: a vulkánok és a tea földje.
Reggeli a szállodában. Délelőtt szigettúra autóbusszal: utazás a gondosan művelt, szemet gyönyörködtetően tiszta levegőjű és zöld növényzettel borított óceánparton, látogatás és rövid fényképezés a sziget első, történelmi fővárosában, Vila Franca do Campo-ban. Fényképezés a templomnál. Továbbutazás kis farmok között a vulkáni utóműködések birodalmába, Furnas körzetébe.  Séta és fényképezés a Lagoa das Furnas (Furnas-i tó) mellett, ahol a gyönyörű tó mellett vulkáni utóműködésekkel is találkozhatunk: kénes kigőzölgések, iszapfortyogók között sétálhatunk. Ebédünket ekkor –szemünk láttára- egy hatalmas fazékban beássák a fortyogók mellé 2 méter mélyen a földbe, betemetik (csak egy kis zsinórt hagynak kint), és rábízzák a természet erőire. Továbbutazás Furnas-ba, ahol egy portugál gyarmati rezidencia (egykori kastély) kertjében álló, kő kávás, tavirózsákkal benőtt, hatalmas medencében, vulkáni utóműködés által természetesen fűtött meleg vízben fürödhetünk, gyönyörű, botanikus kertet idéző park közepén. Fürdés után helyet foglalunk a közeli étteremben, ahová meghozzák ebédünket, melyet a földbe ásva a föld hője főzött meg. Jellegzetes ebédünkben édes burgonya, kukorica, különböző zöldségek és húsok találhatók, a szigeteken megtermő minden fontosabb élelmiszerrel, fűszerrel együtt. Ebéd után továbbutazás a sziget É-i partvonalára (ősi erdők és bika farmok között – amelyeken a spanyoltól lényegében különböző, nem a bika megölésével végződő bikaviadalokra tenyésztik a harci bikákat) Gorreana-ba. Az Azori-szigetek (és Európa) egyetlen teaültetvényének megtekintése. A gondosan művelt, festői látványt nyújtó teacserje ültetvények megtekintése után látogatás a teaüzemben, ahol a szárítás, fermentálás, válogatás, csomagolás különböző műveleteit végzik, ismerkedés a régi és a modern technológiákkal, gépekkel, majd tea kóstoló és vásárlási lehetőség. Hazaúton fényképezési lehetőség  Terceria, Sao Jorge és Pico szigeteinek panorámájánál (jó idő esetén). Este szabad program, vacsora a szállodában.

7. nap: Szigetek között, hazaút.
Reggeli után – menetrendtől függően- transzfer a repülőtérre és elutazás Lisszabonba, majd Lisszabonból Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Madeira legszebb helyei: Jardim do Mar - Kovács Attila, 2013. december. 15
» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2018. január. 28
» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila, 2018. január. 02
» A gyönyörű Madeira - Kovács Attila, 2017. szeptember. 02
» Az Azori-szigetek szépsége - Kovács Attila, 2017. június. 26
» Madeira legszebb hegyi túrája - az Encumeada-hágóból a Pico Ruivora - Kovács Attila, 2017. június. 06
» Túrák Madeira szigetén - Kovács Attila, 2017. június. 03
» Madeira kalandtúra 2017 tavasz -videó - Kovács Attila, 2017. május. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A megadott szállásokat reggelis ellátással, illetve a 6. napon az ebédet, a repülőjegyet, a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal, és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, az útlemondási biztosítást (1,5%) és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, borravalók.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal Budapest-Lisszabon-Funchal-Ponta Delgada-Lisszabon-Budapest útvonalon, Madeirán és Sao Miguel-en légkondícionált autóbusszal.

Szállás: 

Madeirán, Funchalban 3* szálloda 2 ágyas szobáiban 4 éj és Sao Miguel szigetén, Ponta Delgada-ban 4 * szálloda 2 ágyas szobáiban 3 éj egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Portugáliába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani. A csapvizet ne igyuk.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!