Fedezzük fel Portugáliát  (Nazaré, Sintra, Lisszabon, Fatima, Braga, Porto)

Fedezzük fel Portugáliát (Nazaré, Sintra, Lisszabon, Fatima, Braga, Porto)

7 napos körutazás Portugáliában

Portugália sok felfedezőt adott a világnak, pl. Vasco de Gamat, Magellant, Bartolomeu Diazt, Tengerész Henriket. Ők a világ felfedezéséért tettek sokat, mi pedig az Ő országukat fedezzük most fel.

Alapár tartalmazza

Utazást repülővel, szállást, reggelis ellátást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket és a transzfert (változhat), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, fakultatív programokat, valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Min. 20 fő
Program: 

 

1. NAP: BUDAPEST – PORTO

Menetrend függvényében utazunk Portugáliába. Megérkezést követően a délutáni órákban városnézés a borairól, különle­ges hídjairól és szép épületeiről ismert városban, Portóban. Megtekintjük a régi katedrálist, a díszes Tőzsdepalotát, a hatal­mas acélhidat, sőt egy jellegzetes portói borospincét is felkere­sünk, ahol elmagyarázzák, miért oly híres és különleges a portói bor. Megkóstoljuk, és akiknek ízlik, azok vásárolhatnak is belőle. Szállás, vacsora (2 éj).

2. NAP: PORTO – GUIMARAES – BRAGA (140 km)

Reggeli után először Guimaraest fedezzük fel. Ez a város volt Portugália első fővárosa a XII. sz-ban. Főterei (kettő is van egymás mellett), utcái, városfalai és a vár a portugál történelem kezdeté­hez repít vissza bennünket. Folytatjuk utunkat Bragába. Itt meg­tekintjük a híres katedrálist melyben az első portugál főherceg síremléke található. A sírfelirat szerint magyar származású volt (!). 100 templom, elegáns paloták, terek tanúskodnak Braga gazdagságáról és a történelem folyamán betöltött fontos szerepéről. Programunk befejeztével utazunk vissza szállásunkra.

3. NAP: COIMBRA – TOMAR – FATIMA (270 km)

Ezen a napon először Coimbrát keressük fel. Az ország kulturális központja ez a város, hiszen az egyetem az Ibériai-félszigeten a salamancai után a legjelentősebb. Itt lelünk Portugália legszebb románkori katedrálisára is. Az ország első két királyának síremlé­két a Szent Kereszt templom rejti. A városban gyönyörű kék-fehér csempéket, azulejokat is megcsodálhatunk. Folytatva utun­kat a világörökség részeként számon tartott tomari templomos lovagrendek várkastélyát nézzük meg. A gótika, a manuel és a platereszk stílus bámulatos összefonódását tükrözi az épület. Késő délután Portugália egyik leglátogatottabb zarándokhelyére érke­zünk Fatimába. Azon a helyen, ahol kegytemplom épült a legenda szerint Szűz Mária három pásztorgyerek előtt többször is meg­jelent. A kegyhelynél mindenkinek lesz ideje áhítatra, elmélke­désre, nézelődésre. Szállás Fatimában (2 éj).

4. NAP: BATALHA – ALCOBACA – ÓBIDOS – NAZARE – FATIMA (190 km)

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy marad a szálláshe­lyen és önállóan keresi fel a környék érdekességeit, vagy tesz velünk egy fakultatív kirándulást Közép-Portugália nevezetes­ségei között. Először meglátogatjuk a világ egyik legszebb góti­kus katedrálisát Batalhában. Lenyűgöző építészeti remekmű a templom és kerengője, de még ezt is felülmúlja a Befejezetlen kápolna. Nem véletlen a „Kőbe vésett csipke” becenév. Ez szin­tén az UNESCO világörökség listáján szereplő alkotás, csakúgy mint Tomar, Porto, Guimaeres. Továbbutazva az alcobacai Szűz Mária-Apátságot keressük fel. Ez a világ egyik legszebb ciszterci temploma. Az apszis rejti Pedro király és szerelme, Inés de Castro gazdagon díszített síremlékét. Ezt követően egy hangulatos kis­városba, Óbidosba utazunk, melyet középkori falak és bástyák öveznek. Speciális atmoszférája miatt sok művész lakik itt. Késő délután az óceánpartra látogatunk el. Nazare különleges han­gulatú halászfalu, mely jelentős idegenforgalma ellenére is őrzi ártatlanságát. Szabadidő alatt, aki szeretné, az Atlanti-óceán vízének hőmérsékletét is tesztelheti. Vacsorára érünk vissza szálláshelyünkre. Fakultatív Batalha - Alcobaca – Óbidos – Nazare – Fatima kirándulás 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): 30 €.

5. NAP: SINTRA – CABO DA ROCA – LISSZABON (220 km)

A mai napon először Portugália közép - nyugati részét keres­sük fel. Első állomásunk Sintra mely káprázatos környezetben található. A nyári királyi rezidenciaként szolgáló palota a Grimm mesék világát idézi. Byron szerint ez a világ legszebb városa! Ezért is választotta lakhelyéül. Ezt követően a Cabo da Roca-hoz utazunk, a kontinens legnyugatibb pontjához, ahonnan 147 m magasról pillanthatunk le a hullámzó óceánra. Itt vásárolható egy oklevél, amely igazolja, hogy Ön a földrész legnyugatibb pont­ján járt. Az óceánpart mentén haladva Estorilt (Horthy Miklós töltötte itt utolsó éveit) és Cascaist érintve érkezünk a fővárosba. Lisszabon izgalmas, változatos látnivalókat nyújtó város, városné­zésünket a Belém negyedben kezdjünk. A Torre de Belém a Tejo vizében álló több száz éves torony. A közelében lévő Felfedezők Emlékművén a leghíresebb portugál hajósok szobrai találhatóak. A negyed legértékesebb alkotása a Jeromos-templom. A batalhai katedrális mellett itt található az ország legszebb kerengője és több híres ember síremléke. Vacsora, szállás Lisszabonban (2 éj).

6. NAP: LISSZABON

A mai napon a belváros nevezetességeit tekintjük meg. Sétánk fő látványosságai a főtér, a Praca do Comercio, a Baixa elegáns utcái, majd az Alfama szűk sikátorai. Barangolásunk során mielőtt a Sét (Katedrálist) elérnénk – ahol megkeresztelték Padovai Szent Antalt –, megtekintjük azt a templomot, melyet a szent szülő­háza fölé emeltek. Sokan nem tudják, hogy ő nem az olasz város­ban, hanem Lisszabonban született. Továbbhaladva a domb tetején álló Szent György vár kárpótol bennünket a gyaloglás okozta fáradozásainkért. A látkép Lisszabonra mindent felülmúl! Rövid szabadprogram is lesz a nap folyamán. A mai napon közle­kedés a híres metróval. Szállás, mint előző nap.

7. NAP: LISSZABON

Reggeli után a szálloda környékén található látványosságokat tekinti meg a csoport, majd autóbusszal kimegy a régi világkiállítás területén lévő Ócenáriumhoz. Ez a hatalmas akvárium Lisszabon egyik legnépszerűbb látványossága. A bőséges kulturális élménye­ket követően jóleső kikapcsolódás a tengerek élővilágát megszem­lélni. Este transzfer a reptérre. Éjfél körül hazaérkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2013. május. 31
» Lisszaboni történetek - , 2013. március. 20
» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila, 2014. október. 31
» Madeira legszebb helyei: Jardim do Mar - Kovács Attila, 2013. december. 15
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2016. október. 26
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2016. október. 24
» Kilátó a Mátrára - Galyatető - Kovács Attila, 2016. október. 23
Fakultatív programok

Tomar - Batalha - Nazare - Fatima: 45,00 Euro
Reggelit követően látványos, jelentős látnivalókat érintő kirándulást teszünk a környéken.
Tomarral kezdünk, a hegyekben található híres történelmi épületegyüttessel. A Templomos lovagok alapították: a legrégebbi épületrészek, így a bástyák,a Körtemplom,egyes kerengők az ő nevükhöz fűződnek. A Körtemplom,vagy más néven Rotunda Krisztus sírját idézi,mint ilyen a legszebb és leginkább épen maradott utánzat a világon. A lovagrend felszámolását követően a Krisztus rend vette át az egész épületegyüttest,de egyszer a spanyolok, sőt az utolsó időszakban a Krisztus rendből létrejött Szerzetesrend is kezükben tartották. A Rotundán kívül megtekintjük a hozzáépített manuel stílusú templomot,amelynek ablaka különösen híres és egyben egyik jelképe az épületegyüttesnek, azonkívül több kerengőt,a konyhát,az ebédlőt és a szerzetesi cellákat is.
Nazaréba utazunk, ahol sétálhatunk a tengerparton,vásárolhatunk a nagy választékban lévő szuvenírekből és helyi halételeket is kóstolhatunk egy hangulatos étteremben. Szabadidőt követően siklóval felmegyünk a Felsővárosba, amely egy meredek sziklafalra épült és ahonnan a kilátás egyedülálló!
A folytatás sem kevésbé látványos, hisz a Batalhai katedrálist Portugália legszebb épületének tartják. Az Aljubarrotai csata emlékére épült. Az épület jól tükrözi az ütközet jelentőségét: ezzel a győzelemmel vívták ki az ország függetlenségét a spanyolokkal szemben.
A templom a gótika és a gyarmatokról jövő egzotikus hatásokat ötvöző manuel stílus mesteri keveréke. Kevés ilye tökéletes templom épült világszerte:a hajók,az Alapító kápolna,a Királyi kerengő,a Káptalan terem,de talán legfőképpen a Befejezetlen kápolna ezt az isteni sugallatot tükrözi.
A templomból kijövet lazításképpen helyi jellegzetes és igen művészi parafatárgyakat vásárolhatunk.
Szállásunk Fatimában lesz,ahol meglátogatjuk a híres, 1917.évi jelenés helyszínét:egy hatalmas teret és a hozzátartozó,dombon épült templomot,ahol István királyunk szobra is található. Hogy miért?Elmeséli majd idegenvezetőnk. Vacsora után,aki úgy gondolja,részt vehet az éjszakai istentiszteleten és gyertyás körmeneten is. Tartalmas élményekkel és áhítattal teli nap után sétálunk vissza szállásunkra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást repülővel, szállást, reggelis ellátást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket és a transzfert (változhat), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, fakultatív programokat, valamint az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték, transzfer.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők és fakultatív programok.
Belépők ára: kb. 93 EUR/fő + fakultatív

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

 Menetrendszerinti repülő járattal.

Szállás: 

5 éjszaka *** szállodákban 2 ágyas tus/WC-s szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanzió felár ellenében kérhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Portugáliába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!