Ezerarcú Portugália - kalandozás a kontinens legnyugatibb országában

8 napos körutazás Portugáliában

Portugáliában még friss és alig szennyezett a levegő, tiszták az esők, ezért az erdők sem pusztulnak. Napjainkban talán ez a legnagyobb előnye az Európa peremén fekvő Portugáliának. A portugálok komótosan élvezik az élet örömeit, melyek többségükben igen szerények: népünnepélyek, olívaolajban úszó, egyszerű de zamatos ételek, elmúlt szerelmeket és letűnt dicsőséget idéző, szívbe markoló dallamok, no meg a hallal, gyümölccsel és virággal ellepett piacok.

Alapár tartalmazza

Az utazást menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással Budapest – Lisszabon – Budapest útvonalon, turista osztályon. 
A körutazás alatt légkondicionált autóbusszal szállítjuk utasainkat. 
7 éjszakai szállást, helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban,reggelis ellátással. 
A felsorolt programokat belépők nélkül. 
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást valamint útlemondási biztosítást és magyar idegenvezetést. 

Alapár nem tartalmazza

Az illetékeket, a félpanzió (7 vacsora) felárát valamint a belépőjegyek árát.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 25 fő
Program: 

Portugália körutazás

1. nap
Utazás menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással Portugália fővárosába, Lisszabonba. Megérkezést követően félnapos városnézés: a középkori Szent György vára és a híres Alfama negyed, a Szent-Jeromos kolostor (a kerengőbe a belépő a helyszínen fizetendő) és a Belém-torony (kívülről) megtekintése. Délután a szállás elfoglalása. Szállás Lisszabonban.

2. nap
Reggelit követően Portugália egyik leghangulatosabb városa, Sintra felé folytatódik a körutazás, ahol rövid séta után látogatás a XVI. századi Királyi Palotában. Továbbutazás autóbusszal a festői szépségű Cabo da Rocához, Portugália és egyben Európa legnyugatibb pontjához. A tengerbe nyúló sziklaszirtről lenyűgöző látvány tárul a kéklő óceánra. Szállás Lisszabonban.

3. nap
Elutazás autóbusszal Óbidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Továbbutazás Nazarébe, a bájos és tipikus portugál halászfaluba, ahol rövid szabadidő, majd Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor tekinthető meg. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában van eltemetve Tengerész Henrik, a híres felfedező. Késő délután megérkezés Fatimába, a világhírű búcsújáróhelyre. A Portugália Santarémi kerületében található Fatimában 1917. május 13-án jelent meg Szűzanya Lúcia dos Santos, Jacinta és Francisco Marto testvéreknek, azóta zarándokhely lett. Szállás Fatimában.

4. nap
A körutazás következő állomása Portó, mely Portugália egyik legkülönlegesebb hangulatú városa borospincéivel, a Ribeira negyed színes cserepes házaival és az Eiffel tervezte, kétszintes híddal. A városnézést követően látogatás egy borospincében borkóstolóval. Szállás a tengerparti Ofirban.

5. nap
A körút Bragában folytatódik. A várost 300 temploma miatt a „portugál Rómának” is nevezik. A történelmi városrész megtekintése a Jó Jézus búcsújáró templommal, amely egy hegyen emelkedik. Továbbutazás Ponte de Limába, a zöld bor városába, majd a XVI. századi Viana do Castelo városka érintésével visszautazás Ofirba. Szállás Ofirban.

6. nap
Elutazás Coimbrába, Portugália és Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a XII. században a portugál királyság központja volt. Városnézés keretében a Katedrális és a híres egyetemi könyvtár megtekintése. Továbbutazás a lisszaboni tengerpartra. Útközben látogatás Tomarban, a templomok városában, ahol a Krisztus-rendi kolostor megtekintése szerepel a programban. A kora esti órákban megérkezés Estorilba, mely kedvelt óceánparti üdülőhely Portugáliában. Szállás Estorilban.

7. nap
Egész nap szabad program, üdülés a portugál tengerparton reggelis ellátással.

8. nap
Transzfer a lisszaboni repülőtérre, visszautazás Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2018. január. 28
» Lisszaboni történetek - utazom.com, 2013. március. 20
» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila, 2018. január. 02
» Madeira legszebb helyei: Jardim do Mar - Kovács Attila, 2013. december. 15
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Bringatúra Kanadában - Kovács Attila, 2018. május. 26
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2018. május. 25
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2018. május. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással Budapest – Lisszabon – Budapest útvonalon, turista osztályon. 
A körutazás alatt légkondicionált autóbusszal szállítjuk utasainkat. 
7 éjszakai szállást, helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban,reggelis ellátással. 
A felsorolt programokat belépők nélkül. 
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást valamint útlemondási biztosítást és magyar idegenvezetést. 

Alapár nem tartalmazza: 

Az illetékeket, a félpanzió (7 vacsora) felárát valamint a belépőjegyek árát.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték kb. 75 000 Ft/fő

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, borravalók, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest – Lisszabon – Budapest útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

Szállás: 

7 éjszakai szállás négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
A területről: 
Portugália Magyarországgal csaknem azonos területű európai ország, amely az Ibériai-félsziget délnyugati részén található. Északon és keleten egyetlen szárazföldi szomszédjával, Spanyolországgal határos, nyugaton és délen az Atlanti-óceán mossa partjait. Az országot Porto kikötővárosról, az egykori Portói grófság székvárosáról nevezték el. Portugália területéhez tartoznak az Atlanti-óceánban fekvő Azori-szigetek (2335 km²) és a Madeira-szigetek (797 km²). Sokáig portugál fennhatóság alá tartozott Makaó, ami 1999-ben került vissza Kínához. Már jóval ez előtt függetlenné váltak egykori afrikai gyarmatai.
Időjárás: 
Az északi rész éghajlata enyhe, óceáni. Az éves középhőmérséklet 15 °C. A déli partvidéke azonban már mediterrán. Itt az éves középhőmérséklet 18 °C. A csapadék északon több, mint délen; az évi 2500 mm csapadék nagyrészt télen hullik le. A Tejotól délre az évi csapadék már csak 500–700 mm, sőt a déli Algarve tartományban csak 450 mm. A tengerpartról az ország belseje felé haladva erősödik az éghajlat kontinentális jellege: egyre kevesebb a csapadék, nő mind a napi, mind szezonális hőingás.
Vízum: 
Magyar állampolgárok személyazonosításra alkalmas, érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, vízum nélkül léphetnek be schengeni területre, tehát Portugáliába is. 90 napig tartózkodhatnak mindenféle külön engedély vagy bejelentés nélkül. A személyazonosító igazolványnak és/vagy az útlevélnek az utazás időtartama alatt érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az alapár tartalmazza a BBP-t és az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!