Portugália- Az Atlanti-óceán partvidéke

7 napos körutazás Portugáliában

A portugáliai Fatimában 1917. május 13-án a szokásos rózsafüzér elmondása után, Francisco és Jacinta Martónak, valamint unokanővérüknek, Lucia dos Santosnak megjelent Szűz Mária. Három tanulatlan pásztorgyermek, akik írni, olvasni sem tudnak, mégis a Rózsafüzér Királynőjeként bemutatkozó Szent Szűz általuk szólítja fel a világot megtérésre, imára és engesztelésre az emberiség megmentése érdekében. Mária portugáliai üzenete azóta is állásfoglalásra késztet minden embert a hitről, szeretetről és az élet legfontosabb kérdéseiről.

Alapár tartalmazza

repülőjegy, 5 éj 3* szállodában Fatimában vagy környékén, 5 reggeli, idegenvezetés, helyi autóbuszbérlés Portugáliában.

 

Alapár nem tartalmazza

repülőtéri illeték, 5 vacsora, helyszínen fizetendő belépőjegyek és szervizdíj BBP biztosítás (Irodánkban is köthető).

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő.

Szállás

5 éjszaka szállást Fatimában 2 fős szállodai szobákban, félpanziós ellátással (reggeli és vacsora). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap
Lisszabon - Fatima

Elutazás repülővel Lisszabonba, majd utazás autóbusszal a zarándokok városába, Fatimába. Szállás elfoglalása, vacsora. Este lehetőség van szabadprogram keretében felfedezni a csodálatosan kivilágított zarándokvárost, esetlegesen részt venni a fáklyás körmeneten.

2. nap
Fatima

Ismerkedés Fatimával, a jelenések városával. 1917-ben fél éven keresztül hat alkalommal jelent meg a Szűzanya három pásztorgyermeknek Jácintanak, Lúcianak és Franciscónak, és üzeneteket bízott rájuk. A napcsoda után a Fatimai jelenések Portugáliában az általános érdeklődés és figyelem középpontjába kerültek. Ennek a szent helynek a megtekintésére és bejárására indulunk. A magyarok adományából és a Mindszenty bíborosról elnevezett fatimai Magyar Kálvária a jelenések útján halad. A 14 stáció szobraival, az út végén a Szent István kápolnával, a Golgotával és az út menti olajfákkal méltán lett híres világszerte. Délután látogatás Aljustrelben a három látnok gyermek házánál.  Este visszaérkezés a szálláshelyre. Lehetőség szerint részvétel a rózsafüzér imádságon. A kegyhelynél mindenkinek lesz ideje elmélkedésre, nézelődésre.

3. nap
Lisszabon - Cabo de Roca

Reggeli után utazás Lisszabonba. Európa egyik legszebb városa a Tejo-folyó torkolatában hét dombra épült. Sétánk a Felfedezők Emlékműve, Belém torony, Belém Jeromosok kolostor, Szent Antal templom útvonalon halad. Majd rövid megálló a Cabo da Rocánál, „ahol a Föld véget ér és a tenger kezdődik” az európai szárazföld legnyugatibb pontjánál, mely 145 méter magasra emelkedik ki a tengerből. Világítótorony és egy márvány kereszt áll az óceánba meredeken zuhanó sziklafal tetején, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a végtelen óceánra. Este visszaérkezés a szállásra, vacsora. Lehetőség szerint részvétel a rózsafüzér imádságon és a fáklyás körmeneten.

4. nap
Óbidos, Sitio, Nazaré, Batalha

Reggeli után, utazás az ország déli részére. Óbidos, egy dombon fekvő, falakkal körülvett kisváros, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét.  A Nazare város fölötti sziklafalon található Sítió falucskája, ahol csodálatos kilátás mellett felkeressük a kicsiny Ermida da Memória-kápolnát és a Nossa Senhora da Nazaré-templomot, melyben a Nazaréi Miasszonyunk szobrát őrzik. Ezután Nazaré következik, egy bájos halászfalu az Atlanti-óceán partján, lehetőség szerint séta az óceán partján, vagy fürdőzési lehetőség. Batalhába, érkezve a Győzelmes Szűzanya templomát és a Batalhai Kolostort nézzük meg, mely a Világörökség része. Visszaérkezés a szállásra, vacsora. Este Lehetőség van részt venni a rózsafüzér imádságon és a fáklyás körmeneten.

5. nap
Porto és Coimbra

Reggeli után utazás Portóba, az ország második legnagyobb városába. Történelmi központja, a Douro folyó felett, a Világörökség része. Városnézés, látogatás a Szt. Ferenc templomban és a tőzsdepalotában, melynek gyöngyszeme a lenyűgözően szép arab szalon. Lehetőség van egy kis borkóstolóra a híres portói borból. Továbbutazás Coimbrába, Portugália ősi egyetemi városába. Coimbra valaha királyi székhely volt, később pedig az ország szellemi központja, hiszen 1307-től 1911-ig az itteni egyetem volt az egyetlen Portugáliában. Az itteni karmelita kolostorban élt Lucia nővér, egészen haláláig. A kolostorban emlékkiállítást tekinthetünk meg a tiszteletére. Este visszaérkezés a szállásra, vacsora.

6.nap
Mafra - Sintra - Lisszabon

Reggeli után elhagyjuk Fatimát. Mafrában megállunk, ahol betekintést teszünk a Mafra Nemzeti Palotába, melynek Joanina könyvtára a legnagyobb az országban.   A palota melletti ostromkertben, /mely Wersailles-i ihletőségü/ sétálva igazi felüdülés és feltöltődés a pezsgős napok után. Ezután a portugál királyok nyári székhelyévé vált Sintra a következő megállunk. A város gyönyörübbnél gyönyörübb kastéllyal, várral parkkal ékeskedik. Ezt követően a fővárosba, Lisszabonba érkezünk, és itt töltjük szabadprogramunkat. Lehetőség van a híres lisszaboni édesség a Pastel de Belém megkóstolására is. Este transzfer a repülőtérre.

7. nap
Lisszabon, Budapest

A lisszaboni repülőtéren menetrendtől függően hazautazás Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2019. június. 12
» Lisszaboni történetek - utazom.com, 2013. március. 20
» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila, 2019. április. 16
» Lisszabon a magasból - Kovács Attila, 2017. szeptember. 07
» Kirándulások Lisszabon környékén - Setubal - Kovács Attila, 2016. június. 27
» Algarve legszebb városai - Olhao, Portugália - Kovács Attila, 2016. június. 27
» Algarve legjobb strandjai- Albufeira, Portugália - Kovács Attila, 2016. június. 22
» Algarve legszebb helyei - Szent Vince-fok, Portugália - Kovács Attila, 2016. június. 21

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

repülőjegy, 5 éj 3* szállodában Fatimában vagy környékén, 5 reggeli, idegenvezetés, helyi autóbuszbérlés Portugáliában.

 

Alapár nem tartalmazza: 

repülőtéri illeték, 5 vacsora, helyszínen fizetendő belépőjegyek és szervizdíj BBP biztosítás (Irodánkban is köthető).

Kötelező költségek: 

Csoportos, helyi idegenvezetés díja.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek és szervízdíj: kb. 45-50 EUR/fő

Előleg: 

Az utazást 62 000 Ft előleg befizetése ellenében tudjuk foglalni
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj fennmaradó része 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről menetrend szerint közlekedő, közvetlen járattal Lisszabonba, helyben autóbusszal.

Szállás: 

5 éjszaka szállást Fatimában 2 fős szállodai szobákban, félpanziós ellátással (reggeli és vacsora). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Berhida
4.8
Teljes odafigyelés az egész út során. Rugalmasság, az igények maximális figyelembe vétele. A csoport vezető és az idegenvezető 100 % teljesítményt nyújtott.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!