Plitvicei tavak és Zágráb - Horvátország természeti csodája

3 napos kirándulás a plitvicei tavakhoz

Horvátország 7 Nemzeti Parkja közül a legjelentősebb a Plitvicei tavak vidéke. A nemzeti park több mint 200 négyzetkilométeren terül el. Bármilyen évszakot is válasszunk a kiránduláshoz, mindenképpen különleges élményben lesz részünk. Tavaszi olvadáskor megduzzad a patakok vize, nyáron zöldell a táj, míg ősszel az ezerszínű természet tárul elénk.

Alapár tartalmazza

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éjszaka 2/3* szállodában
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Alapár nem tartalmazza

- félpanzió (2 reggeli + 2 vacsora)
- belépők és járulékos költségek
- BBP biztosítás, Sztornó biztosítás (Irodánkban köthető)
- egyéb személyes kiadásokat

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
30 fő

Szállás

2 éjszaka 2/3* szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Trsat vára – Rijeka
Indulás a kora hajnali órákban.  Kora délután érkezés a Rijeka fölé magasodó középkori Terszat (Trsat) várába, mely a Frangepán és a Zrínyi családok lakhelyéül szolgált. Udvarából gyönyörködünk a Kvarner-öböl fantasztikus panorámájában, majd leereszkedünk a hegyről és megnézzünk a legnagyobb Monarchia-korabeli kikötővárost az Adriai tenger partján fekvő  Fiumét (Rijeka). Ismerkedünk a Korzó és óváros nevezetességeivel - városi torony az órával, Szent Vitus dóm, Magasztos Mária templom,ferde torony, stb.) Zenggben (Senj) megállunk a tengerparton a 45. szélességi körön. Este szállás elfoglalása a Plitvicei tavak térségében. (2 éj)

2. nap: Plitvicei Nemzet Park (UNESCO Világörökség)
Reggeli után a Plitvicei Nemzet Parkba indulunk. Horvátország legismertebb természeti értéke a zuhatagos festői tavakból egybekovácsoló „Vizi csoda”. A tóvilág alsó részén a nagy vízesés a leglenyűgözőbb látvány. A kristálytiszta tavakban pisztrángok úszkálnak, közelről szemlélhetjük meg a tórendszert kialakító geológiai folyamatokat. A tavak között gyalogosan és hajóval közlekedünk. E vízi csodát, valamint a páratlan szépségű növényvilágot számtalan fából készült, a tavak felszíne felett átvezető hidak ívelik. A völgykatlan 1979 óta az UNESCO Világörökség része. Este szállás elfoglalása.

3. nap: Károlyváros (Karlovac) - Zágráb – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen
Reggeli után hazaindulunk. Útközben buszos városnézés a Dinári-hegység lábánál elterülő Karlovacban (Károlyváros). Az egykori török támadásoknak ellenálló várak megmaradt sáncai ma meghatározó képe a városnak. A vár körüli sétány Európában is egyedülálló, legszebb része a Nagy Promenád. Következő megállónk Horvátország fővárosa, Zágráb. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk az óváros magyar vonatkozású emlékeivel. Megtekintjük a hangulatos Jelasics főteret, a Szent István katedrálist. Élvezzük az óváros és a várnegyed szépségét, nosztalgiázunk a történelem nagy eseményei között, hiszen nem csak a város alapítása fűződik magyar király nevéhez, hanem sok más tett is. Rövid szabadprogram után hazaindulunk, Nagykanizsa útvonalon érkezünk Budapestre a késő esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő éjszakai órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Türkiz csoda: A Plitvicei-tavak - Etédi Alexa, 2013. augusztus. 30
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila, 2021. március. 03
» Rovinj csodás kisvárosa: videón - Kovács Attila, 2020. december. 29
» Horvátország márciusban - Kovács Attila, 2018. július. 14
» Horvátország hangulata - Kovács Attila, 2018. április. 30
» Novigrad esti hangulata - Kovács Attila, 2014. szeptember. 05
» Pula szépséges városa - Kovács Attila, 2014. augusztus. 21
» Látnivalók és érdekességek Krk szigetén - Kovács Attila, 2014. augusztus. 18

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Európa:

A beutazási szabályok gyakori módosítása miatt kérjük, ellenőrizze az aktuális és hivatalos információkat a Konzuli Szolgálat holnapján! https://konzuliszolgalat.kormany.hu/

Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Honlapunkon számos ajánlat közül válogathat, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy akár kész útitervét segítsünk megvalósítani, írjon nekünk itt!

“ A busz sofőrök teljesítménye kimagasló volt, biztonságosan jól vezettek, A busz mindig tiszta volt. A szállás helyszíne és a kiszolgálás remek...”
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éjszaka 2/3* szállodában
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Alapár nem tartalmazza: 

- félpanzió (2 reggeli + 2 vacsora)
- belépők és járulékos költségek
- BBP biztosítás, Sztornó biztosítás (Irodánkban köthető)
- egyéb személyes kiadásokat

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és járulékos költségek ára kb. 80 euró / fő.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest, M7 autópálya pihenői
A változtatás jogát fenntartjuk!

Szállás: 

2 éjszaka 2/3* szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Időjárás: 
Az általános reggeli hőmérséklet 9 °C, a délutáni pedig 24 °C. A téli időszakban az általános hőmérséklet - 3 °C körül van. Télen szinte minden nap, a Plitvicei tavak hegyei hóval borítottak, így a vendégeknek lehetőséget nyújt az úgymond télies kikapcsolódásra: szánkózásra, síelésre, valamint élvezhetik a más természet adta változatos szórakozási lehetőségeket.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.3
15 értékelés alapján
Szervezés értékelése
3.8
Program értékelése
4.4
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
4.4
Utazás értékelése
4.5
Zánka
5.0
Gyönyörű hely. Jó program volt.
Budapest IV
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat.
A szállás szuper a kaja nagyonjó és böséges a programok szuperek voltak az idegenvezetök nagyon profik a soförök elsö osztályúak!Mindent egybevéve 10 pont.
Budapest, XXI. kerület
4.4
Nagyon jól éreztük magunkat! Az idegenvezető és a kísérő hölgyek munkája kiváló volt! Csodás élményekkel gazdagodtunk. Csupán a szállással és a kiszolgálással volt némi probléma.Az ellátás hagy némi kívánni valót maga után.A szobákból hiányzott a hűtő , még a vizet sem tudtuk lehűteni, a 2 ágyas szobában 1 fogmosó pohár volt.A desszertnek nem adtak tányért,evőeszközt, kézzel ettük a piszkos tányér fölött.A reggelihez nem volt tea, viszont vacsora után nem kaptunk egy pohár vizet sem,csak miután reklamáltunk. Magyar részről zökkenő mentes volt , Horvát részről volt némi fennakadás .
Hajdúszoboszló
4.8
Zoli a turavezető felkészültsége,tudása,helyismerete,türelme,nagyon megnyerő volt.Ugy bánt a csoportal,mint tyúkanyó a csibéivel. Minden elismerésünk,tudása eĺőtt.A buszvezetök,segìtőkészek.Mindenkinek ajánlanifogom az utazási irodát.Réméljük még mi is találkozunk
Érd
3.8
A busz sofőrök teljesítménye kimagasló volt, biztonságosan jól vezettek, A busz mindig tiszta volt. A szállás helyszíne és a kiszolgálás remek volt. A program szintén jól volt összeállítva ,
Szolnok
4.0
A szállás közelebb lehetett volna a fő program helyszínéhez.
Bátonyterenye
4.0
Egy kicsit az információ átadás döcögött. Pl.Fiumeben az üzletek nyitvatartásáról nem voltunk informálva hogy ünnep van.Program leirásba sem nincsen pontosan feltüntetve az étkezés ára . Részünkről ezeket hiányoltuk,de összeségében elégedett vagyunk!

Köszönjük!
Budapest, XVIII. kerület
4.2
Tisztelt Tóutazom.com utazási iroda!

Én nagyon jól éreztem magam, sajnálom, hogy pár napra tudtam elmenni kirándulni, de legközelebb, ami reméllem jövőre lesz több napra el tudok menni.

A programok jók voltak, Zágrábban szerettem volna többet látni a város másik részét is meg szerettem volna nézni az időbe is bele fért volna nem kellet volna 1,5 óra szabad program, mert elnéztem mindenki csak lődörgött megnéztünk együtt mindent a főtéren és a templomba és utána csak sétálgattunk meg egymást néztük nehogy lemaradjunk a csoporttól.
Karlovacban szívesen bementem volna a templomba nem csak a téren nézelődni, azt hiányoltam ha már elmentünk olyan messzire.
Fiume nagyon tetszett ott sok mindent megnéztünk, de másnap a Plitvicei tavak ott minden oké volt.
A túravezetők és a gépjármű vezetők is nagyon jók voltak, csak a busszal volt problémám figyelembe lehetne venni, hogy vannak 180 cm magas emberek is az ülések közt nagyon kevés hely volt én végig terpeszállásban ültem és a térdem így is hozzáért az üléshez az volt a szerencsém a mellettem ülő alacsony volt és a lábait kifelé fordította, így elfértünk. De a feláláskor nehéz volt az elindulás.
Köszönettel.

Piliscsév
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest, XVIII. kerület
4.2
<szöveg nélkül>
Budapest, XVIII. kerület
3.8
<szöveg nélkül>
Budapest
3.8
<szöveg nélkül>
Budapest
4.4
<szöveg nélkül>
Budapest, XVIII. kerület
4.4
<szöveg nélkül>
Budaörs
4.2
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!