Peru kincsei - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel - 2023.05.25-06.06.

13 Napos Csoportos körutazás Peruban

Peru a legendák és ősi kultúrák földje. Lépjen velünk ebbe a csodálatos világba, ahol a hagyományok áthatják a hétköznapokat. Élvezze a sokarcú, lenyűgöző tájat! Itt mindent megtalál: száraz sivatagtól a parti homokdűnékig, hófödte hegyektől a buja Amazonas-esőerdőig. Kényeztesse magát hihetetlen ínyenc ételekkel, friss tenger gyümölcseivel és ceviche-vel, vagy a különleges csokoládék egyikével. Lehet Ön a kultúra szerelmese, vagy épp a természeti szépségek rajongója, garantáltan életre szóló élményben lesz része, ha Peruba látogat velünk.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegy a Budapest-Lima-Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon
Repülőtéri illetékek
Belső repülőjegyek a Lima-Cuzco és a Puno (Juliaca repülőtér) - Lima útvonalon
Utasonként egy max. 23 kg-os feladott bőrönd és egy max. 8 kg-os kézipoggyász 
Szállás tizenegy éjszakára, jó minőségű középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
Reggeli, öt ebéd és egy vacsora
Városnézések és programok a szükséges nemzeti park belépőkkel, különbusszal, vonattal
Privát hajókirándulások a Titicaca-tavon és a Ballestas-szigeteknél
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza

Ajánlott szervizdíj (helyszínen fizetendő): 90 USD/fő.
Betegség, baleset és poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 12 fő.
Peruba történő beutazás feltétele a hazautazáshoz képest még 6 hónapig érvényes, legalább két egymás melletti üres oldallal rendelkező útlevél.
A perui kormány eltörölte a COVID-19 miatt 2020 óta érvényben lévő egészségügyi vészhelyzetet, hatályon kívül helyezve az ezzel kapcsolatos összes jogszabályt, beleértve az utazási korlátozásokat is. Az országba való belépéshez már nem szükséges sem oltási igazolvány, sem negatív molekuláris teszt bemutatása. Ugyanígy a maszk használata sem kötelező. A belépéshez már egészségügyi nyilatkozat kitöltésére sincs szükség.
Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
A hátralékfizetési határidő és a kötbársávok eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetési határidő: 2023. április 7. Lemondási feltételek, kötbérsávok: március 23.-április 7. 90 000 Ft/fő; április 7-től 100 %.

Hossz: 
13 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 12 fő

Szállás

Szállás tizenegy éjszakára, jó minőségű középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban

Program: 

május 25. csütörtök
Elutazás Budapestről párizsi átszállással Peru fővárosába, Limába (06:00-08:25, 10:15-15:40). Érkezés a délutáni órákban. Transzfer a szállodáig. Szállás a Casa Andina Standard Benavides 4* szállodában.

május 26. péntek
Délelőtti városnézésünk során Lima koloniális és modern városrészének felfedezésére indulunk. A kirándulás során megnézzük a Plaza de San Martín és Plaza de Armas tereket, a Katedrálist, meglátogatjuk a Santo Domingo kolostort és katakombáit. A történelmi óváros után Miraflores és San Isidro nyüzsgő kerületeibe látogatunk, ahol a modern építészet és a csodás parkok váltják egymást. Panoráma városnézésünk után a Larco múzeumba látogatunk, ahol Rafael Larco Herrera magángyűjteményében csodálhatjuk meg a perui őslakosok egyik leggazdagabb tárlatát. Szállás a Casa Andina Standard Benavides 4* szállodában.

május 27. szombat
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elutazás Cuzcóba (08:35-09:58). Délután felfedező körútra indulunk ebben az izgalmas városban: megnézzük a Katedrálist, a Quorikancha templomot, majd a város fölé emelkedve a Saqsaywaman erődöt, majd utunk végén a Tambomachay régészeti lelőhelyen ismerkedhetünk az ősi inka kultúrával. Szállás a Sonesta Cusco 4* szállodában.

május 28. vasárnap
Ma útnak indulunk az Andok rejtélyes tájaira, ahol az andoki mitológia égi folyójának az Urubamba-folyó völgyébe látogatunk. Ez a folyó szentként tisztelt volt az inkák között, a folyóvölgy fölé magasodó lejtőkre emberfeletti munkával építettek várost, magtárat, sólepárlót; mindezt úgy, hogy azok hű másai legyenek az általuk tisztelt csillagképeknek. Először elmegyünk az eredetileg kondor képét formázó Pisac városába, ahol elmerülünk az elképesztő gazdagságú piac rengetegében, majd ebédünk elfogyasztása után a láma alakú Ollantaytambo falu fölött található hatalmas erődítmény romjaihoz látogatunk. Szállás a La Casona de Yucay 4* szállodában.

május 29. hétfő
Reggeli után transzfer a Ollantaytamboi vasútállomásra, ahonnan a híres Vistadome panorámavasúttal kapaszkodunk az Andok hegyláncai közé. Itt buszra szállunk, hogy megérkezzünk utunk egyik csúcspontjához, az egykori Inka Birodalom legcsodálatosabb fekvésű romvárosába, Machu Picchuba. Itt kétórás idegenvezetős sétánk során tanulmányozhatjuk ezt az izgalmas és festői fekvésű régészeti lelőhelyet, az inka építészet csodáját. Kora délután  visszaereszkedünk Aguas Calientesbe, ebbe a 2200 méter magasan fekvő csodálatos városba. Ebéd után szabadprogram. Szállás és vacsora az El MaPi by Inkaterra 4* szállodában.

május 30. kedd
Ma délelőtt szabadprogram Aguas Calientes festői városában, vagy fakultatív második látogatás a Machu Picchunál és lehetőség Wayna Picchu megmászására belépővel, oda-vissza transzferrel és idegenvezetéssel. A program ára: 30 000 Ft/fő. Majd délután visszatérünk Cuzco nyüzsgő utcái közé. Szállás a Sonesta Cusco 4* szállodában.

május 31. szerda
Reggeli után buszra szállunk, hogy estére a Titicaca-tó partján, 3827 méter magasan fekvő Punóba érkezzünk. Az út során megállunk a 3198 méter magasan fekvő Andahuaylillasban, ahol megnézzük a perui Sixtus-kápolnaként emlegetett templomot. Következő megállónk a Raqchi archeológiai terület, majd Pucara városa, ahol a helyi kerámiákat csodálhatjuk meg. A program ebédet tartalmaz. Szállás a Hotel Sonesta Posada Puno 4* szállodában.

június 1. csütörtök
Reggeli után egésznapos kirándulásra indulunk és meglátogatjuk az Uros úszó szigeteket és a Taquile szigeteket. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, melyen a sok, nádból készült úszó sziget közül a legérdekesebbeket látogatjuk meg, majd továbbhajózunk a Taquile szigetre, ahol a kecsua hagyományok és a mai kor modernitása jól megfér egymással. Itt fogyasztjuk el tradicionális, helyi ebédünket. Szállás a Hotel Sonesta Posada Puno 4* szállodában.

június 2. péntek
Délelőtt szabadprogram Punóban, majd transzfer a Juliaca repülőtérre és elutazás Limába (09:15-10:50). Érkezés után utazás a pánamerikai út perui szakaszán a Paracas-félszigetre. Érkezés az esti órákban. Szállás a La Hacienda Bahia Paracas 4* szállodában.

június 3. szombat
Miután megcsodáltuk a napfelkeltét Peru egyik legszebb öblében, a Ballestas-szigetekre indulunk. A 'mini Galapagos' néven is számon tartott szigeteken oroszlánfókákkal, pingvinekkel és hihetetlen gazdag madárvilággal találkozhatunk. A hajózás után Ica felé vesszük az irányt, ahol megebédelünk, majd az Atacama-sivatag mélyén fekvő Huacachina oázist látogatjuk meg. Szállás a La Hacienda Bahia Paracas 4* szállodában.

június 4. vasárnap
Délelőtt pihenés az óceánparton, vagy fakultatív repülés Piscóból a Nazca-vonalak felett. A program min. 4 fő foglalása és megfelelő időjárás esetén indul. A program ára: 150 000 Ft/fő. Délután visszautazunk Limába, hogy utazásunk utolsó éjszakáját a fővárosban tölthessük. Szállás a Casa Andina Standard Benavides 4* szállodában.

június 5. hétfő
Délelőtt szabadprogram, vagy fakultatív kulináris barangolás, főzőiskola és ebéd a híres Sky Kitchen konyhájánA program ára: 60 000 Ft/fő. A négyórás ízutazás során szakavatott séfünk segítségével elkészítünk, majd elfogyasztunk egy klasszikus perui menüsort. A program ára az oda-vissza transzfert is tartalmazza.
Délután szabadprogram, majd kora este transzfer a repülőtérre és elutazás párizsi átszállással Budapestre (18:00-13:15 (június 6.), 16:45-18:55).

június 6. kedd
Érkezés Budapestre a kora esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az utazás kiemelt értékei:

  • Utazás az Air France légitársaság járataival, kedvező menetrenddel
  • Gazdag, az ország leghíresebb természeti és kulturális látnivalói mellett a gasztronómiába is betekintést nyújtó program
  • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
  • Jó elhelyezkedésű, jó minőségű négycsillagos szállodák
  • UNESCO Világörökségi helyszínek: Lima és Cusco óvárosa, a Machu Picchu és a Nazca-vonalak
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

 

Kapcsolódó cikkek

» Vonatozás a Machu Picchu-hoz - Kovács Attila, 2022. február. 15
» Képek és élmények Peruból - Kovács Attila, 2020. december. 19
» Wayna Picchu – a Macchu Picchu élmény teljessége - Szalai Krisztina, 2015. március. 05
» Kolumbusz "hibájába" esett a Machu Picchu-t felfedező kalandor - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» A Titicaca-tó szigetei - Csereklei Mária, 2012. április. 12

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív második látogatás a Machu Picchunál és lehetőség Wayna Picchu megmászására belépővel, oda-vissza transzferrel és idegenvezetéssel. A program ára: 30 000 Ft/fő. 
Fakultatív repülés Piscóból a Nazca-vonalak felett. A program min. 4 fő foglalása és megfelelő időjárás esetén indul. A program ára: 150 000 Ft/fő. 
Fakultatív kulináris barangolás, főzőiskola és ebéd a híres Sky Kitchen konyháján.  A program ára: 60 000 Ft/fő. 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegy a Budapest-Lima-Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon
Repülőtéri illetékek
Belső repülőjegyek a Lima-Cuzco és a Puno (Juliaca repülőtér) - Lima útvonalon
Utasonként egy max. 23 kg-os feladott bőrönd és egy max. 8 kg-os kézipoggyász 
Szállás tizenegy éjszakára, jó minőségű középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
Reggeli, öt ebéd és egy vacsora
Városnézések és programok a szükséges nemzeti park belépőkkel, különbusszal, vonattal
Privát hajókirándulások a Titicaca-tavon és a Ballestas-szigeteknél
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Ajánlott szervizdíj (helyszínen fizetendő): 90 USD/fő.
Betegség, baleset és poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 12 fő.
Peruba történő beutazás feltétele a hazautazáshoz képest még 6 hónapig érvényes, legalább két egymás melletti üres oldallal rendelkező útlevél.
A perui kormány eltörölte a COVID-19 miatt 2020 óta érvényben lévő egészségügyi vészhelyzetet, hatályon kívül helyezve az ezzel kapcsolatos összes jogszabályt, beleértve az utazási korlátozásokat is. Az országba való belépéshez már nem szükséges sem oltási igazolvány, sem negatív molekuláris teszt bemutatása. Ugyanígy a maszk használata sem kötelező. A belépéshez már egészségügyi nyilatkozat kitöltésére sincs szükség.
Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
A hátralékfizetési határidő és a kötbársávok eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetési határidő: 2023. április 7. Lemondási feltételek, kötbérsávok: március 23.-április 7. 90 000 Ft/fő; április 7-től 100 %.

Helyszíni költségek leírása: 

Szervizdíj: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely legkésőbb az indulástól számított 30 napon belül fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülőjegy a Budapest-Lima-Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon
Utasonként egy max. 23 kg-os feladott bőrönd és egy max. 8 kg-os kézipoggyász 

Étkezés: 

Reggeli, öt ebéd és egy vacsora

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Peruba történő beutazás feltétele a hazautazáshoz képest még 6 hónapig érvényes, legalább két egymás melletti üres oldallal rendelkező útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!