Peru: Inka-ösvény gyalogtúra

Peru: Inka-ösvény gyalogtúra/Chachani mászás 6057m!

9 napos kalandutazás Peruban

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Egy káprázatos gyalogtúrára indulunk Peruba! Végigjárjuk a titokzatos Inka-ösvényt, majd felkeressük Machu Picchu romvárosát és Cusco varázslatos inka kori emlékeit. 5 napos hosszabbítási lehetőség: Chachani vulkán (6.057 m) megmászása!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.

Nehézség:

Az Inka-ösvény gyalogtúra nehézsége: a napi távok nem hosszúak 6-16 kilométer, így ha rendszeresen túrázol Magyarország középhegységeiben, nem okoz majd nagy problémát a teljesítésük. A négy napos gyalogtúra során jól kiépített ösvényeken haladunk! A sorozatterhelés, a meredek szakaszok és a jelentős magasságból adódó oxigénhiány, nehezíti a körülményeket. Ha elhatározod, hogy jelentkezel a túrára érdemes heti 2-3 alkalommal, állóképességi sporttal (futás, túrázás, kerékpározás, úszás) készülni a kihívásra.

A Chachani mászás nehézsége: A legkönnyebben megmászható hatezresek között tartják számon! Száraz évszakban előfordul, hogy nem szükséges technikai felszerelés a csúcs megmászásához, mert gleccsere nincs, lejtőit csak alkalomszerűen borítja összefüggő hó és jég. Általában egy-egy havas-jeges szakaszon használjuk hágóvasainkat és jégcsákányunkat, majd elcsomagoljuk, és ha szükséges újra elővesszük.  Jó ha rendelkezel magashegyi túratapasztalattal, de nem feltétel a túra végigjárásához.  Az első nap nem okoz különösebb nehézséget. A túra másnapján igen korán indulunk (hajnal 3 óra), meredek szakaszokon kell feljutnunk, egyszer-egyszer csúszós hegyoldalakban haladunk. Magabiztos koordináció és teljes szédülésmenteség szükséges.  A magasságból adódó oxigénhiány is nehezítheti a körülményeket. Ám mivel rövid időt töltünk négyezer méter felett - és ide az Inka-ösvény gyalogtúra után érkezünk, már lesz egy alap akklimatizációnk-, így a legtöbb embernél ez nem okoz nagy problémát. A fizikális felkészülés nagyon fontos, az állóképességi sportokat javasoljuk! 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást bérelt autóbusszal és vonattal a programban kiírtak szerint; a szállásokat egyszerű szállodák, vendégházak két ágyas szobáiban, az Inka-ösvény gyalogtúra alatt irodánk által biztosított sátrakban;az étkezéseket a program szerint, az engedélyeket, a helyi túravezetők költségét, a magyar nyelvű túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket és illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, a programban nem szereplő étkezéseket, a borravalókat és a utasbiztosítást.

Hossz: 
9 nap
Létszám: 
6 - 16 fő

Szállás

Szállásaink vendégházak, panziók 2 ágyas, egyszerű, de tiszta szobáiban lesznek. A szobákhoz általában tartozik fürdőszoba, de előfordulhat, hogy a folyosón van.

 
Az Inka-ösvény gyalogtúra alatt és a Chachani mászás során, sátorban töltünk három éjszakát. Sátrat, matracot és teljes ellátást biztosítunk, neked csak egy hálózsákról kell gondoskodnod. 
Program: » Részletes program

1. nap: Budapest, Amsterdam, Lima 

2. nap: Lima, Cusco
 
3. nap: Cusco, Inka-ösvény: Chilca, Wayllabamba 
 
4. nap: Inka-ösvény: Wayllabamba, Warmi Wanusca, Pacaymayu 
 
5. nap: Inka-ösvény: Pacaymayu,  Phuyupatamarca, Winay Wayna 
 
6. nap: Inka-ösvény: Winay Wayna, Machu Picchu
 
7. nap: Machu Picchu, Ollantaytambo, Cusco 
 
8. nap: Cusco, Lima, utazás Európa felé
 
9. nap: Hazaérkezés
 
Hosszabbítás:
 
 8.nap: Cusco
 
 9. nap: Cusco, Arequpa
 
10. nap: Arequipa, Chachani mászás
 
11. nap: Chachani, Arequipa
 
12.nap: Arequipa, Lima
 
13.nap: Lima, utazás Európa felé
 
14.nap: hazaérkezés
 
További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást bérelt autóbusszal és vonattal a programban kiírtak szerint; a szállásokat egyszerű szállodák, vendégházak két ágyas szobáiban, az Inka-ösvény gyalogtúra alatt irodánk által biztosított sátrakban;az étkezéseket a program szerint, az engedélyeket, a helyi túravezetők költségét, a magyar nyelvű túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket és illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, a programban nem szereplő étkezéseket, a borravalókat és a utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Kötelező helyszínen fizetendő költségek alap program:

- Machu Picchu belépő: 150 Sol
- Machu Picchu-Aguas Calientes busz: 32 Sol
- Nemzetközi repülőtéri kilépési illeték (Peruból): 90 Sol
- Borravaló helyi sofőröknek, hordároknak, vezetőknek: 60 Sol
 
Összesen: 332 Sol
 
Az 5 napos Chachani mászás ára: 129.000 Ft/fő
 
A program ára tartalmazza: a traszfereket, a teljes ellátást a Chachani mászás alatt, a szükséges engedélyeket, a helyi túravezető költségét, a szállásokat Arequipában és Limában, 4 fő fölött a magyar nyelvű túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.
 
Kötelező helyszínen fizetendő költségek Chachani program: 
- Belföldi repülőtéri illleték: 
- Borravaló helyi soföröknek, hordároknak, vezetőknek: 50 Sol
 
Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív belépők:

- Cusco környéki romok kombinált teljes körű belépő: 130 Sol
- Cusco Naptemplom: 13 Sol
- Cusco Katedrális: 30 Sol 
- Cusco, Inka Múzeum: 10 Sol
 
Peruban a Sol a hivatalos fizetőeszköz. 1 Sol ~ 85 Ft
A Sol hazánkban nem szerezhető be, ezért az USD kivitelét javasoljuk! USD-t érdemes magunkkal vinni és inkább kis, 5-10-20-50-es címletekben, Gyakran fizetőeszközként is elfogadják, ezért inkább kisebb címletekben érdemes beszerezni. Mivel sok a hamisítvány, ezért a térségben az enyhén sérült dollárt sem fogadják el, erre váltásnál fordítsunk figyelmet! A városokban fizethetünk bankkártyával is, vagy felvehetünk pénzt ATM készülékből is.
 
Javasolt költőpénz szükséglet kb. 400 - 500 USD
 
Az árak változhatnak!
Várható kötelező költségek a helyszínen: 
312 Sol
Várható költőpénz szükséglet: 
400-500 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

Egy nagy sporttáska a legmegfelelõbb (esetleg nagy hátizsák) amelybe belepakoljuk az utazáshoz szükséges dolgainkat. Legyen vízhatlan, vagy a benne lévõ holmikat csomagoljuk vízhatlan szatyrokba, mert a hegyekben előfordulhat eső, hó!  

Hálózsák: Meleg hálózsákra van szükséged, ha részt veszel a hegyi túrákon!, aminek a komfort (nem az extrém!) -tartománya legalább + 5 fok! (Lásd a hálózsákokon feltüntetve!)
Túrabakancs: Kényelmes ,vízálló, bejáratott túrabakancsra van szükség!!! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra elõtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! Ha a túra elõtt új bakancsot vásárolsz, mindenképpen, használd, törd be! 

Napszemüveg: nagyon fontos, hogy jó minõségû legyen!
Egyéb fontos felszerelés: túranadrág, meleg felsőruházat, esőkabát, kesztyű, sapka, napszemüveg.
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülővel a Budapest - Lima útvonalon (európai átszállás).

Célszerű irodánkra bízni a repülőjegyet.
A Nemzetközi repülőjegy aktuális ára: 350.000 Ft/fő (illetékkel)
 
A belföldi repülőjegy ára  Lima - Cusco - Lima útvonalon:  65-85.000 Ft/fő (a foglalás időpontjától függ)
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg!
Peruban belföldi repülőjáratokkal, valamint helyi és bérelt autóbusszal és vonattal utazunk.
 
A Chachani-csúcsmászás során:
Belföldi repülőjegy Cusco-Arequipa: 40.000 Ft/fő, Arequipa: 45.000 Ft/fő. - Az ár változhat!
Étkezés: 

A programban leírtak szerint biztosítjuk az ellátást. Ahol nem szerepel ebéd vagy vacsora a napi programban, ott mindig van lehetőség a helyszínen étkezni vagy bevásárolni. Az árak hasonlóak az itthon megszokotthoz. Egy átlagos ebéd vagy vacsora 8-15 USD, de egyszerűbb kifőzdékben olcsóbban is étkezhetünk.

Időjárás: 
Napos-változékony időjárásra kell számítani az utazás során. Napközben 18-25 C fok, az esti órákban 5-10 C fok várható. A hegyvidéki területeken eső és hűvös időjárás is előfordulhat. A Chachani-csúcsmászás során hidegebbre kell számítani. Az esti órákban 5 C fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.
Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Fontos, hogy az útleveled és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakold! Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőre. Mivel néha előfordul, hogy a feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra, így javasoljuk, hogy legyen rajtad a túracipőd, valamint vigyél fel magaddal a gépre meleg ruhát, illetve az esőkabátod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak Peruba, vízum nem szükséges. A belépés feltétele, hogy az útlevélnek a hazaérkezést követően még további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség a kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!