Peru-Bolívia körutazás

Peru-Bolívia körutazás Andok, Titicaca-tó és Salar de Uyuni

13 napos körutazás idegenvezetéssel

A színpompás indián folklór, az Andok havas hegyláncai, a misztikus ködbe burkolózó Machu Picchu, vagy a rejtélyes Nazca-vonalak látványa... A Titicaca-tavat sem épp csak útba ejtjük, hanem egész napos hajózás keretében a Taquile-sziget falvait is felkeresve, tüzetesebben tanulmányozhatjuk az őslakosok mindennapjait. A Titicaca-tó talán a legszebb a bolíviai oldalról, ahol megtekintjük a híres Nap-szigetet, majd a világ egyik legmagasabban fekvő fővárosa, La Paz után elrepülünk Salar de Uyuniba, mely a Föld legnagyobb kiterjedésű felszíni sómezeje.

Alapár tartalmazza

Elhelyezést 3-4* szállodákban, transzfereket a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során, belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoz, ellátást a programban meghirdetett szerint, magyar idegenvezetőt, csoportkísérő költségeit.

A programban feltüntetett árak 1USD = 295 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és illetékeket kb.: 460 000 Ft/fő, repülőtéri kilépési illetékeket: kb. 60 USD/fő, Nazca vonalak (másfél órás repülés!) 222 USD/fő, helyszínen fizetendő, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, borravalókat, személyes kiadásokat.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 10 fő
Program: 

1.nap Budapest > Lima

Korai indulás Budapestről, egy átszállás után érkezés az esti órákban Limába.

Szállás: Lima (1 éj)

2.nap Lima > Paracas

Reggeli után félnapos városnézés Limában, Peru fővárosában, melynek belvárosa a Világörökség része. Programunkat a főtéren kezdjük, megtekintjük a Katedrálist, valamint a híres Szent Ferenc-kolostort, majd a nyüzsgő belvárosi utcákon átsétálunk a San Martín térre. Városnézésünket a parkjairól nevezetes Miraflores-negyedben fejezzük be, melynek híres Szerelemparkjából remek kilátás nyílik az óceánra. Rövid pihenő után utazás a Paracas-félszigetre.

Szállás: Paracas (1 éj)

3.nap Paracas > Ballestas-szigetek > Nazca vonalak > Lima

Reggeli után indulás motorcsónakkal a Ballestas-szigetekhez, melyeket mini-Galápagosnak is hívnak. A szigeteken még ma is bányásszák a guanót, mely a XIX. században Peru fő exportcikke volt. A szigeteken ma nagyszámú oroszlánfóka-kolóniák élnek, valamint a sziklák számtalan madárnak adnak otthont, köztük a bájos Humboldt-pingvineknek is. Programunk után utazás Piscoba, melynek repteréről indulnak a Nazca vonalakat bemutató repülések. (fakultatív program!) Visszaérkezés Limába a késő délutáni órákban.

Szállás: Lima (1 éj)

4.nap Lima > Cuzco > Urubamba

Kora reggeli indulás repülővel Cuzcoba, az egykori inka birodalom fővárosába. (kb. egy órás repülőút) Érkezésünk után buszra szállunk, majd elindulunk a Szent Völgybe, amely számtalan inka emléket őriz. Első megállónk Pisac (33 km-re Cuzcotól), melynek domboldalon található romjaitól páratlan kilátás nyílik az Urubamba-folyó völgyébe. Ezt követően folytatjuk utunkat Ollantaytambo híres erődjéig (60 km-re Pisactól), ahol először kapunk ízelítőt az inka építészetből. A program után meglátogatunk egy helyi családot, hogy képet kapjunk a helybéli indiánok életformájáról.

Szállás: Urubamba (1 éj)

5.nap Urubamba > Machu Picchu > Cuzco

Utazás vonattal Aguas Calientesbe (kb. másfél óra). A Vistadome típusú vonatok első osztályú, helyjegyes, csak igényes turisták számára üzemeltetett vonatok, melyek panoráma ablakaiból remek kilátás nyílik a környező hegyekre. Érkezés után autóbuszok szállítják a látogatókat a Machu Picchu romváros bejáratához, melynek kényelmes bejárása mintegy két órát vesz igénybe. A program után szabadidő, aki akar, visszatérhet a romvárosba, a többiek Aguas Calientes óriási indián piacán múlathatják az időt. Indulás Cuzcóba vonattal a késő délutáni órákban.

Szállás: Cuzco (2 éj)

6.nap Cuzco

Ma felfedezzük Cuzco belvárosát, mely a Világörökség része. Programunkban szerepel az inkák egykori Naptemploma-a Coricancha-, a katedrális, valamint a város környékén található inka romok, úgymint Sacsahuaman, Quenqo, Tambomachay és Puca-Pucara. Meglátogatunk egy helyi szövőműhelyt, majd visszatérünk a városba. Délután lehetőség nyílik arra, hogy Cuzco híres kézműves negyedében, a San Blasban beszerezzük a még hiányzó szuveníreket.

Folklórműsorral egybekötött vacsora a Tunupa étteremben.

Szállás: Cuzco

7.nap Cuzco > Puno

Korai indulás autóbusszal Punoba, a Titicaca-tóhoz. ( 390 km, kb. 8 órás út) Az út festői tájakon visz keresztül, átmegyünk a 4313 m magas La Raya-hágón is. Útközben megállunk Andahuaylillasban, ahol megnézzük a Szent Péter és Pál templomot, majd Racchiban Wiracocha szentélyét. Ebéd, majd érkezés Punóba a délutáni órákban.

Szállás: Puno (2 éj)

8.nap Puno > Taquile > Puno

Egész napos hajós kirándulás a Titicaca-tavon, mely a világ legmagasabban fekvő tava. Először meglátogatjuk a Punoi-öbölben, totora szigeteken élő uro indiánokat, majd továbbhajózunk Taquile szigete felé. A szigeten élő mintegy 1700 lakos quechua nyelvet beszélő indián, akik földművelésből, halászatból élnek, és híressé váltak szőtteseikről, kötött pulóvereikről, sapkáikról, melyet különös módon a férfiak készítenek. A program után ebéd, majd visszatérünk Punoba. Érkezés a késő délutáni órákban.

Búcsúvacsora Punoban, a tradicionális La Casona étteremben.

Szállás: Puno

9.nap Puno > Copacabana > Nap-sziget > La Paz

Reggel utazás busszal Bolíviába. A határátlépés formaságai után a bolíviaiak kegyhelyére, Copacabanára érkezünk, ahol megnézzük a Katedrálist, majd katamaránra szállunk, és irány a Nap-sziget! A különleges atmoszférájú hely annak köszönheti a hírnevét, hogy a legenda szerint itt született Wiracocha isten. Megnézzük a sziget inka szentélyeit, majd folytatjuk utunkat la Pazba.

Szállás: La Paz (1 éj)

10.nap La Paz > Tiwanaku

Délelőtt városnézés La Pazban,melynek során felfedezzük a világ egyik legmagasabban fekvő fővárosát. Bejárjuk a Boszorkánypiacot, a Murillo teret, ahol az elnöki Palota és a Katedrális is található, majd megcsodáljuk a Hold-völgyének különleges sziklaformáit, melyeket a szél és az esőzések alakítottak a Holdra emlékeztető felszínné. Délután ellátogatunk Dél-Amerika egyik legősibb kultúrájának színhelyére, Tiwanakuba, melynek templomai, terei a megalitikus építészet remekei. A mai látogatót megdöbbentik e nem emberi léptékű, gigantikus kőtömbök, melyek még romos állapotukban is lenyűgözőek. A város napjaink régészeti kutatásainak egyik legvitatottabb leletegyüttese: nincs tudományos magyarázat arra, hogy az írásbeliséget nem ismerő korabeli ajmara indiánok miért és milyen technológiával emeltek ilyen óriási építményeket. 

Szállás: La Paz (1 éj)

 

12.nap La Paz > Lima

Reggel transzfer a repülőtérre, majd limai átszállás után indulás Budapestre.

13.nap Budapest

Érkezés Budapestre a késő délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Vonatozás a Machu Picchu-hoz - Kovács Attila, 2017. október. 20
» Kolumbusz "hibájába" esett a Machu Picchu-t felfedező kalandor - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Képek és élmények Peruból - Kovács Attila, 2016. december. 19
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» "A Föld tele van jó emberekkel” - vallja az egyetlen ember, aki a világ összes országában járt - Etédi Alexa, 2013. június. 07
» Patagónia hívó szava - Kovács Attila, 2018. május. 15
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Elhelyezést 3-4* szállodákban, transzfereket a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során, belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoz, ellátást a programban meghirdetett szerint, magyar idegenvezetőt, csoportkísérő költségeit.

A programban feltüntetett árak 1USD = 295 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és illetékeket kb.: 460 000 Ft/fő, repülőtéri kilépési illetékeket: kb. 60 USD/fő, Nazca vonalak (másfél órás repülés!) 222 USD/fő, helyszínen fizetendő, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, borravalókat, személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek és illetékek kb.: 460 000 Ft/fő, repülőtéri kilépési illetékek: kb. 30 USD/fő, Nazca vonalak (másfél órás repülés!) 222 USD/fő, helyszínen fizetendő.

Helyszíni költségek leírása: 

Repülőtéri kilépési illetékek: kb. 60 USD/fő
Nazca vonalak (másfél órás repülés!) 222 USD/fő, helyszínen fizetendő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
592 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal átszállással.

Szállás: 

Lima: Hotel Tierra Viva***
http://tierravivahoteles.com/tierra-viva-miraflores-larco/

Paracas: Hotel San Agustín****
http://www.hotelessanagustin.com.pe/hotels/paracas/

Urubamba: Hotel Sonesta Posada del Inca****
https://www.sonesta.com/es/pe/cusco/urubamba/sonesta-posadas-del-inca-sacred-valley-yucay

Cuzco: Hotel Terra Andina***
http://www.terraandinahotel.com/

Puno: Hotel Royal Inn****
http://www.royalinnhoteles.com/en/

La Paz:Hotel Stannum*****
http://stannumhotels.com/

Uyuni: Hotel Tambo Aymara***

Az irodánk a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Az étkezés a programban leírtak szerint történik. (reggeli + 3 ebéd + 2 vacsora)
A területről: 
Peru Dél-Amerika csendes-óceáni partvidékén, Ecuador és Chile között helyezkedik el. A keskeny óceánparti sáv síksága mögött az Andok húzódik átlag 4000 méteres magasságával. Legmagasabb hegycsúcsa a hóval borított Huascarán, 6768 m. Az ország dél-keleti részén fekszik a Titicaca-tó, amely a második legnagyobb dél-amerikai tó, 190 km hosszan húzódik Az utazásra legkedvezőbb időszak – a száraz évszak – májustól október végéig tart. A hőmérséklet napközben 16-20 °C, maximum 25 °C körüli, de hajnalban, különösen nagy tengerszint feletti magasságban (Inka Ösvény) akár 0 °C vagy -5 °C is előfordulhat. Az ország földrajzilag 3 fő részre osztható: a hegyvidék, a partvidék és az őserdő. Általánosan érvényes az ország egészére, hogy az igen erős UV sugárzás miatt sötét napszemüveg és magas fényvédő faktorú krémek, valamint kalap használata még viszonylag hűvös, borús idő esetén is nagyon ajánlott. A partvidéken és az őserdőben a páratartalom egész évben nagyon magas (95-99%). A tenger még nyáron is hűvös és erős áramlatokkal kell számolni. Az őserdőbe látogatóknak tanácsos természetes anyagú öltözéket, hosszú ujjú inget, bokánál leszorítható nadrágot, zárt, könnyű túrabakancsot és nagyobb karimájú kalapot viselni, valamint erős szúnyog- és egyéb rovarriasztót használni. A hegyvidéken a nyári hónapokban is éjszakára nagyon lehűlhet az idő. A Cuzcoba, a Macchu Picchura és más magasan fekvő vidékre látogatók a magassági betegség leküzdése érdekében az érkezés első napjára semmiképpen se tervezzenek kirándulást, ajánlott a napot nyugodt pihenéssel tölteni, könnyű ételeket és kokateát fogyasztani, - ezt a helyi hotelok is ajánlják - illetve súlyos tünetek esetén javallott az ún. soroche tabletta szedése. Figyelem: túrázás, országon belüli közúton való utazás esetén mindig legyen nálunk több liter ivóvíz!
Időjárás: 
Dél-Amerika éghajlata igen változatos, a tajga-tundra-állandóan fagyos éghajlaton kívül minden más éghajlat megtalálható a kontinensen. Ebben is Afrikához hasonlít. Az Amazonas-medence és környéke, az északi és az északkeleti partvidék, valamint az Egyenlítő környéki Andokon túli nyugati sáv az egyenlítői (trópusi) éghajlati öv része. Ez és a tőle északra, illetve délre, a trópusi szavannaövbe tartozó hatalmas terület együttesen a kontinens kétharmadát teszi ki. A Baktérítőtől délre eső vidékek is rendkívül változatosak, előbb a szubtrópusi monszun, majd a kontinentális éghajlat a jellemző. Utóbbiba beékelődik Patagónia mérsékelt övi sivatagi éghajlata. A sort a kontinens déli-délnyugati csücskén uralkodó hűvös óceáni éghajlat zárja. A nyugati parti sáv is igen változatos. Az Andokban sokféle hegyvidéki éghajlat alakult ki az Egyenlítőtől való távolság függvényében. Az időeltolódás Magyarországhoz képest -7 óra
Csomagolás: 
Vízum: 
Vízum nem szükséges a 90 napot meg nem haladó tartózkodás esetére csak érvényes útlevél, mely a visszaérkezéstől számítva legalább 6 hónapig érvényes.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásokat nem írnak elő, de sárgaláz oltás és malária elleni gyógyszer előzetes szedése az őserdei túrára indulóknak szükséges. Általános elővigyázatosságból más (a tífusz, tetanusz, agyhártyagyulladás, hepatitis A és B elleni oltások) is szóba jöhet. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 RendelésHétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!