Peru

10 napos körutazás Dél-Amerikában

A színpompás indián folklór, az Andok havas hegyláncai, a misztikus ködbe burkolózó Machu Picchu, vagy a rejtélyes Nazca-vonalak látványa próbára teszi nemcsak a retina, de a lélek befogadóképességét is. Bár a városlakók életszínvonala fényévekre van a földművelő indiánokétól, Peruban annyi gazdagság van, hogy az ember önkéntelenül arra gondol: lehet, hogy nem véletlenül keresték errefelé a spanyol konkvisztádorok az El Doradót? Utunk során bejárjuk Peru kihagyhatatlan látványosságait, a Titicaca-tavat sem épp csak útba ejtjük, hanem egy egész napos hajózás keretében nem csak az uro indiánokat, hanem a Taquile-sziget falvait is felkeresve, tüzetesebben tanulmányozhatjuk az őslakosok mindennapjait.

Főoldal Dél-Amerika Peru Lima Peru

Alapár tartalmazza

transzferek a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során, elhelyezés 3-4* szállodákban, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, reggelis ellátás, magyar idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belföldi repülőjegyek, Nazca vonalak program (másfél órás repülés!), helyszínen fizetendőm storno biztosítás, Betegség Baleset Poggyász biztosítás, borravaló, személyes jellegű kiadások .

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes.

Szállás

Elhelyezés 3-4* szállodákban.

Program: 

1.nap Budapest > Lima
Korai indulás Budapestről, egy átszállás után érkezés az esti órákban Limába.

Szállás: Lima (1 éj)

2.nap Lima > Paracas
Reggeli után félnapos városnézés Limában, Peru fővárosában, melynek belvárosa a Világörökség része. Programunkat a főtéren kezdjük, megtekintjük a Katedrálist, valamint a híres Szent Ferenc-kolostort, majd a nyüzsgő belvárosi utcákon átsétálunk a San Martín térre. Városnézésünket a parkjairól nevezetes Miraflores-negyedben fejezzük be, melynek híres Szerelemparkjából remek kilátás nyílik az óceánra. Rövid pihenő után utazás a Paracas-félszigetre.

Szállás: Paracas (1 éj)

3.nap Paracas > Ballestas-szigetek > Nazca-vonalak > Lima
Reggeli után indulás motorcsónakkal a Ballestas-szigetekhez, melyeket mini-Galápagosnak is hívnak. A szigeteken még ma is bányásszák a guanót, mely a XIX. században Peru fő exportcikke volt. A szigeteken ma nagyszámú oroszlánfóka-kolóniák élnek, valamint a sziklák számtalan madárnak adnak otthont, köztük a bájos Humboldt-pingvineknek is. Programunk után utazás Piscoba, melynek repteréről indulnak a Nazca vonalakat bemutató repülések. (fakultatív program!) Visszaérkezés Limába a késő délutáni órákban.

Szállás: Lima (1 éj)

4.nap Lima > Cuzco > Szent Völgy > Machu Picchu Pueblo
Kora reggeli indulás repülővel Cuzcoba, az egykori inka birodalom fővárosába. (kb. egy órás repülőút) Érkezésünk után buszra szállunk, majd elindulunk a Szent Völgybe, amely számtalan inka emléket őriz. Első megállónk a színes piacáról ismert Pisac, ahonnan páratlan kilátás nyílik az Urubamba-folyó völgyébe. Ezt követően folytatjuk utunkat Ollantaytambo híres erődjéig, ahol először kapunk ízelítőt az inka építészetből. A program után meglátogatunk egy helyi családot, hogy képet kapjunk a helybéli indiánok életformájáról, majd vonattal Machu Picchu Puebloba utazunk.

Szállás: Machu Picchu Pueblo (1 éj)

5.nap Machu Picchu > Cuzco
Délelőtt látogatás Machu Picchu rejtélyes romvárosában, melyet 1911-ben fedezett fel Hiram Bingham, és amelyet a világ 7 új csodája közé is beválasztottak! Programunk után szabadidő Aguas Calientes indián piacán, majd vonattal visszaindulunk Cuzcóba. A vonatok első osztályú, helyjegyes, csak igényes turisták számára üzemeltetett vonatok, melyek panoráma ablakaiból remek kilátás nyílik a környező hegyekre.

Szállás: Cuzco (2 éj)

6.nap Cuzco
Ma felfedezzük Cuzco belvárosát, mely a Világörökség része. Programunkban szerepel az inkák egykori Naptemploma, a Coricancha, a Katedrális, valamint a város környékén található inka romok, úgymint Sacsahuaman és Quenqo. Meglátogatunk egy helyi szövőműhelyt, majd visszatérünk a városba. Délután lehetőség nyílik arra, hogy Cuzco híres kézműves negyedében, a San Blasban beszerezzük a még hiányzó szuveníreket.

Szállás: Cuzco

7.nap Cuzco > Puno
Korai indulás autóbusszal Punoba, a Titicaca-tóhoz. ( 390 km, kb. 8 órás út) Az út festői tájakon visz keresztül, átmegyünk a 4313 m magas La Raya-hágón is. Útközben megállunk Andahuaylillasban, ahol megnézzük a Szent Péter és Pál templomot, majd Raqchiban Wiracocha szentélyét. Érkezés Punoba a késő délutáni órákban.

Szállás: Puno (2 éj)

8.nap Puno > Taquile-sziget
Egész napos hajós kirándulás a Titicaca-tavon, mely a világ legmagasabban fekvő tava. Először meglátogatjuk a Punoi-öbölben, totora szigeteken élő uro indiánokat, majd továbbhajózunk Taquile szigete felé. A szigeten élő mintegy 1700 lakos quechua nyelvet beszélő indián, akik földművelésből, halászatból élnek, és híressé váltak szőtteseikről, kötött pulóvereikről, sapkáikról, melyet különös módon a férfiak készítenek. A program után visszatérünk Punoba. Érkezés a késő délutáni órákban.

Szállás: Puno

9.nap Puno > Juliaca > Lima
A délelőtti órákban utazás a juliacai repülőtérre, ahonnan Limába repülünk, majd az esti órákban a nemzetközi járatunkkal Amszterdamba indulunk.

10.nap Budapest
Érkezés Budapestre az esti órákban

Kapcsolódó cikkek

» Vonatozás a Machu Picchu-hoz - Kovács Attila, 2018. június. 23
» Képek és élmények Peruból - Kovács Attila, 2016. december. 19
» Wayna Picchu – a Macchu Picchu élmény teljessége - Szalai Krisztina, 2015. március. 05
» Kolumbusz "hibájába" esett a Machu Picchu-t felfedező kalandor - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» A Titicaca-tó szigetei - Csereklei Mária, 2012. április. 12

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

transzferek a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során, elhelyezés 3-4* szállodákban, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, reggelis ellátás, magyar idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belföldi repülőjegyek, Nazca vonalak program (másfél órás repülés!), helyszínen fizetendőm storno biztosítás, Betegség Baleset Poggyász biztosítás, borravaló, személyes jellegű kiadások .

Kötelező költségek: 

Nemzetközi és belföldi repülőjegyek+tax:  kb. 450.000 Ft.

Helyszíni költségek leírása: 

Nazca vonalak (másfél órás repülés!) 250 usd/fő, helyszínen fizetendő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő nemzetközi repülőjárattal átszállással, belföldi repülőjáratokkal, légkondicionált autóbusszal a körutazás és a transzferek során.

Szállás: 

Elhelyezés 3-4* szállodákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Peru Dél-Amerika harmadik legnagyobb, valamint az Andok legnagyobb területű országa. Északon Ecuador és Kolumbia, keleten Brazília és Bolívia, délen Chile és nyugaton mintegy 2000 km hosszan a Csendes-óceán határolja. Hajdan az Inka Birodalom központja volt.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz.
Országos Epidemiológiai Központ
Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont

1097 Budapest, Gyáli út 3/a
Tel.: +36 1 476-1364
Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra
(13.30-ig lehet sorszámot húzni!)

Nemzetközi Oltóközpont
1134 Budapest, Váci út 70.
Tel: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878
Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00
Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!