Peking – Xian – Shanghai

10 napos körutazás

Városnézés: áthaladunk a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Séta a híres Nanjing Roadon. Ezután látgatás Shanghai óvárosában, mely egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok - mandarin - építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

Beutazást megelőzően már nem szükséges tesztelni és covid-19 elleni oltottságot sem néznek Kínában.

Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel vagy magyarországi lakcímmel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek az indulástól számított 9 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

Már nem szükséges személyesen megjelenni a vízumigényléshez Budapesten a Konzulátuson, meghatalmazással irodánk be tudja adni az útleveleket.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Részvételi díj tartalmazza

- repülőjegyek illetékekkel (nemzetközi és belső)
- BBP biztosítás 
- közlekedés külön busszal, vonattal, belső repülőjárattal
- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, 1 éj vonaton I. osztályú 4 személyes hálókocsikban, reggelivel
- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Részvételi díj nem tartalmazza

Reptéri illetékek üzemanyagfelárral
Vízumdíj
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 18 fő
Fakultatív program: minimum 10 főtől

2024. március 14-től 2025. december 31-ig a normál útlevéllel utazó magyar állampolgárok részére felfüggesztették a vízumigénylési kötelezettséget Kínába, maximum 15 napos utazásokra - melybe a Hong Kong-i tartózkodás nem számít bele - így jelen állás szerint nem szükséges ehhez az úthoz sem vízumot igényelni.

Hossz: 
10 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 18 fő

Szállás

Várható szállodák: (vagy hasonlók):
Shanghai:            SSAW Hotel Shanghai Hongkou
Xian:                   Xian Tianyi Commercial Hotel
Peking:                Beijing Super House International Hotel

A változtatás jogát fenntartjuk.

Program: 

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Shanghaiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: … Shanghai
Megérkezés Shanghaiba. A város a Jangce torkolatában fekszik, délen a Hangzhoui-öböl határolja, Pekingtől és Kantontól azonos távolságra fekszik. Shanghai belvárosát a Huangpu folyó szeli ketté, és a városban számos folyó, csatorna és tó található, a városi vízfelületek megközelítik a 700 km2-t. A tengerpart régen közvetlenül Shanghainál volt, innen eredhet a neve is, amelyet úgy is lehet értelmezni, hogy „tengerre szállni”, ami a város kikötői jellegére utalhat. A kínai városoknak azonban van egy „rövid neve” is, Sanghai nevét kínaiul a „Hù” szótaggal rövidítik. Ez az írásjel szerepel a shanghai gépjárművek rendszámtábláin is. Vacsora egy városi étteremben. Este igazi csemege, az akrobata show megtekintése. Szállás Shanghaiban.

3. nap: Shanghai – Bund – Nanjing Road – Óváros – Örömök kertje – Jade Buddha templom
Reggeli, majd városnézés: áthaladunk a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Séta a híres Nanjing Roadon. Ezután látogatás Shanghai óvárosában, mely egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, melyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 23 milliós város vesz körül bennünket. Látogatás a Jade Buddha templomban, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, melyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

4. nap: Shanghai – Suzhou
Reggeli, majd szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: kirándulás Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, ezek közül egyet tekintünk meg, majd (idő függvényében) ellátogatunk egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Vízibuszos kirándulást teszünk a csatornán. Visszautazás Shanghaiba. (A program ára: 28.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

5. nap: Shanghai – Xian
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Xianba. Érkezés után városnézés Xianban, mely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt. Látogatás a muzulmán negyedben: a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlim és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Fotóstop a Vadludak Nagy Pagodájánál. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

6. nap: Xian – Terrakotta Hadsereg …
Reggeli után megtekintjük az agyaghadsereget. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete volt, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a vasútállomásra. Utazás Pekingbe éjszakai vonattal, 4 személyes hálókocsikban.

7. nap: … Peking – Nyári Palota – Ég temploma – Olimpiai helyszínek
Érkezés után reggeli, majd városnézés. A Nyári Palota megtekintése: a Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja; olyan mintha a Kunmingban lévő tavat varázsolták volna szemünk elé. A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva, a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, melyek a négy évszakot szimbolizálják. Ellátogatunk az Ég templomába, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. Fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszínénél. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

8. nap: Peking – Szellemek Útja – Ming sírok – Kínai Nagy Fal
Reggeli után teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül, ezután megnézzük a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Visszautazás Pekingbe. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

9. nap: Peking – Tienanmen tér – Tiltott város …
Reggeli. Peking szívében helyezkedik el Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és Mao Ce-tung mauzóleuma vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, majd elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Vacsora egy városi étteremben. Este transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre menetrend szerinti járattal. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

10. nap: … Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

A programok sorrendje változhat!

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Suzhou mandarinkertek
- A Nagy Csatorna
- Terrakotta Hadsereg
- Pekingi Nyári Palota
- Ég temploma
- Ming királyi sírok
- Nagy Fal
- Tiltott Város

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

A 4. napi fakultatív program: Suzhou Ár: 28500 HUF

Fakultatív program: minimum 10 főtől

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

- repülőjegyek illetékekkel (nemzetközi és belső)
- BBP biztosítás 
- közlekedés külön busszal, vonattal, belső repülőjárattal
- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, 1 éj vonaton I. osztályú 4 személyes hálókocsikban, reggelivel
- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Reptéri illetékek üzemanyagfelárral
Vízumdíj
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 18 fő
Fakultatív program: minimum 10 főtől

2024. március 14-től 2025. december 31-ig a normál útlevéllel utazó magyar állampolgárok részére felfüggesztették a vízumigénylési kötelezettséget Kínába, maximum 15 napos utazásokra - melybe a Hong Kong-i tartózkodás nem számít bele - így jelen állás szerint nem szükséges ehhez az úthoz sem vízumot igényelni.

Kötelező költségek: 

Reptéri illetékek üzemanyagfelárral
Vízumdíj
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Borravalók

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és a program szerinti főétkezések: 190 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 190 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett főétkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 7 USD/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!