Peking–Pingyao-Xian-Shanghai nagy körutazás

11 napos körutazás Kínában

Újabb nagy kínai körutazás a Világörökségek nyomában: Peking, a Nagy Fal, Xian(Agyaghadsereg) és Shanghai mellett látogatás a 2700 éves ősi városba, Pingyaoba, az UNESCO Világörökség listáján lévő ősi városba. Kis csoportos programunk személyesen Önnek ad nagyszerű élményeket!

Alapár tartalmazza

Utazást a leírás szerint repülővel, Kínán belül expresszvonattal II. osztályon és autóbusszal, 9 éjszaka szállást reggelivel, a megadott programokat a szükséges belépővel, magyar nyelvű idegenvezetést, utas-, poggyász- és baleset biztosítást, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket és díjakat, a vízum díjat, belépők felárát és az ajánlott borravalót (kb. 4 USD/nap).

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 10 fő
Program: 

1. nap Elutazás Pekingbe közvetlen menetrendszerinti repülőjárattal.

2. nap Peking a világ legnépesebb államának fővárosa, egyike a Négy Ősi Kínai Fővárosnak. A városban izgalmasan keveredik az ezeréves ősi kínai kultúra (az ie. 1000 évből is találhatók maradványok a városban), a csodálatos templomok, a közel 70 éves maoista-kommunista rendszer lenyomata és az ultramodern épületek látványa. Érkezés után látogatás a Tian Tan Templomban – a Mennyek Temploma a 15. században épült és a Ming és Qing dinasztiák ceremoniális helyeként szolgált. Impozáns méretei és különleges építészete miatt a Pekingbe látogatók kedvelt úticélja.Transzfer a szállodába. Este Fakultatív program: pekingi kacsavacsora. Szállás Pekingben.

3. nap Utazás a Yu Yong-hágóhoz, a Kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb található, látogatható részéhez. A helyőrség helyreállított házainak megtekintése és séta a Nagy Falon. A Nagy Fal az i.e. 3. század és i.sz. 17. század eleje között Kína északi határán épített erődítményrendszerek összessége, amelynek célja az volt, hogy a földművelő Kínát megvédje az északi nomád törzsek támadásaitól. Becslések szerint kb. 7000 km hosszú, és különböző korokban épült erődítményekből áll. Délután a Ming-császárok temetkezési helyének meglátogatása. A 40 km2-es sírkert 13 Ming császár végső nyughelye. A sírkert helyszínét a feng shui szerint kedvező fekvése alapján választották ki. A 3 oldalról zárt völgyet csak dél felől lehet megközelíteni, az északi széllel érkező gonosz szellemeknek hegylánc állja útját. Séta a Szellemek Útján, melyet szobrok öveznek: hivatalnokok, katonák, állatok és mitikus szörnyek. Szállás Pekingben.

4. nap Peking. Látogatás a világ legnagyobb terére, a Tienanmen-térre (Mennyei Béke tere). Fő látnivalók: Mao Ce-tung Mauzóleuma, Népi Gyűlés Háza, Pekingi Nemzeti Múzeum, Népi Hősök Emlékműve. A látványosságok megtekintése belépők nélkül.Következő állomás a Tiltott Város, mely csaknem ötszáz éven át szolgált a kínai császárok lakóhelyeként és a kínai birodalom hatalmi központjaként. Az 1406. és 1420. között épült komplexum 980 épületből, bennük 8707 szobából áll, és 720 000 m2-en terül el. Az épületegyüttes a hagyományos kínai palotaépítészet remekműve. Területére senki sem léphetett be engedély nélkül. Délután kirándulás a Nyári Palotához: a császári kert, a „hosszú folyosó” a Kumming-tó mellett, valamint a márványhajó megtekintése. Látogatás a 2008-as olimpia színhelyére, a „Madárfészek” megtekintése. Szállás Pekingben.

5. nap Reggeli után transzfer a pályaudvarra, elutazás Pingyaóba szuperexpresszel (kb. 715 km) Megérkezés után az óváros megtekintése: a városban több mint 300 régészeti lelőhely található korabeli épületekkel, emlékekkel, és 1997 óta az UNESCO Világörökség része. A hatalmas városfal hetvenkét őrtoronnyal már önmagában is látványos. Ódon utcái és épületei közül is kitűnik Kína egyik legnagyobb becsben tartott értéke, a Város Istenének temploma, mely 7302 négyzetméteres épületkomplexum. Varázslatos fafaragványok, kőszobrok és fali freskók díszítik.Városnézés az óvárosban, majd szállás Pingyaoban.

6. nap városnézés folytatása Pingyaoban, majd transzfer a pályaudvarra és elutazás szuperexpresszel Xianba, ahol szállás.

7. nap Egésznapos városnézés Xianban. A város az egyik legősibb település Kína területén, mintegy 3000 éves múlttal rendelkezik. A Tang-dinasztia idején (Kr. u. 618–906) Csangan néven a császári Kína fővárosa volt. A mai napig megmaradt a 11 km hosszú városfal, amelyre a 8. században egy 13 emeletes pagodát építettek. A híres selyemút is innen indult. A várostól nem messze található az agyaghadsereg és a kínai piramisoknak nevezett ősi temetkezési dombok. Az agyaghadsereg az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét védő agyagkatonák, lovak, kocsik és zenészek elnevezése. A szobrokat helyi földművesek kútásás során fedezték fel 1974 márciusában, négy méteres mélységben. A figurák magassága 184-197 centiméter között változik, attól függően, hogy milyen szerepet töltöttek be a hadseregben. Az alakok között vannak katonák, parasztok, lovak, hivatalnokok, akrobaták, lány-szobrok, erőművészek és zenészek. A jelenlegi becslések szerint a 3 nagy egységre tagolódó ár- és gödörrendszerben körülbelül 8000 katona, 130 harci szekér 520 lóval, illetve 150 lovas található – többségük még mindig a föld alatt van betemetve. Szállás Xianban.

8. nap Délelőtt városnézés Xianban: látogatás a Shaanxi Történeti Múzeumba, majd az ősi városfal és bástyák, valamint a Nagy Vadlúd Pagoda megtekintése. Séta az óvárosban, a muszlim piac és a Nagymecset megtekintése. Transzfer a pályaudvarra, elutazás expressz vonattal Shanghaiba. Szállás a vonaton hálófülkékben.

9. nap A tengerparton elterülő Shanghai „ Kelet Párizsa” , Kína legnépesebb és egyben legjelentősebb metropolisza. Míg a várost kettéosztó Huangpu-folyó nyugati partján a hajdani európai gyarmattartó hatalmak méltóságteljes épületei sorakoznak, addig a keleti parton már a kínai Manhattan lélegzetelállító felhőkarcoló-erdeje látható. A gyönyörű sziklapark, a Yu-Yuan kert és az óváros megtekintése – Jade Buddha Templom, Nanjing Road, majd hajókázás a Huang Pu folyón. Szállás Shanghaiban.

10. nap Szabad program vagy fakultatív kirándulás Suzhouba – a város szépséges kertjeiről és selyemgyártásáról nevezetes. Hajókázás a csatornákon és látogatás a Szerény Hivatalnok kertben, majd egy selyemüzemben.Szállás Shanghaiban.

11. nap Kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre, hazaindulás átszállással Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Ledobták a nagy melegtől a fejüket a Nyári Palota Buddhái - Etédi Alexa, 2013. július. 30
» Sanghaji biciklik - Fóti Lázár, 2017. augusztus. 13
» Kína 10+1 legnépszerűbb látnivalója - Kovács Attila, 2017. március. 16
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2015. január. 23
» A világ legmagasabb felhőkarcolójának építése kezdődött meg - Etédi Alexa, 2013. július. 23
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Ezt kapjuk ingyen, ha Tajvanra utazunk - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

2. nap - fakultatív program: pekingi kacsavacsora.
10. nap - fakultatív kirándulás Suzhouba

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást a leírás szerint repülővel, Kínán belül expresszvonattal II. osztályon és autóbusszal, 9 éjszaka szállást reggelivel, a megadott programokat a szükséges belépővel, magyar nyelvű idegenvezetést, utas-, poggyász- és baleset biztosítást, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket és díjakat, a vízum díjat, belépők felárát és az ajánlott borravalót (kb. 4 USD/nap).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, belépők.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, ajánlott borravaló (kb. 4 USD/nap), további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest–Peking ( direkt járat) és Shanghai–Budapest (átszállással) útvonalon, Kínán belül légkondicionált autóbusszal és a szuperexpresszel.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobában. 11 nap, 9 éjszaka (3 éj Peking, 1 éj Pingyao, 2 éj Xian,1 éj hálókocsis vonattal, 2 éj Sanghaj).

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós (ebéd vagy vacsora a program szerint) ellátás igényelhető.
A területről: 
Peking Magyarországgal közel azonos szélességi körön helyezkedik el, ezért az éghajlat többnyire megegyezik hazánk éghajlatával, de a nagy nyílt területek miatt sokszor szeles az idő. Sanghajban néhány fokkal magasabb a hőmérséklet. Hivatalos fizetőeszköz: kínai yüan (CNY).
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére vízum és a kiutazástól számítva legalább hat hónapig érvényes útlevél szükséges. A kínai vízum ügyintézése kb. 2 hetet vesz igénybe.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást a részvételi díj tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyelj oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmosd, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomrod. Ha odafigyelsz, jó eséllyel tudod elkerülni az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és esetleg a B védőoltást. Az oltásokról háziorvosodnál tudsz érdeklődni. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!