Peking: a Császárok Városa

Peking: a Császárok Városa

8 napos városlátogatás Pekingben

Kína nemcsak egy ország, hanem egy olyan különleges világ, melyet mindenképp érdemes felkeresni, hisz a világ egyik legrégebb óta fennálló civilizációja, egyike a 4 nagy ókori birodalomnak Mezopotámia, Egyiptom és India mellett. Mind földrajzilag, mind kulturális szempontból rendkívül változatos képet mutat. Végtelen hegycsúcsai, gomba módra szaporodó felhőkarcolói, egymilliárd főt is meghaladó népessége és az ősi kultúrát idéző császári idők műemlékegyüttesei 3500 éves történelemre tekintenek vissza, míg a mai Kína a világ legdinamikusabban fejlődő országa. Fővárosa, Peking, mely Shanghai után a második legnagyobb kínai város, a visszásságokkal teli mesés múltnak, a konfucionizmus világának és a fejlődő világvárosnak érdekes egyvelegét tárja a látogatók elé.

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programok listáját a programleírás és a térkép alatt található szürke négyzetben találhatja meg. Kérem, amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze a megjegyzés rovatban. A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyeket, szállást 2-3 ágyas szobákban, félpanziós ellátással, autóbuszost közlekedést a helyszínen, magyar nyelvű idegenvezetőt, belépőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Foglalási díjat, vízumdíjat és ügyintézési díjat, repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 15 fő
Program: 

1.nap
Elutazás Budapestről a menetrend függvényében Pekingbe, átszállással.

2.nap
Megérkezés Pekingbe, transzfer a szállodába, majd félnapos városnézés, a Láma templom és kolostor megtekintése, amely Peking legszínpompásabb temploma, gyönyörű háztetőkkel, dekoratív boltívekkel. Ez egyben a legismertebb tibeti buddhista templom Tibeten kívül, amelyben tibeti buddhista szerzetesek éltek és a mai napig ők működtetik. Visszatérés a szállásra, vacsora.

3.nap
A reggelt követően egész napos városnézés. Elsőként a Tiananmen tér, azaz a Mennyei Béke terének felkeresése. Ezután ismerkedés a Tiltott Város titkaival. A Tiananmen tér közelében található, magas falakkal, sáncokkal körülvett palota együttes, a Ming es Csing dinasztia császárjainak, eunuchjainak és udvarhölgyeinek egykori lakhelye a közember számára több mint 500 évig megközelíthetetlen terület volt, mely felejthetetlen élményt nyújt látogatóinak. Végül az Ég templomának meglátogatása, mely egykor a császárok imahelye volt. Visszatérés a szállodába, vacsora..

4.nap
Reggeli után egész napos kirándulás Badalingba, ahol a Nagy Fal, Pekinghez legközelebbi restaurált és látogatható része található. A 6500 km hosszú Nagy Fal, amelyet több mint 2000 éve kezdtek építeni eredeti védelmi funkcióját sosem töltötte be, de ez az egyetlen emberi építmény, amely állítólag az űrből is jól látható és Kína jelképévé vált. Séta a falon, utána Ming császár temetkezési helyének meglátogatása. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora után szabadidő.

5.nap
Reggeli után szabad program, majd délután a városnézés folytatódik Pekingben, utazás a Csing dinasztia nyári palotájához, majd az állatkert megtekintése a program. A pandamacik meglátogatása után vacsora.

6.nap
Egész napos kirándulás Pekingben, mely a híres Bei Hai Park felkeresésével indul, ami a főváros legrégibb pihenő parkja, Kublai kán palotájának helyén fekszik, melyet még a Tiltott Város előtt építettek. Egykoron az egymást követő dinasztiák székhelye volt és ezáltal nevezték el a nyugatiak Téli Palotának. A Jade szigettel és fehér dagobával, csónakázó tóval díszített XII. századi park ma is a környék lakóinak legnépszerűbb hétvégi kirándulóhelye. Majd túra Peking sajátságos, zegzugos, szűk utcácskákkal teli "hutung" negyedében, a tradicionális riksák kipróbálásával. Este vacsora.

7.nap
Reggeli után az alvó Buddha megtekintése, majd az Illatos hegy keleti lejtőjén emelkedő Azúr Felhő templom meglátogatása, melynek fehér márványból készült öttornyú gazdag faragással díszített pagodája mindenkit ámulatba ejt. Délután szabadprogram következik, este vacsora.

8.nap
Reggeli után rövid szabadidő, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Kapcsolódó cikkek

» Ledobták a nagy melegtől a fejüket a Nyári Palota Buddhái - Etédi Alexa, 2013. július. 30
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Sanghaji biciklik - Fóti Lázár, 2017. augusztus. 13
» Kína 10+1 legnépszerűbb látnivalója - Kovács Attila, 2017. március. 16
» A világ legmagasabb felhőkarcolójának építése kezdődött meg - Etédi Alexa, 2013. július. 23
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Ezt kapjuk ingyen, ha Tajvanra utazunk - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Peking és Shanghai a szuperexpresszel - 8 nap
» 18 Napos Óriáskörút Kínában: Peking - Nagy Fal - Datong - Pingyao - Xian - Guilin - Shanghai - Suzhou - 18 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyeket, szállást 2-3 ágyas szobákban, félpanziós ellátással, autóbuszost közlekedést a helyszínen, magyar nyelvű idegenvezetőt, belépőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Foglalási díjat, vízumdíjat és ügyintézési díjat, repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Foglalási díj
Repülőtéri illeték
Vízumdíj és ügyintézési díj
Útlemondási biztosítás

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

AirChina menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal.

Szállás: 

3*-os szállodák 2-3 ágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
Az alapár félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Peking Magyarországgal közel azonos szélességi körön helyezkedik el, ezért az éghajlat többnyire megegyezik hazánk éghajlatával, de a nagy nyílt területek miatt sokszor szeles az idő. Hivatalos fizetőeszköz: kínai yüan (CNY).
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére vízum és a kiutazástól számítva legalább hat hónapig érvényes útlevél szükséges. A kínai vízum ügyintézése kb. 2 hetet vesz igénybe.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyelj oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmosd, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomrod. Ha odafigyelsz, jó eséllyel tudod elkerülni az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és esetleg a B védőoltást. Az oltásokról háziorvosodnál tudsz érdeklődni. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a).Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!